Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
ADMINISTRAȚIE OLT, 2O23- 2024
***Administrație ******* Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație ****
Olt. Marius Oprescu: Avem bani de investiții pentru tot ce ne-am propus! 
  În ședința extraordinară Consiliului Județean Olt, s-au alocat peste 30 de mil. de lei pentru investițiile de anul acesta, urmând ca o altă parte să fie alocate după aprobarea bugetului și executarea unor studii de fezabilitate pentru obiectivele care mai există din excedentul Consiliului Județean Olt. „Consiliul Județean are încă fonduri pentru a începe și alte investiții  față de cele demarate, iar cea mai mare sumă de bani o primește Spitalul de Urgență Județean Slatina, aproximativ 16 mil. de lei, numai investiții, plus aproape 4 mil. de lei pentru cheltuieli curente” a susținut Marius Oprescu, președintele CJ Olt. Cele 4 mil. de lei redirecționate către spital urmează a acoperii sporurile de hrană ale salariaților, iar din suma de 16 mil. de lei, o parte considerabilă se va investi pentru refacerea creșei nr. 1 ca secție de psihiatrie. „(n.r. – ca proiecte în derulare) Avem continuarea lucrărilor la blocul medical, de asemenea avem bani strânși să realizăm pasarela între corpul medical și blocul central,  totodată,  am primit bani pentru deschiderea licitațiilor, pentru scoaterea la licitație a diferenței  ce a rămas nefăcută din blocul materno-infantil și blocului central. O parte din bani se vor redirecționa pentru reabilitarea blocului central, deoarece nu este prinsă pe fonduri europene, corpul central fiind prins pe modernizare și reabilitare pe CNI” a declarat Marius Oprescu după ședința Consiliului Județean Olt în care au fost bani dați cu o mână și luați cu alta. Potrivit celor susținute de președintele CJ Olt, se vor achiziționa o serie de aparatură medicală în valoarea de 3 mil. de lei și se va termina în acest an de reabilitat toate secțiile Spitalului de Urgență Județean Slatina, secții care vor fi dotate și cu mobilier nou, modern. Pe lângă investițiile din domeniul sănătății din Slatina, se va construi în acest an Secția de adiție a Spitalului de Psihiatrie Greci, așa cum a aprobat CJ Olt anul trecut. (...) Sursă text Semnalul ORA Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro  Redactor Ionuț Cocârlău, reporter Georgiana Raicu, op. Imag. Viorel Raicu
Olt. Comuna Sâmburești va deveni o localitate turistică, grație viziunii primarului Iulian Preda
Vineri 31 mai 2024

Iulian Preda, primarul comunei Sâmburești, Olt este unul dintre cei mai implicați primari olteni care, după ce a câștigat primul mandat de primar în 2012, a făcut mai mult decât imposibilul pentru a salva de la distrugere o localitate cu tradiție viticolă recunoscută în toată lumea. 
Aici, drumurile erau pietruite și de câte ori ploua, apa le acoperea, despre poduri peste pârâul Cungra, nici pomeneală! Localnicii treceau, fie prin apă, fie pe niște punți improvizate. Acum, lucrurile stau cu totul altfel și dacă ar fi să consemnăm toate investițiile făcute de administrația locală sub coordonarea primarului Iulian Preda, cel puțin în ultimul mandat nu ne-ar ajunge paginile revistei noastre! 
În interviul pe care l-am făcut pentru VGtv Regional, Iulian Preda ne-a dezvăluit o parte dintre aceste investiții, care depășesc milioane de euro, bani guvernamentali sau europeni obținuți pe diferite programe de accesare. 
Pe strada Dealul Viilor, în zona Gică Rotea unde este cea mai mare eroziune de teren, nu numai din localitate dar și din județul Olt, Iulian Preda cel puțin din județul Olt, se află o lucrare derulată prin Compania Națională de investiții, cu o valoare de aproximativ 1.500.000 de euro. Primarul a finalizat lucrările de consolidare a acelui deal, anul trecut, un zid betonat de peste 65 metri, constând într-o succesiune de ziduri din beton armat, prin care a salvat de la dispariție jumătate din satul Mănulești, al comunei Sâmburești (...) Sursă text Semnalul ORA-S Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregion
-----------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ion Crăciunescu, la sfârșitul celor șapte mandate de primar la Dobroteasa
 Vineri 31 mai 2024
Situată în nordul județului Olt, comuna Dobroteasa a cunoscut o dezvoltare permanentă din toate punctele de vedere, grație primarului Ion Crăciunescu, care se află la conducerea primăriei de șapte mandate, ce însumează 28 de ani. Astfel că, în localitate toate drumurile comunale sunt aproape finalizate, apa și canalizarea, la fel, școli și grădinițe reabilitate, locuri de joacă pentru copii, etc. 
