Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Vâlcea. Ministrul Daniel Cadariu, susținător al promovării turismului viticol la Drăgășani
Marți 9 Mai 2023

Zona viticolă a Drăgășanilor, situată în sudul județului Vâlcea va deveni, în curând zonă turistică de interes național, grație unui proiect inițiat de ing. Costinel Stoica, directorul Hidrocentralelor de pe Olt, dar și consilier local al Municipiului Drăgășani. Acesta a răspuns doleanțelor primarilor a 12 localități, respectiv Voicești, Lungești, Mitrofani, Ștefănești, Sutești, Prundeni, Orlești, Mădulari, Măciuca, Gușoieni, Crețeni , Drăgoești și, bineînțeles municipiul Drăgășani, care își doresc de foarte mult timp să dezvolte zona turistică în domeniul viticol.
 Evenimentul, care s-a dorit a fi un simpozion științific pentru promovarea acestui proiect de anvergură, a avut loc astăzi, 9 mai la Cramele AVINCIS din dealul Dobrușei, proprietate a Prof. Univ. Dr. Valeriu Stoica. Aici, au vorbit despre importanța și potențialul turistic al zonei viticole Drăgășani Daniel Cadariu, Ministrul Turismului, Cercetător Științific Georgeta Ghionea, de la Insatitutul de Cercetări Socio- Umane din Craiova, al Academiei Române, Sergiu Gorjan, secretar Științific al Stațiunii pentru Cercetare și Dezvoltare Viticulturii și Vinificării din Drăgășani, deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican, precum și inițiatorul evenimentului Drd. Ing. Costinel Stoica.
 De asemenea, au mai participat numeroși oameni de afaceri din domeniul viticulturii precum și edilii celor 12 localități rurale, cu excepția primarului din Drăgășani, Cristian Nedelcu. (…) Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului. Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op, imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------
Vâlcea. Ing. Costinel Stoica promotorul unui proiect de dezvoltare turistică în zona Drăgășanilor
Joi 23 martie 2023
Podgoriile Drăgășanilor atestate documentar de pe vremea lui Mircea cel Bătrân (1386-1418), se întind pe aproape 60 km de la Arcești până la Ionești, curpinzând o suprafață de aproape 10.000 de ha, sunt amplasate la o altitudine de 200- 460 m pe dealurile de la Mitrofani, Prundeni, Zăvideni, Orlești, Scundu, Ionești, Zlătărei, Sutești, Crețeni, Gușoieni, Amărăști, Fumureni, Ușurei și, bineînțeles Drăgășani. Provocați de ideea de fi zonă de interes turistic, nouă primari din localitățile vâlcene Lungești, Ștefănești, Voicești, Sutești, Prundeni, Mitrofani, Mădulari, Orlești și Drăgășani s-au alăturat unui proiect realizat de drd. ing. Costinel Stoica, consilier local al Municipiului Drăgășani. 
Proiectul a fost lansat oficial cu sprijinul Grupului de presă VGTV REGIONAL, respectiv al televiziunii VGtv Regional și Revistei Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, la Podgoria Crama Iordache, unde ne-a fost prezentat un muzeu cu costume populare din mai multe zone ale țării, dar și obiecte de uz gospodăresc din Oltenia de sub munte, caracteristice secolului trecut.
 Tot aici, se găsește o impresionantă și valoroasă colecție de monede și bani care au existat de-a lungul timpului pe teritoriul țării noastre. Despre acest muzeu inedit, n-a vorbit doamna Iordache, soția regretatului fost primar de Drăgășani, Gheorghe Iordache.(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S de luni 27 martie, a.c. 
 Un reportaj realizat pentru VGtv Regional de Redactor Georgiana Leulescu, op. Imagine ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV , Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bursa Locurilor de muncă pentru absolvenți organizată de AJOFM Vâlcea
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea va organiza, vineri 19 octombrie 2018, începând cu ora 9:00, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea din Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr.98, judeţul Vâlcea. Absolvenții unei forme de învățământ, promoția 2018, care încă nu și-au găsit un loc de muncă au șansa de a intra pe piața muncii, la Bursa locurilor de muncă destinată lor. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați în a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau să se (re)orienteze profesional spre ocupații cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung. (...)
,,Angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ se pot adresa institutiei noastre deoarece, potrivit prevederilor Legii nr.76/2002, beneficiază de subvenţii de 2.250 de lei/lunar/persoană, la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a acestor persoane. De asemenea, reamintim că absolvenţii care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Vâlcea, pot beneficia sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. La Bursă sunt aşteptaţi şi angajatori care vor oferi locuri de muncă pentru ucenici. Oferta locurilor de muncă va fi completată și cu locurile de muncă vacante din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European.
Angajatorii din judeţul Vâlcea care doresc să participe la acest eveniment trebuie să depună ofertele de locuri de muncă vacante la sediul ALOFM Rm. Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, etajul III.” A declarat, printre altele Liviu Cochirlea, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.
Redactor Georgiana Leulescu, op. Imagine ing.  Grigore Sebeș, editare și montaj TV , Georgia Sebeș
SOCIAL******** SOCIAL********SOCIAL******** SOCIAL********SOCIAL******** SOCIAL********SOCIAL******** SOCIAL********SOCIAL******** SOCIAL********SOCIAL*******
Sebeș
Vâlcea. Costinel Stoica lansează un nou proiect pentru promovarea Drăgășanilor
Joi 25 aprilie 2024


Un eveniment deosebit de important din punct de vedere cultural care promovează portul popular oltenesc, sub denumirea ,,TEZAUR VÂLCEAN, COSTUM TRADIȚIONAL ROMÂNESC, EXPOZIȚIE DE ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ” in memoriam Bebe Iordache, fost primar de Drăgășani și proprietar al unei podgorii ce-i poartă numele. 
 Evenimentul este organizat de Ing. Costinel Stoica, candidat PNL la Primăria Municipiului Drăgășani, cu sprijinul doamnei Aurelia Iordache, un veritabil istoric în domeniul costumelor, portului, obiceiurilor și tradiției populare din această zonă. Evenimentul se desfășoară la Drăgășani, sâmbătă, 27 aprilie, începând cu orele 11.00, în conacul ,,Casa Nae Petcu” (La Grandiflora). 
 Aici, soția regretatului primar, Aurelia Iordache a amenajat o expoziție de costume populare de o valoare inestimabilă,(…) 
 Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni 29 aprilie, 2024. 
Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op, imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
***SOCIAL***SOCIAL***SOCIAL******SOCIAL***SOCIAL***SOCIAL******SOCIAL***SOCIAL***SOCIAL******SOCIAL***SOCIAL***SOCIAL***
o
Vâlcea. Ministrul Daniel Cadariu, susținător al promovării turismului viticol la Drăgășani
Marți 9 Mai 2023