Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
ADMINISTRAȚIE OLT
Administrație ******* Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație
Primarul din Balș încrezător în noul Guvern liberal
 Joi 14 noiembrie 2019
Partidul Național Liberal se află pe o linie ascendentă în ultima perioadă, câștingând alegerile europarlamentare, dar și primul tur al alegerilor prezidențiale. Oamenii serioși, cu o experiență deosebită și o pregătire profesională bună din cadrul PNL, au readus încrederea electoratului în acest partid, ceea ca a dus la faptul ca PNL-ul să aibă la această oră, cel mai mare nivel de încredere. Mădălin Teodosescu, primarul liberal al orașului Balș, ne-a vorbit despre așteptările pe care le are de la noul Guvern, în privința infrastructurii rutiere, problemă a Balșului care parcă nu se mai sfârșește.
„Acest drum care traversează Balșul este drum european, care aparține Ministerului Transporturilor, iar finanțările nu se pot face de către Primăria orașului Balș și, în consecință, de fiecare dată noi am intervenit împreună cu colaboratorii noștri, poliția orașului, poliția județeană, consiliul județean ca să explicăm domnilor guvernanți care s-au precedat de-a lungul timpului la putere, pentru o variantă economică și destul de avantajoasă pentru ei, în sensul de a fluidiza traficul în Balș. Am depus destule memorii, singurul Guvern care a avut totuși ceva de spus a fost tot într-o perioadă liberală, când ministrul transporturilor era Ludovic Orban, s-a încercat atunci o variantă, chiar o proiectare, dar din cauza schimbării Guvernului la momentul respectiv, s-a renunțat la varianta fluidizării traficului din orașul Balș” a explicat primarul orașului Balș. Primarul liberal a ținut să mulțumească Guvernului Dăncilă „pentru că a inițiat un proiect de drum expres Craiova-Pitești”, având în vedere că centura Balșului este încorporată în acest proiect. „Lucrările au început, sunt niște foraje care se fac pentru piloni, nu se lucrează la un nivel foarte mare, dar se lucrează” ne-a explicat edilul cum decurg lucrările la drumul expres mult așteptat.(...) Sursă text Semnalul ORA Mai multe amănute la VGtv Regional.
Interviu realizat de Georgiana Leulescu, redactor Ionuț Cocârlău, op. imag. Georgiana Raicu, depart. tehnic ing. Grigore Sebeș.
----------------------------------------------------------------------------------------------
De ce se întârzie cu reabilitarea blocurilor la Scornicești?
Marți 11 iunie 2019
Viceprimarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, a declarat pentru VGtv Regional că din cauza unor vendete politice, orașul riscă să rămână fără banii europeni, care au fost accesați pentru reabilitarea a zece blocuri.
 Potrivit lui Daniel Tudor, în luna februarie a acestui an, s-a semnat contractul de finanțare în valoare de  140 de miliarde lei vechi și nu mai trebuie decât ca lucrările de reabilitare a blocurilor să fie scoase la licitație. Problema este că au trecut peste trei luni de la semnarea contractului și dacă mai trec încă trei se pierde finanțarea.
 Viceprimarul spune că vinovat de  tergiversarea demarării lucrărilor ar fi primarul, Ioan Prioteasa, care a fost exclus din PNL Olt, tocmai pentru că pune piedici oricărei investiții în orașul Scornicești.
Tudor nu înțelege  de ce primarul procedează în același stil ca și predecesorii săi, opunându-se investițiilor și dezvoltării orașului, în dauna tuturor locuitorilor, în loc să profite de avantajele pe care le oferă această urbe.
Viceleprimar, Daniel Tudor, spune că nu va lăsa lucrurile așa și că va încerca, cu ajutorul consilierilor locali care își doresc o viață mai bună pentru scorniceșteni, să convingă primarul să scoată cât mai curând lucrările de reabilitarea celor zece blocuri, explicând că în caz contrar, nu se vor pierde doar bani ci și vieți omenești în cazul în care ar mai veni o ploaie rapidă și consistentă cu vijelii puternice, ca săptămâna trecută.
(...) Sursa text Semnalul ORA
Redactor Georgiana Raicu, VGtv Regional
--------------------------------------------------------------------
Moț, primarul Slatinei, urecheat de cetățeni la ,, Expo Flora”

