Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Adaugă text aici
Actualitate
Constantin Ciobanu reales președintele GAL Vedea-Găvanu-Burdea
Miercuri 26 februarie 2020

 Constantin Ciobanu, președintele celui mai performant GAL din țară, Vedea- Găvanu- Burdea, cu sediul la Ghimpețeni Olt, a fost reales în funcția de președinte în cadrul  Adunării Generale a Asociației, care a avut loc într-o locație privată construită prin acest GAL din comuna Crâmpoia.
 Printre altele, pe ordinea de zi a fost prezentat și dezbătut Raportul de activitate al Asociației în perioada 2016-2019, Dezbaterea rapoartelor Asociației ale Comisiei de Cenzori pentru anul 2019, Aprobarea Bugetului de Venituri și cheltuieli pe anul 2020, propuneri pentru alegerea președintelui și vicepreședintelui GAL Vedea- Găvanu- Burdea, Supunerea aprobării Adunării Generale de înființare a unui SRL unde acționarul majoritar să fie GAL-ul.
 De asemenea, tot în acest context au mai fost primiți în calitate de membru a mai multor persoane fizice și juridice.
(...) Susă text Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului (ORA-S).
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Gabriela Andronie: Avem nevoie de un sistem de teledetecție la DAJ Olt!
Vineri 7 februarie 2020
Numită de curând la conducerea Direcției Agricole județene Olt, fără să fie membră a vreunui partid politic, Gabriela Andronie este unul dintre cei mai pregătiți specialiști din această instituție.
,, În 10 ianuarie am primit ordinul ministrului Agriculturii privind delegarea parțială a atribuțiunilor de serviciu. A fost o mare surpriză pentru mine.Totuși, această numire a venit într-un moment destul de încărcat pentru această instituție, pentru ca a fost foarte mult de lucru cu închiderea de an, dar și cu deschiderea pentru anul acesta. În județul Olt, s-a constat o creștere a vânzării terenurilor agricole, de la an, la an, însă tranzacțiile se fac în cea mai mare parte între persoanele fizice. Și, contrar celor vehiculate, nu avem terenuri vândute către străini. Sunt firme ai căror proprietari sunt străini, dar ele sunt înscrise la Registrul Comerțului din județul nostru. Iar prețurile pe metru pătrat a crescut considerabil” ne-a relatat Gabriela Andronie. Potrivit șefei DAJ Olt, la nivelul acestei instituții din cele 37 de posturi sunt ocupate 28, iar volumul de muncă pe fiecare angajat este foarte mare. ,, Pe 4 februarie am avut o întâlnire cu domnul ministru, cu un secretarul de stat și cu directorii DAJ din toată țara, ocazie cu care n-au fost prezentate anumite programe printre care și cel de tomate, care va continua și în acest an”, a mai precizat Gabriel Andronie, adăugând că ministrul a mai fost informat și despre faptul că DAJ Olt, funcționează cu nouă angajați mai puțin. . (...) Susă text Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului (ORA-S). Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgiana Sebeș.
-----------------------------------------------------------------
Ion Anuța, DAJ Olt: Sper să continue și în acest an subvențiile agricole
Vineri 7 februarie 2020
Potrivit specialiștilor, anul agricol 2019- 2020, a fost cel mai secetos an dintotdeauna, fapt ce sigur afectează grav evoluția creșterii culturilor însămânțate în toamna anului 2019, respectiv, rapiță, grâu sau orzoaică. Sistemele de irigații sunt prea puține, iar animalele sălbatice, căprioarele sau mistreții produc mari pagube fermierilor din toată țara.
Ion Anuța, directorul adjunct al DAJ Olt, ne-a declarat într-un scurt interviu pentru VGtv Regional, că la nivelul județului Olt, precipitațiile căzute în ultimele zile au salvat într-o mică măsură grâul și orzoaica. 
Din păcate, fermierii care au cultivat rapiță, au mari pagube pentru că nu a răsărit iar terenul trebuie întors și cultivat cu floarea- soarelui sau porumb. Adjunctul DAJ Olt speră ca noul Guvern să nu întrerupă subvențiile agricole, astfel ca fermierii să nu aibă de suferit și să poată semăna alte culturi. ( ...)
Sursă Text Semnalu Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului ( ORA-S).
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
Reporter Georgiana Sebeș, redactor Georgiana Leulescu, op. imag, editare și montaj, ing. Grigore Sebeș.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Bilanț tragic al virusului PPA în 2019

Luni 13 ianuarie 2020


Medicul veterinar Venera Popa, purtător de cuvânt al DSVSA Olt, ne-a prezentat, în cadrul unui interviu pentru VGtv Regional, faptul că anul 2019 a fost unul destul de tragic în ceea ce privește numărul de ordinul zecilor de mii a porcinelor sacrificate din cauza Pestei Porcine Arficane (PPA).
Potrivit bilanțului efectuat la nivelul Județului Olt,Olt. Propuneri legislative foarte importante votate de CJ Olt
Joi 27 mai 2021

 Nu mai puțin de 16 proiecte de hotărâri au fost votate astăzi în cadrul unei ședințe ordinare a CJ Olt. Printre aceste putem enumera unele mai importante precum stabilirea calendarului manifestărilor culturale din acest an, desființarea unui serviciu social din cadrul DGASPC Olt, de la o căsuță socială din Caracal, dar și o rectificare de buget pentru continuarea unor investiții privind asfaltarea drumurilor județene deja începute. În colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt și Asociația Județeană de Fotbal Olt, Consiliul Județean Olt se va organiza cea de-a V-a ediție a Memorialului „Eugen Stanciu” . Marius Oprescu, președintele CJ Olt a suplimentat ordinea de zi cu încă un proiect de hotărâre. Este vorba despre proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea participării Consiliului Județean Olt, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt și Asociația Județeană de Fotbal Olt, la organizarea Memorialului „Eugen Stanciu” ediția a V-a.
Toate cele 16 proiecte supuse dezbaterii și aprobării legislativului județean au trecut fără probleme. Consilierul PNL, dr. Viorel Dumitrescu a propus la finalul ședinței să se achiziționeze fosta clădire cu terenul aferent, care a aparținut în urmă cu mai bine de zece ani, Muzeului Județean, dar care a fost retrocedate unor proprietari în condiții nu tocmai legale.
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro