Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ******** Politică ********
Olt. Președintele PNL Olt, Gigel Știrbu: Dacă ar fi după mine, aș rupe alianța cu PSD, ieri!
 Joi 15 februarie 2024
 În cadrul conferinței de presă săptămânale a PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, președintele partidului a ținut facă câteva precizări la anumite acuzații aduse de partenerii de la guvernare, despre care a zi că dacă ar fi după el ar rupe alianța, ieri. 
 Pentru început, Știrbu a spus ca a avut o activitate intensă parlamentară și prezentat, în acest sens un portofoliu cu nu mai puțin de 289 de propuneri legislative inițiate anul trecut, din care 84 au devenit legi. De asemenea, acesta a mai spus că în cariera sa politică nu a avut ,,niciun dosar penal sau trimis pe rol, pentru fapte de corupție”, dând, în acest fel un răspuns acuzațiilor făcute de către Adrian Chesnoiu, prim-vicepreședintele PSD Caracal.
 Știrbu a mai adăugat că, în urma discuțiilor cu mai mulți locuitori din Olt, i-au recomandat să vorbească cu premierul Ciolacu să nu mai mărească pensiile și salariile adăugând sume infime în comparație cu creșterea alarmantă a prețurilor la anumite produse de bază, în special hrană. Totodată, șeful liberalilor a afirmat faptul că cei care și-au arătat intenția de a candida la alegerile locale din partea PNL, ar fi fost amenințați ,,din diverse zone ale instituțiilor statului, cum că, dacă vor candida, vor fi dați afară de la serviciu, vor avea probleme, ei sau rudele lor care lucrează în instituțiile statului. De asemenea, li se vor lua la puricat autorizațiile construcțiilor pe care le dețin, șamd.” (...)
 Mai multe amănunte la VGtv Regional și în revista Semnalul ORAS. Redactor Georgiana Sebeș, imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj tv, Georgiana Leulescu  
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Elena Iotu: Un spital de pediatrie, ar fi proiectul meu de suflet pentru Slatina
 14 februarie 2024
Președintele USR Olt, Fănel Bădici și Emil Mogoșanu, președintele USR Slatina, au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă candidatul partidului pentru Primăria Slatina. Este vorba de Elena Iotu, cunoscută atât în mediul de afaceri cât și în cel politic, despre care Bădici a spus că ,,Elena poate fi unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut Slatina”, argumentând faptul că este o persoană ,,determinată, ambițioasă, deșteaptă și implicată în viața socială a acestui oraș”.
În prezentarea sa, Elena Iotu  a afirmat că o să facă tot ce-I stă în putință pentru a câștiga alegerile locale de la Slatina., mai ales că este ,, un om politic de dreapta, un bun organizator și om de echipă”
 Aceasta a mai declarat că a ales acest partid  pentru că a convins-o că lucrurile se pot schimba în bine, dând ca exemplu realizările Elenei Lasconi, primărița de la Câmpulung Muscel și pe cele a lui Lucian Viziteu, edilul de la Bacău.
 Întrebată fiind cum va convinge electoratul slătinean să o voteze pentru funcția de primar al Slatinei, Elena Iotu ne-a sdeclarat că tocmai electoratul a motivat-o să candideze, pentru că edilii de până acum  nu prea au făcut mare lucru în capitala județului Olt.
Printre proiectele pe care Elena Iotu este hotărâtă să le ducă la bun sfârșit ar fi și construirea unui spital de pediatrie, având în vedere că tot mai mulți copii ar avea nevoie să fie tratați aici, și nu în orașele mari ale țării. (...) Mai multe amănunte despre proiectele organizației USR Olt, în revista Semnalul ORAS.
