Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
EVENIMENT 2024******EVENIMENT 2024******EVENIMENT 2024******EVENIMENT 2024******EVENIMENT 2024******EVENIMENT 2024******EVENIMENT 2024
Olt. Festivalul de Muzică Lăutărească de la Optași Măgura, ajuns la Ediția V
Lun 24 iunie 2024

În comuna Optași Măgura s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească ,, Ion Onțică”, un eveniment organizat de primarul Marin Scurtu și Consiliul Local. 
  Dacă în prima parte a zilei pe scena dincurtea Căminunșui Cultural de la Optași Măgura au urcat cetele de călușari din localitate, coordonați de  Marin Scarlat,  dar și din Corbu, Movileni,  și Sârbii Măgura, în partea a doua s-a desfășurat concursul tarafurilor de lăutari  Gheorghe Onțică, Liviu Enache din Morunglav, Iancu Jianu, 
Cosmin Streață din Dolj,  Andreița Miron din  Târgoviște, ultimul câștigând și în acest an locul I  din partea juriului. 
 Mai mute amănunte în revista Semnalul ORA- S, de luni 1 iulie a.c. Redactor / Reporter Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Rusaliile, zi de sărbătoare la Optași Măgura deschisă de ansamblurile de copii
 Luni 24 iunie iunie 2024
Festivalul Național de Muzică Lăutărească dedicat marelui maestru Ion Onțică are loc luni, 24 iunie, cu începere de la ora 13:00, și a ajuns la ediția a V-a, acesta fiind organizat de Primăria și Consiliul Local Optași Măgura, la inițiativa primarului Marin Scurtu. Evenimentul în sine va începe încă de la ora 12:00, desfășurarea petrecerii câmpenești, care îi are cap de afiș pe îndrăgiții interpreți de muzică populară Valentin și Codruța Sanfira și Ansamblul Etnofolcloric „Plăieștii”, condus de solistul vocal Nicolae Gribincea, fiind la Căminul Cultural din localitate.
Marin Scurtu, primarul comunei Optași Măgura a organizat, luni 24 iunie în  Ziua de Rusalii, Festivalul Național de Muzică Lăutărească dedicat marelui maestru Ion Onțică, din localitate. 
Ajuns la cea de-a V-a ediție, la acest festival și-au dat concursul tarafurile din Morunglav- Liviu Enache, Iancu Jianu-Cosmin și Constantin Gaciu,  Cosmin Streață din Dolj,  Andreița Miron din  Târgoviște și un taraf de fete., însă taraful care a deschis evenimentul a fost cel condus Gheorghe Onțică (fratele lui Ion Onțică), fiul Iulian Onțică și nepotul Adrian Onțică.
Evenimentul a fost deschis de ansamblurile de călușari din localitățile Optași Măgura, Corbu, Movileni,  și Sârbii Măgura.
 Mai mute amănunte în revista Semnalul ORA- S, de luni 1 iulie a.c.
 Redactor / Reporter Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu
---------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Premiul I la Concursul cetelor de Călușari de la Dobroteasa, câștigat de gazde
Duminică 23 iunie 2024
Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului- Concurs ,,Călușul Oltenesc, eveniment organizat duminică 23 iunie, în Ziua de Rusalii, s-a desfășurat la Dobroteasa, pe scena din Târgul Săptămânal de la Câmpu Mare. 
 La acest festival-concurs au participat formațiile de călușari cu tradiție din nouă localități, respectiv Curtișoara, Dobroteasa, Verguleasa, Oporelu, Osica de Jos, Pleșoiu, Sâmburești, Verguleasa, Vitomirești( Olt) și Drăgoești, (Vâlcea). 
În urma deliberării juriului, premiul I a fost atribuit formației de călușari din Dobroteasa, care au fost punctații pentru portul popular autentic dar și pentru dansul impecabil pe care l-au prezentat.
 Pe scena din Câmpu Mare au mai evoluat Ansamblurile Folclorice ,, Flori de Măr”de la Curtișoara, ,,Hora Florilor” de la Osica de Jos, ,,Junii Dobrotesei” de la Dobroteasa, ,,Mugurași de Romanați” de la Rotunda, ,, Mugurașii Oltului” de la Pleșoiu, ,,Plaiurile Sâmbureștiului” de la Sâmburești, ,,Zestrea Poboranilor” de la Poboru. (...) 
După -amiaza a continuat cu recitalurile interpreților Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” din Slatina. Valentin Samfira și Gelu Voicu au fost invitații de onoare ai acestui eveniment pe melodiile cărora, cei prezenți au încins hore și sârbe până seara târziu. 
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S, de luni 1 iulie, 2024. 
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj tv Georgia Sebeș.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Olguța Berbec, Cristian Bănățeanu și Roberta Crintea, invitați la Ziua localității Voineasa
Sâmbătă 22 iunie 2024
Liviu Anuța, primarul comunei Voineasa, Olt împreună cu consilierii locali, au organizat și în acest an Ziua Localității, un eveniment așteptat cu multă nerăbdare atât de săteni, cât și de locuitorii comunelor vecine. Chiar dacă a fost foarte cald, sărbătoarea a început la ora 16:00 și s-a desfășurat pe stadionul din localitate, unde a fost amenajată o scenă dar și standurile agenților economici din zonă, care au expus spre vânzare diverse suveniruri, obiecte ale portului popular oltenesc, dar și mici la grătar și băuturi răcoritoare. În prima parte a programului artistic pe scenă au urcat ansamblul folcloric ,,Mlădițele Oltului”, tinere talente în plină afirmare. Autoritățile locale au invitat la această frumoasă zi, unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți ai muzicii populare oltenești, dar și ai muzicii ușoare, satisfâcând astfel gusturile tuturor celor prezenți. Printre aceștia am aminti pe Olguța Berbec și Remus Novac, Violeta Constantin, Cristian Bănățeanu, Florin Grigore, Roberta Crintea, Mady de la Slatina,Viorel Zidaru, Adi Răduț, Loredana Falcue și Aza. Primarul Liviu Anuța, reales în funcția de edil din partea social- democraților, i-a avut alături, ca de obicei pe Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, ministrul Agriculturii Florin Barbu, senatorul Liviu Voiculescu, deputatul Emil Albotă, primarii localităților vecine, Ion Enescu etc.
 Mai multe amănunte text în revista Semnalul ORA-S.
Spectacol înregistrat în exclusivitate de VGtv Regional,www.vgtvregional.info Redactor/ Reporte Georgiana Sebeș, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj tv Georgiana Leulescu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ansamblul Folcloric ,,Mlădițele Oltului”, la Ziua comunei Voineasa
Sâmbătă 22 iunie 2024
Cea de-a V-a ediție a Zilei Localității Voineasa, eveniment desfășurat pe stadionul comunal, a fost deschisă cu un recital al fetelor din Ansamblul Folcloric ,, Mlădițele Oltului”, ansamblu înființat de regretata interpretă de muzică populară, Victorița Cică. Câștigător, fără concurență al celui de-a treilea mandat din partea social-democraților, primarul comunei Voineasa, Liviu Anuța a schimbat foarte mult fața localității, iar investițiile sale se văd la tot pasul. 
 Așa că această zi, dedicată comunei Voineasa și locuitorilor săi, a fost una de mare sărbătoare care a strâns laolaltă toți fii satului, veniți din țară și străinătate. În partea a doua a evenimentului dedicat Zilei localității Voineasa, autoritățile locale au invitat nume sonore ale muzicii populare oltenești precum Olguța Berbec și Remus Novac, Violeta Constantin, Cristian Bănățeanu, Florin Grigore, Roberta Crintea, Mady de la Slatina, Viorel Zidaru, Adi Răduț, Loredana Falcue și Aza.(...)
 Mai multe amănunte text în revista Semnalul ORA-S.
Spectacol înregistrat în exclusivitate de VGtv Regional,www.vgtvregional.info Redactor/ Reporte Georgiana Sebeș, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj tv Georgiana Leulescu
---------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Zua Eroilor marcată de ofițeri în rezervă și oficialități la Stoicăneşti
Joi 13 iunie 2024

Sărbătoarea Înălțării Domnului este si ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului, eveniment care este marcat în toate localitățile din țara noatră.
După slujba oficiată în bisericile ortodoxe, oficialitățile locale și județene sărbătoresc în preajma monumentelor dedicate celor care s-au jertfit în luptele pentru apărarea țării și a neamului românesc. 
 Cu acest prilej, autoritățile locale, din localitatea Stoicănești și  primarul Marius Preoteasa, cu sprijinul membrilor Asociației Naționale ,,Cultul Eroilor- Filiala Olt”, condusă de col. (r) Victor Epure, elevii și profesorii de la școlile din localitate, au organizat un moment de adâncă recunoaștere a faptelor înaintașilor lor, bunici și străbunici însumând peste 200 de eroi, căzuți pe câmpurile de luptă.
Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor din centrul comunei, (...).
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS de luni 17 iunie 2024.


Redactor Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olt. Autoritățile oltene au inaugurat noul parc de sport și agrement din Slatina
Sâmbătă 1 iunie 2024
Sfârșitul lunii mai a fost una marcată de către autoritățile județene și locale prin inaugurarea celui mai important proiect realizat pentru slătineni pentru petrecerea timpului liber. Este vorba despre Parcul unde va funcționa Baza Sportivă și de Agrement ,,Dumitru Dobrescu” din Slatina. 
 La deschiderea acestui eveniment fost prezenţi alături de primarul Emil Moţ, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, ministrul Agriculturii Florin Barbu, senatorul Liviu Voiculescu, deputatu Marius Iancu, dar și șefi de deconcentrate ale principalelor instituții din Olt. 
 Primarul Emil Moț, a ținut să spună la inaugurarea parcului: „Astăzi, este o zi cu totul specială pentru mine, deoarece am avut bucuria de a inaugura Baza Sportivă și de Agrement Dumitru Dobrescu. Acest proiect de suflet este rezultatul multor ore de muncă, dedicare, pasiune și sunt mândru că l-am realizat. Este un vis devenit realitate și un angajament pe care l-am făcut pentru municipiul nostru. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect! Sper ca această bază sportivă să fie un loc de bucurie și sănătate pentru toți locuitorii noștri”. (...) 
Sursă text Semnalul ORA-S 
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.info 
 Redactor/ reporter  Georgiana Leulescu, op. iagine Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Sebeș.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ionuț și Doinița Dolănescu, printre invitații la Ziua Comunei Crâmpoia
Miercuri 22 mai 2024
Mii de locuitori din comuna Crâmpoia dar și din localitățile vecine au participat la cea mai frumoasă sărbătoare dedicată Sfinților Constantin și Elena, eveniment inițiat în 2012 de către primarul Ionel Mirea. Programul artistic a început la orele 17.00 cu membrii Ansamblurilor Folclorice de la Tătulești, Șerbănești dar și din Crâmpoia, ansamblu înființat anul acesta și coordonat de instructorul Marian Stănescu. 
În acest an, crâmpoienii și de invitații lor, alături de interpreți îndrăgiți, printre care am aminti pe Cristina Dumitru, Florin Grigore, Violeta Constantin, Cristian Bănățeanu, Roberta Crintea, Doinița și Ionuț Dolănescu, Marian Medregoniu, Mady de la Slatina, etc. 
Alături de primarul Ionel Mirea și locuitorii din comuna Crâmpoia, la această zi importantă pentru comunitatea locală au fost oficialitățile județene, precum Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, senatorii PSD Olt Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu- ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu şi Emil Albotă, Constantin Câtu, directorul AJOFM Olt, șefi ai deconcentratelor din județ, precum și primarii localităților învecinate. etc. 
După aceea, a urmat festivitatea de premiere a șapte cupluri care sărbătoresc în acest an ,, Nunta de Aur!”, pe care primarul comunei Crâmpoia, Ionel Mirea nu i-a uitat și cărora l câte o diplomă aniversară, o sticlă de șampanie, un buchet de flori și un premiu în bani. Fericitele cupluri aniversate sunt: Toma Ion și Maria, Savu Gheorghe și Nicula, Scarlat Anghel și Ioana, Vîlcică Marin și Niculina, Bătrânu Radu și Niculina, Belu Vasile și Maria, Cocoșatu Ion și Marioara, Măldăruș Teodor și Florica. Mai multe amănunte, în exclusivitate la VGtv Regional www.vgtvregional.ro, cu începere de luni 22, mai a.c. Redactor Georgiana Leulescu, op. iagine Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Sebeș.
------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Spectacol la Tătulești cu artiștii Ansamblului ,,Doina Oltului” de ziua localității

Sâmbătă, 18 mai, a.c., în localitatea olteană, Tătulești a avut loc cea de-a 28-a ediţie, a serbării câmpenești numită sugestiv „Întâlnire cu fii satului”. Această zi este foarte importantă pentru toți localnicii, dar și pentru cei plecați pe alte meleaguri, un motiv special pentru ca autoritățile locale, în frunte cu primarul Dan Vasile, să organizeze ziua localității, invitând artiști populari de marcă, cunoscuți și iubiți de tătuleșteni, precum membrii Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” din Slatina.
 De această dată, le-au cântat și i-au încântat pe tătuleșteni Gabriel Zăvoianu, Neta Soare, Daniel Roșoga, Cristina Diaconeasa, Maria și Cristina Dinu, Mădălina Deaconu, acompaniați de orchestra condusă de dirijorul și violonistul Cornel Țițirigă. Festivitățile au debutat la orele 15.00 cu un spectacol susținut de copii de la Ansamblurile din Bărăști și ,,Zestrea Poboranilor” din Poboru, coordonate de istructorul Ana Mirela Răduleanu, precum și de călușarii de la Colonești. Spectacolul prezentat a fost de o înaltă ţinută artistică, reuşind să electrizeze într-atât întreaga atmosferă încât, până la încheierea programului, cei prezenți nu s-au mai oprit din hore şi sârbe. 
În programul zilei, presărat cu momente speciale, aşa cum am spus, a fost prevăzut şi acela în care locuitorilor comunei Tătuleşti le-a fost prezentată de către primarul Dan Vasile delegaţia PSD Olt, condusă de vicepreşedintele Ionuț Ivan, senatorul Siminica Mirea, deputatul Marius Iancu, Corina Sulger președinta OFSD, Ionuț Pârvu, președintele PSD Scornicești, dar și primarii localităților vecine precum Iulian Bărăscu de la Poboru, Marian Scurtu de la Optași Măgura, Dănuț Șărpău de la Spineni și Gheorghe Barbu de la Topana. (...) Sursă Text Revista Semnalul ORAS www.semnalulora.wordpress.com 
 Redactor/ Reporter Georgiana Sebeș, operator imagine, editare și montaj TV ing. Grigore Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Șezătoare la Muzeu- Datină și voie bună
 Marți 20 februarie 2024

La Muzeul Județean Olt, a avut loc astăzi, 20 februarie la ora 13,00,șezătoarea „Datină și voie bună”, eveniment organizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian”, Ansamblul Folcloric „Rândunica ”, comuna Vâlcele. Ajuns deja o tradiție, evenimentul a debutat cuo reprezentație de dansuri populare a Ansamblului de călușari, de la Vâlcele, Olt, după care angajatele muzeului au învâat copii să impletească și să dărăcească lâna, să curețe porumbii, să facă șnururi de mărțișoare sau să joace ,,Țintarul” . ,,Șezătoarea reprezintă un semnificativ exemplu de obicei de muncă ce are valențe nu numai pe plan productiv (întrajutorare în muncă) ci și cultural, fiind un cadru de circulație și creație folclorică, cunoaștere în special de către tineri a conținutului și importanței unor datini și obiceiuri sau social (însușirea unor norme de de viață comunitară). 
În viața satului tradițional șezătoarea constituia un prilej de activare a conștiinței colective, moment de creare și de transmitere a tradiției în general, și a celor de muncă în special. Principalul criteriu de definire a șezătorii constă în aceea că ea reprezenta în primul rând o reuniune de muncă cu multiple valențe culturale și sociale, în cadrul căreia fiecare participant lucra pentru sine însuși. (...)” a spus, printre altele, Claudia Balaș, organizatoarea evenimentului. 
 Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS. Pentru VGtv Regional a consemnat Redactor/ Reporter Georgiana Sebeș, imagine ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu, www.vgtvregional.info
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Comemorarea eroilor care s-au opus colectivizării forțate din Vâlcele și Izvoarele
Vineri 12 ianuarie 2024
Și în acest an, col. rtr. Victor Epure, președintele Cultul Eroilor ,,Regina Maria” Filiala Olt, a organizat pe 12 ianuarie, un eveniment pentru comemorarea eroilor care și-au dat viața, în 1961 împotriva colectivizării forțate de către comuniști. La eveniment au mai participat, luând cuvântul Mihaela Lală, directorul Muzeului Câmpiei Boianului ,,Traian Zorzoliu” din Drăgănești- Olt, Dr. Cristian Zorzoliu și Ioan Afumelea, unul dintre fii celor care au luptat împotriva colectivizării forțate. 
 Evenimentul s-a desfășurat la monumentele dedicate celor care au luptat împotriva colectivizării forțate din localitățile Vâlcele și Izvoarele, cu sprijinul urmașilor eroilor și al celor doi primari Alexandru Taifaș și Florian Constantin. 
 Col. rtr Victor Epure a vorbit despre motivele pentru care eroii celor două localități se răzvrătiseră împotriva confiscării, de către regimul comunist a terenurilor agricole, căruțelor și animalelor de tracțiune. Ei, sau părinții lor obținuseră terenurile din partea statului pentru că luptaseră în cele două Războaie Mondiale pentru integritatea țării și nu concepeau ca acele merite să le fie confiscate de regimul comunist. S-au dus la Primărie, au luat toate cererile de colectivizare și le-au distrus, apoi i-au alungat pe reprezentanții Comitetului Județean al PCR, aruncând în ei cu tot ce au avut la îndemână. Unii spun că ar fi răsturnat mașina cu care venise prim-secretarul de partid, alții că ar fi fost chiar Ceaușescu în ea. Cert este faptul că aceștia au dat înapoi, au cerut ajutorul Armatei și Securității, care au tras cu arme, dar și cu tunurile asupra oamenilor. În acea noapte, securiștii au făcut arestări masive, peste 150 de persoana, pe care le-au dus mai întâi la Căminul Cultural din localitate, pentru a selecta 48 de persoane, care au ajuns în închisorile comuniste de la Pitești și ulterior la Periprava. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS. Redactor Georgiana Sebeș, op. imag. editare și montaj TV, ing.Grigore Sebeș
Olt. Fe
Olt. ,, Datina”- Ansamblul românesc din Torino la Concursul ,, Călușul Copiilor” de la Slatina
Vineri 5 iulie 2024

Timp de cinci zile, 3-7 iulie Slatina a fost gazda celui mai spectaculos dans popular specific zonei Olteniei, și anume ,,Călușul Românesc”. În acest an s-a desfășurat, pe scena din Parcul Tineretului cea de-a XXIV-a Ediția a Concursului ,,Căușul Copiilor”, eveniment la care au participat ansambluri folclorice din Olt, Maramureș, Tulcea dar și din Republica Moldova și Torino, Italia, (...) 

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Olt, Primăria Municipiului Slatina, Palatul Copiilor ,,Adrian Baran” Slatina,  Centrul Județean pentru Cultură și Artă Olt. 
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj TV, Georgiana Sebeș VGtv Regional, www.vgtvregional.ro