În interviul pe care l-am realizat, pentru VGtv Regional cu primarul Ion Crăciunescu, ne- a povestit despre începutul carierei sale în administrația publică locală, cum a găsit comuna și cum o lasă predecesorului său, acum după alegerile din 9 iunie. ,,În 1996, când am câștigat alegerile pentru funcția de primar, am găsit comuna Dobroteasa cu drumuri de pământ, fără apă, fără iluminat public, fără...multe! Unitățile de învățământ începuseră a se degrada... Atunci, am început să pietruiesc drumurile, chiar imediat după ce am devenit primar, pentru că oamenii din satele componente, mergeau cu cizme de cauciuc după o ploaie sau după topirea zăpezii. Am făcut patru punți pietonale peste pârâul Cungra care străbate comuna noastră de la Nord la Vest. Am făcut, în zona Necea un pod pentru autovehicole, a construit o școală nouă de la Câmpu Mare, după ce am dărâmat-o pe cea veche, construită prin anii 1900 și nu mai era funcționabilă, unde astăzi funcționează o grădiniță cu Program Normal. Școala de la centru am modernizat-o și dotat-o cu tot ce este necesar, după ultimele standarde. Am introdus apă în satul Vulpești, unde apa se găsește la o adâncime de peste 30 metri, după aceea am continuat și am băgat apă în toată comuna. la ora actuală, am asfaltat străzile în proporție de 80 %. ”(...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS. Redactor Georgiana Sebeș, ,op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Marian Tocea, primarul din Vlădila un exemplu de urmat de foarte mulți confrați olteni
Miercuri 15 mai 2024
 
Câștigător al mandatului de primar încă din 2012, Marian Tocea primarul comunei Vlădila a reușit să aducă această localitate la standarde pe care puțini edili le-au dezvoltat. Până să vină la conducerea primăriei, localitatea chiar dacă era populată cu oameni foarte gospodari, așa cum sunt mai toți oltenii, era parcă, desprinsă dintr-o imagine sfâșietoare unde se dăduseră lupte grele cu tunuri și tancuri. Principalul drum (singurul asfaltat de pe timpul lui Ceaușescu!) din localitate era deteriorat grav, iar străzile laterale, erau numai gropi. Nu mai vorbim de faptul că despre apă sau canalizare, nici nu putea fi vorba! Școlile erau în paragină, ca dealtfel toate celelalte clădiri aflate în subordinea primăriei. 
Acum, datorită implicării primarului, Marian Tocea și a administrației pe care o coordonează, comuna Vlădila este de nerecunoscut. Infrastructura este pusă la punct peste tot, alimentarea cu apă și canalizarea, la fel.
 Între timp a fost construită o primărie nouă, modernă utilată complet, ale cărei uși sunt deschise permanent, pe parcursul orelor de program pentru toți locuitorii. A fost reabilitat și utilat complet o clădire frumoasă, de patrimoniu unde funcționează dispensarul comunal, însă cea mai frumoasă investiție din localitate, cu care primarul Marian Tocea se mândrește este Parcul comunal, unde sunt amenajate 4 fântâni cu apă foarte bună, un teren de sport, un foișor spațios cu grătar și mese rustice, dar și un lac de acumulare, unde pescarii amatori își pot satisface plăcerile.(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS. Redactor Georgiana Sebeș, ,op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu.

============================================
Olt. Marius Oprescu: Vom investi 50 milioane euro pentru 90 km de Drumuri Județene
Luni 13 mai 2024

Două drumuri județene din Olt, în lungime totală de 90 de km, va fi noua investiție a Consiliului Județean Olt, care va costa 50 milioane de euro, bani obținuți prin Programul Operațional Regional. 