Redactor Georgiana Sebeș, op. imag. editare și montaj TV, ing. Grigore Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Olt. Alegeri la PNL Olt în prezența președintelui Nicolae Ciucă și a mai multor lideri olteni
Vineri 2 decembrie 2024
În sala de evenimente a Restaurantului Romula din Caracal au avut loc alegerile CCJ în organizația județeană Olt a Partidului Național Liberal, vineri 2 februarie, a.c., în prezența lui Nicolae Ciucă, președintele PNL și al Senatului României, Lucian Bode, vicepreședinte al Camerei Deputaților și secretar general al PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, deputatul Virgil Popescu, președinte al PNL Mehedinți și fost ministru al Energiei, Ion Iordache, președintele PNL Gorj, deputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, și deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea. De asemenea, în sală au mai fost prezenți cei 353 de delegați din totalul de 367 cât ar fi trebuit să ia parte la această ședință, membrii ai organizațiilor locale din Olt. Printre aceștia s-au aflat Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, precum și primarii liberali din județ. 
În deschiderea evenimentului, Gigel Știrbu a ținut să transmită un mesaj mobilizator, punctând însă faptul că toate desființat toate organizațiile locale care au pierdut alegerile locale în 2020, făcând altele noi în ultimile trei luni decând se află ca președinte interimar . „Am avut la dispoziţie doar trei luni, dintre care două săptămâni de sărbători de iarnă, să ajungem astăzi aici, la o organizaţie statutară puternică şi determinată pentru anul 2024. În cele trei luni de zile, de când Biroul Naţional a luat decizia de a numi un preşedinte şi un birou politic interimar al organizaţiei PNL Olt, au fost foarte multe lucruri de rezolvat. Una dintre primele decizii ale noului birou interimar a fost desfiinţarea tuturor organizaţiilor locale ale PNL din judeţul Olt, cu excepţia celor conduse de primari şi a celor care au avut alegeri în anul 2023. 
. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului de luni 6 februarie a.c. Pentru VGtv Regional a consemenat Redactor/ Reporter Georgiana Sebeș, op. imag. Editare și montaj TV ing. Grigore Sebeș.

Vineri 8 decembrie 2023


Reluate cu multă obiectivitate, conferințele de presă ale PNL Olt coordonate de deputatul Gigel Știrbu și prefectul Mario De Mezzo scot la iveală foarte multe probleme ale administrației publice locale, pe care le vedem cu toții însă, obișnuindu-ne cu ele nu ni se mai par atât de grave! 
Așadar, dacă în prima parte a conferinței deputatul Gigel Știrbu a prezentat câteva proiecte legislative depuse de curând în Camera Deputaților, prima referindu-se la suplimentarea pensiilor celor care au accesat fonduri UE- fie privați sau bugetari, iar cea de-a doua referindu-se la gratuitatea vizitării muzeelor a tuturor copiilor și tinerilor sub 18 ani.
 La rândul său, Mario De Mezzo, președinte interimar al PNL Slatina, care și-a arătat intenția de a candida la primărie, a venit din nou cu subiecte ,,fierbinți” pe care le-a descoperit de curând în spațiul public, datorate incompetenței edilului Slatinei, Emil Moț.(...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni 18 decembrie 2023.
 Redactor Georgiana Sebeș, op. imag. editare și montaj, ing. Grigore Sebeș, VGtv Regional
----------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. George Simion și-a lansat Programul de Guvernare AUR și la Slatina
Joi 28 septembrie 2023


Peste 500 de membrii AUR, reprezentanți ai filialeor din Olt au particiat aseară, 27 septembrie la lansarea Programului de Guvernare al partidului, program prezentat în 15 proiecte de către liderul politic George Simion. 
 Aceste proiecte, potrivit inițiatorilor vor fi desfășurate pe parcursul a zece ani și se referă, în mare parte la ridicarea standardului de viață al românilor, la reducerea taxării muncii, valorificarea în interesul românilor al resurselor naturale, subvenționarea producătorilor agricoli pentru înființarea microindustriilor prelucrătoare, renașterea satului românesc și a gospodăriei țărănești, etc. 
 La acest eveniment au mai participat, printre alții Ramona Bruynseels, prim-vicepreședinte Marius Lulea, senatorul Sorin Lavrig, prof. unv. Sorin Chelmu, Mugur Mihăescu, precum și coordonatorul AUR Olt, Florin Cârstea. Mai multe amânunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni,2 octombrie, a.c.
 Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Sebeș, imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu, www.vgtvregional.ro

Olt. Adrian Chesnoiu: Vom distribui bani din PNRR către fermieri
Vineri 18 februarie 2022
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a fost vineri, 18 februarie a.c., la Slatina pentru a se întâlni cu fermierii olteni și a discuta despre proiecte importante necesare dezvoltării agriculturii românești și implementare produselor pe piața românească.
Chesnoiu le-a vorbit fermierilor prezenți despre programele agricole ce se vor deschide în perioada următoare, despre facilități de accesare a fondurilor europene, despre subvenționarea legumicultorilor dar și a crescătorilor de animale. De asemenea, le-a mai ce condiții de eligibilitate trebuie să îndeplinească pentru a avea acces la fondurile europene,  care sunt termenele de depunere a dosarelor, dar și ce noi documente au fost introduse pentru aceste programe. Trebuie să reamintim faptul că ministrul Agriculturii, caracaleanul Adrian Chesnoiu a avut inițiativa de a se înființa piețele volante pentru fermieri, prima desfășurându-se anul trecut la Slatina, în fiecare sâmbătă lângă CJ Olt. ,, Agricultura românească produce produse de calitate.Trebuie să ajutăm consumatorii să aleagă produse autohtone, să le consume și să restabilim relația cu marii retaileri pentru a nu mai percepe taxe foarte mari producătorilor români. Pe de altă parte avem discuții cu comercianții să nu aibă diferențe prea mari  de prețuri  față de producători, TVA-ul este de 9% , de 5 % pentru produsele ecologice, ceea ce vine și în susținerea consumatorilor, pentru a facilita consumul produselor alimentare românești, astfel încât cheltuielile fermierului român să rămână sustenabile.” a punctat, printre altele,  Adrian Chesnoiu.(...)Sursă text Semnalul ORA-S,Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj, ing. Aurel Grigore Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro.
Olt. Mario de Mezzo: Mulțumesc tuturor slătinenilor care și-au dorit schimbarea!
Marți 11 iunie 2024
Noul primar ales al Slatinei, liberalul Mario de Mezzo a susținut azi o conferință de presă alături de președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu pentru a mulțumi tuturor slătinenilor care l-au votat, în ciuda tuturor pronosticurilor. Gigel Știrbu a vorbit despre lupta pe care au dus-o pentru a conștientiza slătinenii despre neregulile din Primăria Slatina, dar și pentru a scoate în evidență greșelile actualului primar, Emil Moț atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. ,,Am o listă foarte lungă de oameni cărora le mulțumesc, cu smerenie și recunoștință. În primul rând dumneavoastră, slătinenilor. În al doilea rând, președintelui PNL Olt, domnul Gigel Stirbu pentru toată susținerea și implicarea, întregii echipe de liberali puternici și onești și prietenului meu cel mai bun, Marian Vasile , pentru toate sfaturile și tot sprijinul. ” a ținut să precizeze, printre altele, Mario de Mezzo, noul primar al Slatinei. 
 Acesta a punctat faptul că n ciuda faptului că foarte mulți jurnaliști l-au atacat fără scrupule, în cel mai josnic mod, chiar și în ziua alegerilor, acuzându-l de faptul că i-ar fi rupt mâna, într-o altercație lui Emil Popa, consilier local PSD. Acesta a respins acuzațiile, spunând că a fost doar o înscenare, că va da în judecată pe cei care au semnat în fals certificatul medical și că va cere o contraexpertiză medicală pentru a demonstra că Emil Popa nu a fost nici măcar ,,zgâriat”. Întrebat de jurnaliști care va fi primul lucru care îl va face când, peste patru luni când va ajunge la conducerea Primăriei Slatina, De Mezzo a spus că în primul rând va da afară pe toți cei care,, împing aerul” prin birouri, iar cei care au muncit din greu, vor fi recompensați. De asemenea, va face tot posibilul ca Cimitirul Strehareți și Piețele din Slatina, să redevină în administrația publică locală.
 ( ...) Sursă text Semnalul ORA-S. Redactor Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV, Georgiana Leulescu, VGtv Regional www.vgtvregional.info