Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020

Olt. Ansamblul lui Marin Barbu la festivalul ,, Colind în cer și pe pământ” de la Slatina

 Luni 18 decembrie 2023
Cunoscutul coregraf Marin Barbu a participat la Slatina cu ansamblul său, la invitația directoului CJCA, Vivi - Viorel Pintea pentru a aduce un omagiu regretatului dirijor al Ansamblului ,,Doina Oltului”, Marin Constantin, plecat dintre noi în 2019.
 Festivalul dedicat marelui dirijor, numit sugestiv ,,Colind în cer și pe pământ” a fost în premieră, fiind la prima ediție, însă tinerii interpreți care au urcat pe scena Centrului Cultural ,,Eugen Ionescu” din Slatina, au impresionat publicul până la lacrimi cu interpretarea colindelor, iar dansatorii ansamblului lui Marin Barbu, care au prezentat dansuri populare din toate zonele țării, au depășit cu mult nivelul așteptărilor.
 Vestitul Nea Mărin, și de această dată a dat dovadă că este un mare coregraf, dar și un dansator ireproșabil, chiar dacă are 66 de ani!
 VGtv Regional a transmis în exclusivitate spectacolul dedicat dirijorului Marin Constantin și sărbătorilor de iarnă. 
 Redactor Georgiana Sebeș, op. imag., editare și montaj TV, ing. Grigore Sebeș, www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ziua Națională a României desfășurată la Slatina în prezența unui veteran de 100 ani
 Vineri 1 Decembrie 2023
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an, pe 1 decembrie, zi stabilită prin lege și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 de pe 1 august 1990. Evenimentul marchează cel mai important moment din istoria românilor, cel în care Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918. În anul 1918, toate provinciile în care locuiau români s-au unit sub un singur stat, România. Pentru a marca acest eveniment, începând cu ora 10.00 au avut loc o serie de manifestări ce s-au desfășurat la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe Bulevardul cu același nume. Pe lângă cei 2000 de slătineni care au participat la desfășurarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, au fost prezenți Marius Oprescu, președintele CJ Olt, cei doi vicepreședinți Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, prefectul de Olt Mario De Mezzo, subprefectul Cosmin Floreanu, primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, împreună cu viceprimarii Gigi Vâlceleanu şi Alexandru Berechet, senatorul PSD Siminica Mirea, deputații PSD Marius Iancu, Emil Albotă, Florin Barbu și Cătălin Grecu, deputatul PNL Gigel Știrbu, directori de instituții precum și militari, jandarmi, polițiști și pompieri. 
 Evenimentul a fost umbrit de gafele făcute de prefectul Județului Olt, Mario De Mezzo care nu a știut nici procedura de salut a Gărzii de Onoare și nici nu a dat dovadă de bun român pentru a saluta pe cei prezenți și nici măcar autoritățile județene, locale sau politicienii aflați la această sfântă manifestare. După ce citit mesajul premierului, s-a așezat zgribulit de frig, într-un colț, îmbrăcat sumar, într-un costum subțire, de vară. (...) 
 Mai multe detalii în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni 4 decembrie, a.c.
 Pentru VGtv Regional a consemnat: Redactor Georgiana Sebeș, op imag. editare și montaj TV, ing. Grigore Sebeș, www.vgtvregional.ro
===========================================================
Olt. Trei zile de distracție la Festivalul ,,Oltenii si restul lumii” de la Slatina
Vineri 29 septembrie 2023
Festivalul de umor de la Slatina ,, Oltenii și restul umii” a debutat astăzi, 29 septembrie la intrarea pe Podul Olt, cu celebra ,,Vamă oltenească”. Aici, invitații au fost primiți invitații de către autoritățile județene și cele locale cu tradiționalul Pașaport de Oltean, praz, cănuța cu vin, pastramă de oaie și mămăligă caldă. Printre cei mai importanți invitați, anu acesta la cea de-a XXVII- a ediție a fost actorul Eugen Cristea, care și-a luat în serios rolul de vedetă și s-a transformat în oltean adevărat, glumind sau minunându-se de varietatea festivitații. 
 După primirea invitaților, toată lumea a mers în Parcul Tineretului, acolo unde au fost amenajate standuri cu mâncare și obiecte tradiționale din toate zonele țării. 
În timp ce Taraful de la Morunglav a încins atmosfera interpretând frumoasele cântece oltenești, cei prezenți au admirat fetele care călcau strugurii în teascuri, pentru a face mustul aromat atât de așteptat în această perioadă.
 De asemenea, pe parcursul zilei caricaturiștii Marian Avramescu, Leonte Năstase, Gogu Neagoe, Cătălin Mihalache, din Birourile Mobile de Paşapoarte vor aplica Moaca pe Paşaportul de Oltean în birourile amenajate, în timp ce Ansamblurile folclorice ale etniilor invitate vor primi suveniruri din partea primarului Slatinei, Emil Moț. 
 Tot cu acest prilej vor avea loc concursuri ad-hoc, respectiv Concurs epigramistic; Concurs de bancuri – în public – cu participarea echipelor de epigramişti şi caricaturişti, invitaţi şi public. Moderator: NAE ALEXANDRU.(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS. 
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, imaginea Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Luni 7 august 2023
 Și anul acesta săbătoarea anuală dedicată legumicultorilor din comuna Pleșoiu, numită sugestiv ,, Ziua Legumicultorului Pleșoian” a fost una la înălțimea așteptărilor având în vedere numele  îndrăgiților interpreți de muzică populară precum Valentin Samfira, Ionuț și Doinița Dolănescu, Dorina Mete, Ștefan Minulescu, Costel David, etc. 
Evenimentul desfășurat pe scena de la stadionul din localitate a debutat cu o reprezentație a copiilor de la Ansamblul Folcloric ,, Mugurașii Oltului” din Pleșoiu, sub coordonarea instructorului Sandu Rizea. Acesția și-au demonstrat talentul artistic al dansurilor populare oltenești, chiar dacă unii dintre ei nu depășeau vârsta de 6 ani.
 De asemenea, Antonia Tabacu, membră a ansamblului  s-a dovedit o interpretă de muzică populară foarte bună, dovedind încă odată, dacă mai era nevoie că pleșoienii pot fi buni legumicultori dar și la fel de buni păstrători ai tradițiilor, cântecului și portului popular.
 La această frumoasă sărbătoare, dedicată legumicultorilor pleșoieni au ținut să participe, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședintele Virgil Delureanu, ministrul Agriculturii Florin Barbu, senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Florin Chesnoiu, Cătălin Grecu, precum și cei ai deconcentratelor oltene, sau membrii importanți ai PSD Olt.
 Seara s-a încheiat cu un foc de artificii spre încântarea celor prezenți, așteptând cu nerăbdare sărbătoarea de anul viitor, pentru foarte mulți, singura bucurie!
(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS www.semnalulora.wordpress.com.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing.Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Luni 7 august 2023
Duminică,  6 august în localitatea Pleșoiu se desfășoară ,, Ziua Legumicultorului Pleșoian” , o sărbătoare dedicată tuturor pleșoienilor, care au făcut ca această zonă să fie recunoscut la nivel național ca fiind una dintre cele mai mari și mai diversificate bazine legumicole din țară. 
Autoritățile locale au ținut să felicite cele 11 cupluri care împlinesc în acest an o jumătate de secol de căsătorie. Iată care sunt acestea: Abagiu Mihaiu și Ana, Oprea Gabriel și Constantina, Badea Ion și Ioana, Popa Grigore și Maria, Moraru Florin Mihai și Niculina, Paraschiv Procopie și Eugenia, Bodescu Dumitru și Irina, Barbu Gheorghe și Sofia, Trană Dumitru și Margareta, Bădescu Constantin șiMariana, Nedelcu Traian și Niculina. 
Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a modernului Cămin Cultural inaugurat , în urmă cu un an. 
 Cuplurile au primit din partea autorităților locale câte o Diplomă Aniversară, un premiu în bani, după care au ciocnit câte un pahar de șampanie și ne-au dezvăluit secretul longevității căsătoriei lor. 
(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS www.semnalulora.wordpress.com.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing.Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș.
================================
Sâmbătă 5 august 2023
Autoritățile locale din comuna olteană Spineni, au sărbătorit sâmbătă 5 august cea de-a VII-a ediție a Zilei Localității, o zi frumoasă așteptată cu multă nerăbdare de locuitorii satelor aparținătoare și și ai celor din comunele învecinate. Festivitățile dedicate acestei sărbători anuale de la Spineni, au debutat cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a cuplurilor căsătorite în perioada august 2022- august 2023, dar și a celor 19 nou- născuți din aceiași perioadă. Primarul localității, Dan Sărpău și viceprimarul Ichim Ene le-a oferit tuturor câte o diplomă, o sticlă de șampanie, un premiu în bani și un buchet de flori.
 A urmat un spectacol folcloric susținut de Dan de la Slatina și formația sa, copiii de la Ansamblul folcloric ,, Zestrea Poboranilor” de la Poboru, coordonat de Ana Mirela Răduleanu, Ansamblul ,, Călușul” din Scornicești, coordonat de Nelu Ene, etc.
 La Ziua comunei Spinei au fost prezenți Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședintele Virgil Delureanu, ministrul Agriculturii Florin Barbu, senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu și Cătălin Grecu, precum și cei ai deconcentratelor oltene, sau membrii importanți ai PSD Olt. (...)
 Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S www.semnalulora.wordpress.com 

 Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Sebeș, op. imagine ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu, 
-----------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ziua comunei Șerbănești, o ediție la superlativ organizată de primarul Mugurel Breoi
Joi 20 iulie 2023
Ziua Sfântului Ilie Proorocul, este zi specială pentru locuitorii din Șerbănești din Olt, care marchează în fiecare an ziua localității, numită sugestiv ,,Sărbătoarea Secerișului”. Evenimentul organizat de primarul comunei, Mugurel Breoi și consilierii locali, care a ajuns în acest an la Ediția XII-a, a debutat cu un frumos spectacol prezentat de copii de la Ansamblul Folcloric ,,Plai de dor” din localitate, sub coordonarea instructorului Marian Stănescu. Și pentru că a fost o zi specială, autoritățile locale au ținut să premieze cinci cupluri care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie. Este vorba de familiile Bădescu Dumitru și Ileana, Micu Ion și Gheorghița, Rădulescu Nicolae și Viorica, Ștefan Ion și Maria, Trandafir Gheorghe și Iboica. Venerabilii domni și doamne au primit câte o diplomă aniversară, o sticlă de șampanie, precum și un premiu în bani. Mugurel Breoi nu a uitat să a felicite și să premieze pe cei mai buni elevi care au obținut rezultate foarte bune la examenul de capacitate dar și la diverse concursuri inter-școlare. Aceștia sunt Denisa Teotoașe, Irina Bratu, Dariana Ileana (Evaluarea Națională), Irina Surcel, Ioana Călin și Iulian Guță ( Olimpiada de Religie). De asemenea, prof. Aurică Ivașcu, care a scris Enciclopedia Șerbăneștiului, a fost declarat Cetățean de Onoare, primind în acest sens o diplomă, o sticlă de șampanie și un premiu în bani. La ,,Sărbătoarea Secerișiului” au fost prezenți autoritățile județene, politicieni, directori de deconcentrate și primarii localităților vecine. Printre ai am aminti pe Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Emil Albotă, primarii Ionel Mirea de la Crâmpoia, Marian Lunganu de la Schitu, etc. (...)Sursă text Semnalul Oltului Râmnicului, Argeșului și Severinului.
