Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******
Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******
O


Olt. Prefectul Florin HOMOREAN asigură cetățenii de tot sprijinul său
Marți 18 februarie 2020

Florin HOMOREAN a fost numit prefect de Olt odată cu venirea la conducere a Guvernului PNL, declarându-se o persoană competentă pentru această funcție, întrucât în trecut a mai lucrat în instituții publice, fiind implicat și în reprezentarea României la nivel european.
Cu toate acestea, noul prefect se confruntă cu impedimente ivite în cadrul noii funcții pe care o ocupă de numai 2 luni. Noul prefect a program de audiență în fiecare de zi de miercuri, în săptămânile impare ale lunii, între ora 0900-1200.
„Surprinzător, inginer fiind, nu sunt jurist, este că după 30 de ani de la Revoluție sau de la prima lege a fondului funciar, oamenii încă vin în număr foarte mare să se plângă de modul de aplicare al fondului funciar. Privesc cu părere de rău această situație, pentru că cetățenii noștri se plâng în continuare de această problemă după atâția ani” a declarat în cadrul interviului acordat pentru VG TV Regional, Florin HOMOREAN.
Recomandarea prefectului (n.r. – în legătură cu problemele fondului funciar) a fost îndrumarea persoanelor către Oficiul de Cadastru, deoarece multe dintre probleme țin de cadastru, de a avea titlu de proprietate, care să corespundă cu ceea ce se află în teren. „Am sfătuit cetățenii să urmeze calea justiției, pentru că este singura cale care poate duce la rezolvarea cauzelor uneori, le-am acordat tot sprijinul necesar, i-am îndrumat sub ce formă să se adreseze instanței sau Agenției de Cadastru” a precizat prefectul de Olt.( ...) Sursă text Semnalul ORA. Redactor/ Reporter Georgia Sebeș, op. imag editare și montaj ing. Grigore Sebeș VGtv Regional www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------
Olt. GAL Ghimpețeni printre cele mai performante din țară

Vineri 31 ianuarie 2020
Puțini știu de faptul că primul Grup de Acțiune Locală din țară a fost înființat la Ghimpețeni, Olt în 2007, de către inimosul primar de atunci, Constantin Ciobanu. Acest Grup de Acțiune Local, sub denumirea de ,, GAL VEDEA-GĂVANU-BURDEA”, este coordonat de o echipă de specialiști din Ghimpețeni, sub conducerea președintelui Constantin Ciobanu. Are nu mai puțin de 19 localități din Olt și Teleorman, cu tot atâtea primării și peste 100 de agenți economici și PFA-uri.
În acest sens ținem să amintim comunele Ghimpețeni, Seaca, Stoicănești, Crâmpoia, Văleni, Șerbănești, Mihăiești, Vâlcele, Radomirești, Movileni, Nicolae Titulescu, Schitu, Izvoarele, Coteana, Mărunței, orașul Drăganești – Olt, Gostavățu, Dăneasa, precum și Dobrotești din Teleorman.  Aceste localități se pot mândri cu investiții foarte importante  de interes public precum terenuri de sport, reabilitări cămine culturale, școli și dispensare, construcții de piețe agro-alimentare, utilaje de deszăpezire, un centru  socio-comunitar pentru persoane marginalizate sau abuzate,  etc. În sistemul privat s-au făcut investiții în domeniul agricol, pentru achiziționarea de utilaje agricole, în domeniul sănătății făcându-se dotări chiar și pentru cabinete stomatologice sau pentru construcția de pensiuni  (...)
Sursă text Semnalul ORA
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imagine, editare și montaj ing. Grigore Șebeș www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Virgil Popescu interesat de Centralele termice ecologice Ecohornet
Marți 21 ianuarie 2020
Inventatori, cercetători și agricultori din țară, au fost astăzi prezenți la sediul fabricii de centrale termice din București, aparținând inventatorului Iulian Horneț, unul dintre cei mai recunoscuți și apreciați oameni de știință din țară , dar și de peste hotare.
Interesat de invenția sa a fost și noul ministru al Economiei și Energiei, Virgil Popescu, care a rămas impresionat de randamentul acestor centrale ecologice.
Potrivit lui Iulian Horneț, centralele termice inventate de el și fratele săi, au un randament de 99% și sunt pretabile la încălzitul caselor, în sectorul agricol, industrial, etc. Aceste centrale ar putea înlocui cu succes mastodonții centralelor de cartier din orașe cu costuri extrem de mici.
Chiar dacă este de foarte mulți ani pe piață cu aceste centrale, niciunul dintre miniștrii de până acum nu au înțeles că aceste centrale ecologice care ard peleți din toate gunoaiele unei comunități, sunt cele mai eficiente din lume, fără să polueze.
 De această dată, ministrul Energiei Virgil Popescu a fost foarte receptiv la prezentarea inventatorului român și a promis că va găsi soluțiile necesare pentru implementarea acestora în sistemul public, sprijinind pe cei interesați cu proiecte pentru accesarea de fonduri europene.
(...) Sursă text Semnalul ORA
Redactor Georiana Leulescu, op. imag. editare și motaj, ing. Grigore Sebeș VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Olt. Scorniceștenii vor petrece la sfârșitul lunii august la Sărbătoarea Pâinii
Miercuri 11 august 2021
Autoritățile locale din orașul Scornicești vor organiza la sfârșitul acestei luni, mai precis vineri, 27 august ac., cea de-a XXVI-a ediție a Sărbătorii Pâinii, un omagiu adus truditorilor pâmântului de pe aceste meleaguri.
 ,, E o sărbătoare cu tradiție din orașul nostru, care, din păcate  anul trecut a fost întreruptă. Ne dorim ca, în acest an, sărbătoare a să aibă loc la sfârșitul lunii august, la să participe nu numai scorniceștenii dar și cei din localitățile vecine. Spectacolul dedicat Zilei Pâinii, va debuta cu  vestitul Ansamblu Călușul din localitate, după care vor evolua copii din ansamblul nou înființat, al cărui intructor este doamna Ana Mirela Răduleanu, care vor evolua în debutul acestui festival. Sera, participanții la evenimentul nostru vor putea să se bucure de recitalul unor artisti de marcă al cântecului popular românesc precum Gabriel Zăvoianu, Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Maria Oprișan și nu în ultimul rând cu Valentin Samfira. Spectacolul se va încheia cu Teo Rose, o interpretă de muzică ușoară, foarte iubită de tinenii din orașul nostru, cărora le-a cerut sfatul în această privință. Prezentaroarea specatacolului va fi Lavinia Târzianu, iar acopaniamentul muzical va fi asigurat de Taraful  Fraților Cazanoi.” ne-a declarat primarul Scorniceștiului, Daniel Tudor.
Acesta ne-a mai dezvălui că vor fi mai multe pentru cei care vor participa la Sărbătoarea Pâinii, printre care și pâinea coaptă în țest care va fi împărțita spectatorilor.
.( ...) Sursă text Semnalul ORA.
Redactor/ Reporter Georgia Sebeș, op. imag editare și montaj ing. Grigore Sebeș VGtv Regional www.vgtvregional.ro