 Această veste importantă pentru locuitorii județului Olt, a fost dată de președintele CJ, Marius Oprescu, după ședința extraordinară de luni, 13 mai, a.c.:„Astăzi, a fost un pas premergător în direcția semnării contractelor de finanţare pentru ambele drumuri judeţene pe care le avem depuse pe Programul Operaţional Regional. Ambele drumuri înseamnă 50 de milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean Olt urmează să-i atragă în perioada următoare prin Programul Operaţional Regional, exerciţiul proaspăt deschis. Cred că e important, infrastructura rutieră înseamnă foarte mulţi bani, iar dacă nu identificăm măsuri pe fonduri europene sau Guvernul României nu deschide programe precum „Anghel Saligny” practic nu putem decât să o reparăm, investiţii majore nu se pot face din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, pentru că înseamnă foarte mulţi bani pe care nu îi avem. Tocmai de aceea, de fiecare dată când identificăm o măsură de infrastructură încercăm să o accesăm. Iată că suntem pe ultima sută de metri, chiar în perioada următoare vom semna ambele contracte, așa cum am spus, valoarea fondurilor atrase, pentru că o parte este şi cofinanţare pe care o va asigura Consiliul Judeţean Olt, înseamnă 50 de milioane de euro” (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS.
 Redactor Georgiana Sebeș, ,op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt.Nicolae Cărămizaru, Morunglav: Nu credeam că există atâta birocrație într-o primărie!
 Joi 21 martie 2024

Primar al localității Morunglav din 2000, liberalul Nicolae Cărămizaru a reușit să readucă consătenilor săi speranța că și într-o localitate rurală se poate trăi decent, în condiții ca de oraș. 
 Situată în apropierea orașului Balș, la numai 16 km comuna Morunglav, ajunsese într-un stadiu în care tinerii nu se mai întorceau acasă, plecând la muncă în străinătate sau în orașele apropiate, iar cei vârstnici își blestemau zilele din cauza degradării tot mai accentuate a satelor și a lipsei investițiilor. 
 Fost comisar șef al Poliției Circulației Olt, Nicolae Cărămizaru s-a întors, după pensionare în satul natal, tocmai pentru a face ceva în acest sens. Consătenii săi i-au dat girul de a fi la conducerea primăriei, iar el nu i-a dezamăgit!
 Acum în localitate, drumurile sunt aproape toate reabilitate, sunt locuri de joacă pentru copii, școala generală reabilitata, modernizată și utilată complet, apa și canalizarea este în curs de realizare, ca dealtfel și o sală de sport, etc., însă cel mai important lucru este că primarul Nicolae Cărămizaru va introduce gazele racordându-se la conducta care trece prin localitatea vecină, Bobicești. (...) 
Mai multe amănunte despre investițiile din localitatea Morunglav, în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului. Redactor Georgiana Leulescu, op. mag. ing. Grigore Seneș, editare și montaj TV, Georgiana Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marți 5 martie 2024
Ion Cheroiu, primarul localității Brâncoveni, ne-a precizat într-un interviu realizat pentru VGtv Regional că în cele trei mandate decând se află la conducerea primăriei din localitate, a încercat să aducă tot confortul necesar consătenilor săi, găsind soluțiile cele mai profitabile. Așa se face că în aproape toată localitate sunt drumuri asfaltate, alimentare cu apă, canalizare, școli și grădințe modernizate, un dispensar medical reabiliat și utilat complet, terenuri de sport bine întreținute, etc, astfel că întraga comunitate se poate bucura de cele mai bune condiții de trai sau de dezvoltarea unor afaceri locale. ,,S-a muncit la Brâncoveni, încă din 2012 de când sunt primar, am încheiat foarte multe proiecte benefice pentru cetățenii noștri. Astfel că acum ne putem mândri că avem toate străzile asfaltate, grădinițele modernizate, școală nouă, dispensar comunal nou, primărie nouă. Acum se lucrează la prima înființare de alimentare cu apă potabilă, în comună, mai precis la racordarea branșamentelor individuale, gratuite. Ca o mică paranteză, vreau să precizez că prima înființare a sistemului de alimentare cu apă a început în 2019. Iar în 2021 a fost finalizată, dar ne-am dat seama că în momentul în care am terminat și am făcut analizele fizico- chimice, am găsit o cantitate foarte mare de amoniu. Avem două puțuri de mare adâncime la 160 m adâncime și altul la 200 m adâncime, însă așa cum am precizat nivelul de amoniu era foarte ridicat. Astfel că aveam două posibilități: fie distribuiam locuitorilor doar apă menajeră, fie acea de a procura o stație de osmoză, ceea ce am și făcut. ” (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA, de luni 18 martie, 2024. Pentru VGtv Regional a consemnat Redactor/ Reporter Georgina Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV, Georgiana Sebeș, www.vgtvregional.ro
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Marius Treanță: Organizația PSD Vulturești va câștiga alegerile locale cu peste 80% !