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ionuț și Doinița Dolănescu au făcut show de Sf Constantin și Elena la Ziua Comunei Crâmpoia
Duminică 23 mai 2023
Primăria și Consiliul Local Crâmpoia au organizat și în acest an Ziua Localității duminică, 21 mai de Ziua Sf, Împărați Constantin și Elena, o sărbătoare care a ajuns la Ediția a IX, grație primarului Ionel Mirea. Astfel că, sute de locuitori din Crâmpoia dar și din localitățile vecine au fost prezenți la petrecerea oferită de autoritățle locale, alături de interpreți îndrăgiți, printre care am amiti pe Doinița și Ionuț Dolănescu, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Dorina Mete, Rapsozii Oltului de Jos, Costel David, Denisa, etc. Evenimentul a început la orele 15.00 când, pe scena amplasată pe terenul de sport au evoluat copiii de la ansamblurile folclorice din Crâmpoia, Nicolae Titulescu și Seaca. 
Surpriza momentului a fost duetul excepțional al lui Ionuț Dolănescu cu Mariana Ionescu Căpitănescu, care au interpretat melodii foarte îndrăgite ale Mariei Ciobanu și Ion Dolănescu. 
 A urmat festivitatea de premiere a șapte cupluri care sărbătoresc în acest an ,, Nunta de Aur!”, pe care primarul comunei Crâmpoia, Ionel Mirea nu i-a uitat și cărora le-a pregăti o serie de surprize muzicale, dar și câte o diplomă aniversară, o sticlă de șampanie, un buchet de flori și un premiu în bani.
 Felicităm și noi acești oameni minunați, care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, și cărora le spunem ,, Ani mulți, sănătoși și fericiți împreună!”: Leonte și Ion Rada, Staicu Petre și Didina, Sora Ion și Lucreția, Bădoi Anghel și Maria, Mirea Florea și Georgeta, Mirea Constantin și Ioana, Mirea Marin și Neaga. (...) Sursă text Semnalul Oltului Râmnicului, Argeșului și Severinului, luni 22 mai 2023 .
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. 10 Mai, zi cu triplă semnificație în istoria poporului român marcată și la Slatina
Miercuri 10 mai 2023
Data de 10 mai are triplă semnificație de-a lungul timpului în istoria poporului român, respectiv Ziua Idependenței de Stat, Ziua Regalității și Ziua încoronării primului rege al României Carol I.
Dacă la10 Mai  1886, este data la care era sărbătorită Ziua Naţională a României, aceasta a fost sărbătorită până în 1948, când s-a instaurat regimul comunist în țara noastră.  
Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București, la 10 mai 1866 și  a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință, fiind încoronat Principe al României, cu numele Carol I. încoronat Principe al României, cu numele Carol I.
Un alt eveniment marcant al istoriei noastre naționale a fost proclamarea de către Principele Carol I, la 10 mai 1877, a  Independenței de Stat a României, cucerită ulterior de țara noastră pe câmpul de luptă în timpul războiului ruso-româno-turc din anii 1877-1878.
  Trebuie reamintit faptul că România a recâștigat atunci Dobrogea,  dar a pierdut sudul Basarabiei. 
 Pentru a marca cele trei evenimente, autoritățile din Olt, politicieni, șefii ai IJJ, ISU și IPJ reprezentanți ai instituțiilor publice și UZPR Olt ,, Pan M. Vizirescu, Filiala Olt au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor. 
De asemenea, prefectul Județului Olt, Florin Homorean a vorbit despre importanța istorică a acestei zile.
 Cei prezenți, au asistat la parada o militară formată din militari jandarmi, pompieri și polițiști care au defilat pe acordurile Fanfarei ,, Lyra Band” coordonată de Mr ( r) Ilie Hău.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------
Olt. Petrecere de 8 Martie organizată de VGtv Regional la Restaurantul Senator din Slatina
Joi 9 martie 2023

Și anul acesta am continuat o tradiție începută în urmă cu 8 ani pentru sărbătorirea Zilei Femeii, un eveniment special conceput pentru a aduce în prim plan nu numai dragostea și respectul pentru doamnele și domnișoarele prezente, dar și frumusețea dansurilor și cântecelor populare oltenești din zona de nord a județului Olt. 
