Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
 Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*
 Ce trebuie să știți despre noile CI  Electornice
 Joi 23 noiembrie 2017
Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, care prevede o serie de modificări legislative privind creșterea valabilității pașaportului simplu electronic și clarificarea situațiilor în care poate fi solicitat un pașaport simplu temporar. Prin proiectul de lege, propunem dublarea termenului de valabilitate a pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 25 de ani. Opțiunea a ținut cont de faptul că după această vârstă, schimbările de fizionomie sunt mai puțin accentuate. De altfel, în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene pașapoartele simple electronice au termen de valabilitate de 10 ani. Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, pașaportul simplu electronic va fi valabil trei ani, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani va fi valabil 5 ani. Pentru că una dintre cauzele cozilor din timpul verii are legătură cu faptul că un număr mare de cetățeni preferă să solicite un pașaport simplu temporar, propunem limitarea situațiilor în care se poate solicita în regim de urgență un pașaport temporar. În prezent, o persoană poate solicita în regim de urgență un pașaport simplu temporar, valabil doar 1 an, fără a i se cere să dovedească urgența invocată, ceea ce a încurajat foarte mulți cetățeni să opteze pentru acest tip de pașaport atunci când au uitat să-și facă din timp documentul de călătorie sau când nu au dorit să aștepte timpul necesar realizării unui document electronic. Prin proiectul de lege propunem ca pașaportul temporar să fie eliberat în termen scurt (de la două ore până la maxim trei zile), cum se întâmplă în prezent, doar în anumite cazuri, clar reglementate, cu obligația prezentării documentelor care dovedesc urgența. (...) Amanunte la Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului. Georgiana Raicu, VGtv Regional
Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*Actualitate*
Argeș. Noi finanțări pentru legumele produse în sistem protejat


  Sala Căminului Cultural din localitatea argeșeană Bârla, a fost gazda unui eveniment organizat de Prefectura Argeș venit în sprijinul fermierilor din zona de sud a județului, pentru a-i sprijini în accesarea fondurilor europene. La acest eveniment au mai participat primarul localității Bîrla, George Voicu, reprezentanți ai Direcției Agricole Argeș, APIA; AJFIR, Consiliul Județean, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și ai orașului Costești, precum și numeroși fermieri din localitatea Bârla dar și din localitățile vecine.
 Amfitrionul evenimentului a fost subprefectul Emilian Dragnea carea precizat că prin acest Ghișeu Unic înființat în comuna Bârla se dorește reducerea birocrației, a timpului de depunere a unui proiect de finanțare dar mai ales a drumurilor până la Pitești.

Tot cu acest prilej, fermierii au putut fi informați de către reprezentanții APIA Argeș despre noi finanțări pentru culturile de tomate în sistem protejat ( sere și solarii).
Astfel că ( ...)Mai multe amanunte in revista Semnalul Oltului, Râmnicului si Argeșului de luni 20 februarie.
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu. VGtv Argeș www.vgtvarges.cabanova.co