Vineri 1 martie 2024
Marius Treanță, primarul interimar al localității Vulturești, a reușit într-un timp relativ scurt să facă câteva investiții foarte importante pentru dezvoltarea localității. Astfel că, împreună cu Ion Dumitrana, viceprimarul localității și consilierii locali au implementat o serie de proiecte care au vizat în special reabilitarea drumurilor, a unităților de învățământ, a bisericilor, introducerea alimentării cu apă, dar și a canalizării în aproape toate satele comunei.
 ,,Dacă anul trecut vorbeam doar de proiecte depuse pentru finanțare, anul acesta vorbim despre proiecte deja implementate, începând cu sediul nou al primăriei, dotat și utilat cu mobilier nou, curtea căreia au fost amplasate panouri fotovoltaice pentru a-i asigura consumul energetic. 
Tot aici, am amenajat o sală modernă de ședință a CL, dar și ceremoniile pentru căsătorie a tinerelor cupluri. Până acum am asfaltat 10 km de drum asfaltat, cu bani din două proiecte. Unul a fost pe ,, Anghel Saligny”, din care am modernizat DC 34 Vlăngărești- Dienci, finalizat în proporție de 97 %, urmând să mai facem acostamentele și marcajele rutiere. Al doilea proiect implementat și realizat în proporție de 60% este asfaltarea a șapte străzi din comuna Vulturești, respectiv Bisericii, din Valea lui Alb, Tineretului, Liliecilor, Linești și Vulturescu din Vulturești, str Primăverii din satul Vlăngărești și str. Linia Mare din satul Dienci. Este un proiect unde avem deja turnat primul strat de asfalt, iar acum urmează se se construiască șanțurile și rigolele carosabile pentru că vor fi podețe la fiecare proprietate.(...) 
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS de luni 4 martie, a.c. Redactor/ reporter Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu, VGtv Regional www.vgtvregional.info
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Primarul Ion Doldurea construiește o nouă creșă pentru copii din Caracal
Miercuri 21 februarie 2024
Aflat la primul mandat și pentru prima data într-un partid politic, Ion Doldurea primarul municipiului Caracal, a reușit în această perioadă să schimbe radical fața urbei. Reabilitarea și modernizarea multor instituții de cultură, școli, parcuri, străzi, blocuri alimentare cu apă și canal, sunt doar o parte din realizările edilului caracalean, din ultimii ani, fapt ce a ridicat foarte mult nivelul de trai al locuitorilor. Așa se face, că în oricare zi ai merge în municipiul romanaților, găsești un adevărat șantier. Chiar săptămâna trecută, autoritățile caracalene au demarat lucrările de reabilitare pentru creșterii eficienței energetice la locuințele colective. 
Primarul Caracalului, Ion Duldurea a precizat că, până la sfârșitul anului 2024 se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35 de blocuri pe o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR, iar lucrările constau în modernizarea pereților exteriori; modernizarea planșeului peste etajul 4, modernizarea elementelor de construcție vitrate, intervenție la instalațiile clădirii, modernizare planșeu peste subsol, refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii, repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite, lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă, uniformizarea parapetelor, precum și construirea acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă. (...) Mai multe amănunte despre proiectele în derulare ale primarului Ion Doldurea, din Caracal în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului de luni 4 martie, 2024. Redactor/ Reporter Georgiana Sebeș, op. imag. editare și montaj TV ing. Grigore Sebeș.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Iulian Bărăscu, de la Poboru un primar model, implicat și dedicat comunității locale
Vineri 16 februarie 2024
Primar la Poboru din 2008 și până în prezent, Iulian Bărăscu a căpătat o vastă experiență bazată pe o ambiție cum rar întâlnim în rândurile edililor olteni. Localitatea Poboru, situată în Platforma Cotmeana din nordul județului Olt, a dus lipsă foarte mult timp de apă potabilă, pentru că pânza freatică se află la peste 280 m, adâncime. Așa că, prima investiție pe care Iulian Bărăscu a făcut-o a fost alimentarea cu apă a tuturor satelor comunei, iar de curând a montat panouri solare pentru obținerea energiei electrice necesare funcționării stației de pompare.