De această dată, vedetele populare au fost o parte din Ansamblul ,,Zestrea Poboranilor” din Poboru, un ansamblu care a reprezentat localitate la foarte multe spectacole oferite cu prilejul zilelor localităților oltene, dar și în emisiunile de folclor de la televiziunile naționale. (...) 
Amănunte text în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni 13 martie, www.semnaluora.wordpress.com.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------
Olt. Comunismul- o pagină a istoriei noastre scrisă cu sânge la Izvoarele
14 ianuarie 2023

Anul acesta, pe 14-15 ianuarie se împlinesc 62 de ani de la lupta împotriva colectivizării din localitățile oltene, ocazie cu care a avut loc, o comemorare a celor 60 de eroi din comuna Izvoarele. Evenimentul, ajuns la cea de-a X-a ediție, a fost organizat, ca de fiecare dată de Lt. Col.(rtr) Victor Epure, fiu al satului, președinte al Asociației Cultul Eroilor- Regina Maria, Filiala Olt. 
I-au fost alături și au vorbit despre jertfele celor 60 de izvorani curajoși care au avut de suferit în pușcăriile comuniste Mihaela Lală, directorul Muzeului Câmpiei Boianului ,,Traian Zorzoliu” de la Drăgănești Olt, primarul Florian Constantin, Barbu Bărbulescu, urmaș al unuia dintre cei care au avut de suferit pentru că a refuzat să se înscrie în colectiv, dar și (...)
 Continuare text în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului (www.semnalulora.wordpress.com), luni 16 ianuarie 2023
Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș
Olt. ,,Colind în cer și pe pământ” , festival dedicat regretatului dirijor Marin Constantin

Luni 18 decembrie 2023
Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Secția Ansamblul Folcloric ,,Doina Oltului” din Slatina și Consiliul Județean Olt au organizat duminică, 17 decembrie, a.c., prima ediție a Festivalului de folclor ,,Colind în cer și pe pământ” dedicat regretatului dirijor, Marin Constantin. 
 Evenimentul s-a desfășurat pe scena Centrului Cultural ,,Eugen Ionescu” din Slatina, cu concursul soliști, dansatorii și orchestra Ansamblului ,,Doinei Oltului”, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru, Grupul vocal ,,Mândruțele de la Olt” coordonat de Marin și Liliana Vâlceleanu, Maria Ghinea, Nelu Bițînă, maestrul coregraf Marin Barbu, precum și foarte mulți tineri interpreți, mai mult sau mai puțin cunoscuți precum Georgiana Țundrea, Emilia Ogea, Iasmina Cojocaru, Denisa Popescu, Ana Burciu, Vasia Oprea, etc. 
 Spectacolul a fost unul de excepție, artiștii fiind aplaudați minute în șir de către publicul prezent, încântat de diversitatea colindelor de sărbători, de vocile interpreților, de frumusețea costumelor populare și de întreaga atmosferă creată de către aceștia. 
Potrivit managerului CJCA, Viorel Pintea, acest festival își dorește ,,Promovarea tinerei generații de artiști populari ai Oltului, mai mult sau mai puțin cunoscuți, pentru a crea viitoarele talente care vor prelua ștafeta celor deja cunoscuți. Anul viitor însă, festivalul se va desfășura la începutul lunii septembrie, pe parcursul a două zile sub forma unui concurs cu premii”. Prezentatoarea spectacolului a fost Maria Dozescu, iar regizorul evenimentului Vivi-Viorel Pintea. 
Mai multe amănunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Sebeș, op. imag. Editare și montaj tv, ing. Grigore Sebeș