 ,,Chiar dacă costurile pentru alimentarea cu apă, prețul este acceptabilpentru toată lumea. Dacă până acum a fost 3 lei, de la 1 ianuarie l-am crescut la 5 lei. Nu s-a mai putut menține acest tarif pentru că nu mai facem față cu cheltuielile. În afară de faptul cu unele persoane nu plătesc la timp, din 2008 eu nu am mai crescut prețul, însă între timp s-au scumpit toate , de la energia electrică, până la salariile personalului de la întreținere sau pompele, piesele de schimb, etc. Am constatat, nu numai la Poboru, dar și în alte localități din țară că, reprezentanții Apelor Române, ne iau o groază de bani pentru că folosim apa din pământul patriei! Vin și ne amenință mereu că o parte din prețul pe care-l luăm de la oamenii, să li-l dăm lor! Pentru ce? Ce contribuție au ei aici? Să stea bine, merci prin birouri pe salarii mari? Să vină, aici să vadă cât este de muncă! Ce contribuție are ăla de la Apele Române, din Jitaru ( sat aparținător orașului Scornicești unde se află sediul Apelor Române din Olt- n.r.), sau de la Pitești, cu stația de apă de la Poboru? Păi, mi-o dă el, din biroul lui de acolo, apa aia?” a ținut să puncteze, printre altele, edilul din Poboru.
Despre ultimii ani ai acestui mandat, Iulian Bărăscu spune că a pus accent pe învățământ, sănătate, drumuri, gaze, însă ar fi dorit să se rezolve și problema canalizării, dar pentru că nu sunt suficiente gospodării care să își dorească acest lucru, deocamdată nu se poate realiza. (...)
 Amănunte în revista Semnalul ORAS, de luni 19 februarie 2024. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Sebeș, VGtv Regional
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Cătălin Rotea promite aproape 500 de noi locuri de muncă la Balș
Vineri 17 noiembrie 2023
Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea a bătut palma cu reprezentanții firmei multinaționale Hengst Filtration, din Germania, care va crea aproximativ 500 sute de noi locuri de muncă în următorii doi ani, primii o sută de oameni, fiind angajați până în ianuarie 2024. 
Aceasta este una dintre promisiunile făcut la începutul mandatului său din 2020. În acest sens, Rotea a organizat o conferință de presă, vineri 18 noiembrie, a.c., în care a precizat că este foarte mândru de faptul că Hengst Filtration, o firmă cu o cifră de afaceri de 700 milioane euro în 2022, a ales să vină la Balș, după ce a cumpărat o altă firmă, IAC, care a plecat la scurt timp de la înființare, pe vremea fostului primar, Mădălin Teodosescu. (...) 
Acesta a mai precizat că avut mai multe întâlniri față în față, prin teleconferință și prin videoconferință, cărora le-a prezentat și oferit o schemă de ajutor de stat, care n-a fost acceptată de niciun consilier al Opoziției.
 Pentru a-I face pe nemți să învestească la Balș, Rotea le-a oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri și pe terenuri.(...) De asemenea, primarul Balșului a adăugat că primele 100 de joburi pentru care Hengst Filtration va face angajări sunt cele de operatori, tehnicieni, ingineri, instalatori, dar și alte categorii de personal în sectorul administrativ al firmei. Așa că, cine dorește să se angajeze la această firmă își poate depune CV-ul pe adresa de e-mail application@hengst.de.(...) 
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS de luni, 20 noiembrie 2023. 
Redactor Georgiana Sebeș, op. imag., editare și montaj TV, ing. Grigore Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Marius Popescu, primarul de la Gostavățu: Vreau gaze până la sfârșitul mandatului!
Miercuri 6 septembrie 2023
Comuna Gostavățu, este recunoscută a nivelul Județului Olt, dar ș la nivel național ca una dintre cele mai importante bazine legumicole din Olt. Într-un interviu acordat postului nostru de televiziune, VGtv Regional primarul comunei Gostavățu, Marius Popescu a declarat că în cele aproape cinci mandate, sub conducerea sa comuna Gostavățu se poate mândri cu o infrastructură de invidiat, apă canalizare, modernizarea și dotarea școlilor cu mobilier nou, în general cu tot ce a fost necesar pentru ca localnicii să ducă o viață liniștită. Primarul ne-a mai spus că în acest timp a mai reabilitate și utilat complet cele două cămine culturale, biblioteca comunală și primăria. 
De asemenea, edilul din Gostavățu a montat un sistem video cu camere în toată comuna, dar și în unitățile de învățământ. Localitatea Gostavățu fiind una legumicolă, primarul a inițiat un proiect împreună cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare ( ANIF) Caracal, decolmatându-se vechile canale de irigații fiind utilizate de legumicultorii din zonă, pentru că peste 60 % dintre ei au solarii și grădini cultivate cu legume. Pe masa de lucru a primarului din Gostavățu se mai află și un proiect pentru construirea unui depozit, cu bani din fonduri europene pentru păstrarea legumelor și fructelor, pentru ca legumicultorii noștri să nu mai dea marfa la samsari pe prețuri de nimic. 
Acesta, a promis locuitorilor din Gostavățu că, până la finalul mandatului, să introducă gazele naturale în toată localitate. În acest sens a demarat un proiect comun cu localitățile vecine Stoenești, Băbiciu și Scărișoara, care a fost depus pentru aprobare și finanțare. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS. 
 Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Nicuşor Sîia, primarul comunei Radomirești va construi un Centru Social pentru bătrâni
În condițiile în care unii edili se vaietă că nu sunt bani pentru investițiile necesare comunității lor, alții găsesc resursele necesare grație muncii profesioniste pe care o depun alături de angajații primăriei. Din 2012, în comuna Radomirești primar este Nicușor Sîia, acesta a bifat foarte multe realizări. Una dintre acestea fiind Piața Agroalimentară, făcută prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Vedea-Găvanu-Burdea, un proiect realizat prin fonduri europene, dată în folosință în octombrie 2015. Primarul dorește să construiască un Centru Social pentru bătrânii, din localitate, însă scandalurile mediatice pe această temă l-au cam pus pe gânduri. 
Cu toate acestea, nu dorește să își dezamăgească consătenii și va face ca totul să fie conform legii. Potrivit primarului Nicușor Sâia, la nivelul comunei Radomirești, funcționează trei cămine culturale, unde își desfășoară activitatea copiii de la Ansamblu Folcloric „Bujorelul”, pentru care a făcut documentația de reabilitare și modernizare prin GAL Vedea- Găvanu- Burdea.
 Tot aci, dispensarul uman, reabilitat și modernizat, funcționează cu două cabinete medicale, unde își desfășoară activitatea doi medici de familie și 3 asistenți medicali. Școlile și grădinițele, de asemenea au fost reabilitate, modernizate și utilate complet, unde învață aproximativ 250 de copii. 
De asemenea, primarul ne-a mai spus că în ultima perioadă a finalizat modernizarea drumurilor care leagă satele între ele în lungime de 7 km, plus încă 15 străzi și 2,5 km de șanțuri betonate, având cale de acces la fiecare proprietate. (...) Amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni, 23 iulie 2023. 
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------
Olt. Adrian Căprița, primarul din Grojdibodu dezamăgit de birocrația impusă autorităților locale
 Vineri 14 iulie 2023
Pentru mulți, localitatea Grojdibodu din sudul județului Olt, este necunoscută sau știu foarte puține lucruri despre importanța ei istorică, în urmă cu 2000 de ani. Aici, împăratul Traian a construit unul dintre cele trei mai importante poduri peste Dunăre, între Dolni Vadin ( Bulgaria) – Grojdibodu, celelate două fiind între Drobeta și Pontes, precum și Sucidava ( Corabia)- Oescus. Din păcate, Podul roman de la Dolni Vadin-Grojdibodu a fost ignorat de secole, în primul rând din cauza absenței de orice mențiune despre aceasta în orice sursă antică, literare sau de altă natură. Mai mult, imaginea podului nu a fost păstrată nicăieri, iar istoricii spun că ar fi fost normal să găsim o schiță pe o monedă sau pe un medalion comemorativ. Tot ei spun că nici cronicarii vremii nu au scris despre importanța și existent podului.
 Podul Dolni Vadin-Grojdibodu a fost, probabil, eclipsat de faima podului de la Drobeta care a fost construit de împăratul Traian între cele două războaie dacice, la fel ca și Sucidava-Oescus care a fost construit mai târziu, pe vremea împăratului Constantin cel Mare. 
Trebuie precizat că podul roman, Dolni Vadin- Grojdibodu nu avea dimensiunea sau monumentalitatea celor două poduri de la Drobeta și Sucidava, însă era la fel de important. În plus, acesta a fost plasat într-un loc oarecum obscur, greu accesibil în epoca modernă.
 Revenind la zilele noastre, localitatea Grojdibodu a cunoscut o dezvoltare mai importantă grație administrației locale aflată sub conducerea primarului, Adrian Căprița, un adevărat gospodar care pune pe primul plan necesitățile comunității.(...) 
Amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni, 17 iulie 2023. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vlădila, o localitate rurală invidiată de orășeni pentru frumusețea investițiilor 
Miercuri 12 iulie 2023
 Situată în sudul județiului Olt, comuna Vlădila este una dintre localitățile oltene care asigură cetățenilor tot confortul necesar pentru a-și duce o viață liniștită și decentă. 
Astfel că, grație investițiilor făcute de primarul Marian Tocea, comuna arată foarte frumos. Primăria este una modernă, construită în urmă cu câtiva ani utilată și dotată complet,  școlile și grădinițele reabilitate și modernizate, Centrul de Permanență- la fel, nu mai vorbim de alimentare cu apă, canalizare sau asfaltarea tuturor străzilor.
Însă, cea mai admirabilă investiție, făcut cu bani puțini este zona Parcului comunal, unde primarul și consilierii locali au amenajat câteva fântâni acoperite, un teren de sport cu nocturnă, dar și un lac de agrement. (...)
 Amănunte în revista Semnalul ORA-S, de luni 17 iulie 2023.
 Pentru VGtv Regional, a consemnat redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro

------------------------------------------------------------------------------
Olt. Primar Ion Doldurea: Călușul Românesc- una dintre atracțiile turistice din zona Caracal
Luni 12 iunie 2023
În perioada 9-11 iunie la Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” din Caracal, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Folclor ,,Călușul Românesc”, eveniment Evenimentul cultural artistic ajuns la ediția cu numărul 52. Festivalul internațional „Călușul Românesc”, a fost organizat de Primăria și Consiliul Local și Centrul Cultural Municipiul „Radu Șerban” Caracal și s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, respectiv 9-11 iunie 2023. 
Au avut loc parade ale portului popular, demonstrații de dans pe Platoul Administrativ din fața Primăriei Caracal, ateliere de dans în Parcul „Constantin Poroineanu”, spectacole-concurs la Teatrul de Vară și simpozionul „Călușul Identitate Românească”.
 Primarul Carcalului, Ion Doldurea ne-a declarat că nul acesta, au fost invitate mai multe cete de căluşari din diferite judeţe, respectiv Olt, Argeş, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, dar şi ansambluri din străinătate, precum Serbia şi Bulgaria. 
Doldurea afirmă că acest eveniment, denumit sugestiv Festivalul Internațional de Folclor ,, Călușul Românesc”, poate fi considerat una dintre atracțiile turistice ale urbei ce a primit de curând statulul de ,,Oraș stațiune de interes local”.
 Amănunte în revista Semnalul ORA-S, de luni 12 iunie 2023. Pentru VGtv Regional, a consemnat redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro

----------------------------------------------------------------------------------------
Olt. CJ a aprobat 18 proiecte, printre care și o rectivizare bugetară
Joi 27 aprilie 2023 


  Astăzi, în Sala de ședințe a CJ Olt, s-a desfășurat ședința ordinară în care au fost aprobate toate cele 18 proiecte de lege propuse de președintele, Marius Oprescu.
 
Printre acestea am amiti câteva mai importante, respectiv sprijin financiar pentru unitățile de cult religios, rectificarea bugetară, modificarea organigramei CJCA Olt, modificarea ștatului de funcții la SJU Slatina, acordarea unui imobil pentru înființarea unei Stații de Popmpieri la Dobroteasa,etc. 



Amănunte în revista Semnalul ORA-S. 
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
-----------------------
Olt. Daniel Tudor, primarul din Scornicești vine cu invesții importante pentru acest an
Marți 31 ianuarie 2023
Orașul Scornicești a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare mai accentuată, grație primarului Daniel Tudor, un om cu viziune și respect pentru doleanțele scorniceștenilor. 
 Astfel că, printre prioritățile sale au prins contur investiții în infrastructură, nu numai în oraș, dar și în aproape toate satele aparținătoare unde locuitorii pot beneficia de străzi moderne, apă și canalizare, gaze, reabilitări de școli și grădinițe sau baze sportive.
 Chiar astăzi, 31 ianuarie, a.c. pe ordinea de zi din cadrul ședinței ordinare, consilierii locali au votat toate proiectele propuse pentru 2023. Astfel că printre altele, se va continua extinderea reţelei de apă şi canal, se va demara extinderea reţelei de gaze și se va continua asfaltarea străzilor din satul Jitaru, Şuica, Str. Troneşti, Str. Giurgiului şi Bircii, urmând ca după finalizarea lucrărilor de canalizare să se asfalteze şi Teiuşul. 
Primarul vrea să mai construiască un teren de fotbal sintetic în satul Chiteasca, să reabiliteze spaţiile verzi în zona stadionului, să se continue lucrările de modernizarea a trotuarelor şi parcărilor din oraşul Scorniceşti, dar și modernizarea iluminatului public, acolo unde lucrările nu s-au efectuat încă. Tot în acest an se vor reabilita şi moderniza şcolile din Bircii, Mărgineni, Jitaru, Grădiniţa Chițeasca, dar și Liceul Constantin Brâncoveanu.(...) Amănunte despre proiectele ce vor fi implementate în acest an la Scornicești, în revista Semnalul ORA-S. 
Interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Consilierii județeni au împărțit o parte din excedentul bugetar din 2022
Luni 9 ianuarie 2023

Întruniți într-o  ședință extraordinară, consilierii județeni ai CJ Olt au împărțit nu mai puțin de 47.500.000 din excedentul rezultat la încheierea exrcițiului bugetar al anului 2022, pentru finanațarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare a bugetului local al Județului Olt pentru anul în curs. 
 Evenimenul a avut loc în Sala de Ședințe a CJ Olt, luni 9 ianuarie, a.c. și a fost prezidat de vicepreședintele Virgil Delureanu. 
 Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag ing. Grigore Sebeș, edit. și montaj TV Georgia Sebeș


caramizaru
Olt. Cătălin Rotea, primarul orașului Balș despre realizări și proiectele sale pentru bălșeni
Joi 20 iunie 2024

Câștigător pentru  cel de-al doilea mandat al fotoliului de primar din cadrul Primăriei orașului Balș, Cătălin Rotea a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre realizările sale de până acum, dar și despre proiectele ce se vor derula pe următorii patru ani. Astfel că, va continua proiectelor de infrastructură și utilități deja începute ce vor fi finalizate în maxim doi ani. 
De asemenea, Rotea își dorește construirea a 72 de noi locuințe pentru tinerii din oraș, reabilitarea energetică a blocurilor, dar și reamenajarea Parcului de pe malul Oltețului. 
Un proiect de anvergură este acela de a aduce și alți investitori, care să creeze noi locuri de muncă. Acestora le va pune la dispoziție terenul din parcul industrial, asigurându-le căi de acces, dar și toate utilitățile necesare. Trebuie reamintit că, până acum investitorii pe care i-a adus au creat nu mai puțin de 500 de locuri de muncă, însă odată cu dezvoltarea acestora, vor fi mult mai mulți angajați. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S Pentru VGtv Regional a consemnat Grigore Sebeș, op. imagine, editare și montaj TV Georgiana Sebeș, www.vgtvregional.info