Joi 23 mai 2019

Cea de-a XXV-a ediție a sărbătorii Expo Flora din Slatina, a fost deschisă oficial de primarul Slatinei, Emil Moț, pe Esplanadă. Acesta a trecut pe la fiecare stand, unde cultivatori de flori din toate colțurile țării, dar și comercianți de articole de artizanat au venit la acest eveniment. Pentru că este mai puțin vizibil prin urbea noastră, primarul Emil Moț a fost oprit din ,, parada” pe la comercianți, pentru a-i atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă în orașul pe care îl păstorește de trei ani.
Un domn i-a atras atenția că în oraș se încep mai multe lucrări și nu sunt terminate, că sunt străzi aflate chiar în mijlocul orașului neasfaltate sau pline de gropi, iar pe unele străzi asfaltul e atât de deteriorat că au ieșit pietrele din el și se ,, înțeapă la picioare” când duce gunoiul.
De asemenea oamenii i-au mai reproșat că a cheltuit foarte mulți bani să facă ,, gară” în mijlocul orașului și că nu li se pare normal ca Esplanada să arate ca după bombardament iar ronturile de flori inexistente și pline de buruieni.
(...) Sursa text Semnalul ORA
Redactor Georgiana Raicu, VGtv Regional

Olt. Grădiniță nouă la Găneasa
Marți 7 mai 2019
Primarul localității oltene, Găneasa, Dumitru Costea, a punctat pe lista realizărilor sale, o nouă investiție în localitate. Așadar, micuții din localitate, vor învățat într-o grădiniță nouă, care face parte dintr-un proiect mai amplu ce a costat nu mai puțin de un milion de euro, bani de la Guvern printr-un program PNDL.
„Am semnat contracte de finanțare de peste 1 milioane de euro pentru 2 grădinițe și 2 școli. Am grăbit renovarea și recepția acestei grădinițe ca să putem muta elevii de la Dranovățu, să construim și acolo o grădiniță și o școală. Și aici o să înceapă construirea unei școli noi, cu parter și etaj.” a ținut să precizeze primarul localității, Dumitru Costea. Grădinița a fost inaugurată luni 6 mai 2019, în prezența prefectului Silviu Neacșu, președintyelui CJ Olt, Marius Oprescu, a vicepreședintelui Virgil Delureanu, a deputatului Marius Iancu, precum a cadrelor didactice din localitate.
Cei prezenți au fost încântați de felul cum arată grădinița dar și de dotările interioare, care potrivit lui Marius Oprescu  „Sunt condiții moderne pentru copii și ne bucurăm de acest lucru. Iată că după ce timp de 30 de ani în România s-a distrus aproape totul, un Guvern reușește să găsească programe și pentru investiții. Județul Olt are peste 100 de creșe, grădinițe și școli în reabilitare. Aceasta este una dintre ele, pe PNDL 2. Știu că în comuna Găneasa mai sunt încă 2 școli și o grădiniță în reabilitare.”
Deputatul Marius Iancu a vorbit despre planurile de investiţii ale Guvernului, în sistemul de învăţământ. În final, deputatul Marius Iancu, a spus: „Noi sperăm ca toți copiii din țară să poată să facă parte dintr-o generație fericită și de acum să poată să învețe în astfel de instituții moderne și bine dotate. Îl felicit pe domnul primar pentru acest proiect și le doresc mult succes copiiilor și cadrelor didactice”. (... )
Sursă text Semnalul ORA. Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu, VGtv Regional, www.vgtvregional.ro
  Vicele din Scornicești dă startul reabilitării blocurilor

Construite la începutul anilor 80 pe timpul comunismului, blocurile din orașul lui Ceaușescu au ajuns să arate acum groaznic din nepăsării edililor postdecembriști dar și a sărăciei localnicilor care s-au trezit dintr-o dată fără locuri de muncă, fără nicio perspectivă de viitor. Actuala conducere a orașului, a încercat de două ori să implementeze proiecte care ar fi dus nu numai la reabilitarea blocurilor, dar și a altor obiective de interes public, însă de fiecare dată au fost puse ,,bețe-n roate”, din diferite motive politice, însă de pierdut, au pierdut doar locuitorii.
 În sfârșit cele zece blocuri aflate în stare avansată de degradare vor fi reabilitate, ne-a declara Daniel Tudor, viceprimarul din Scornicești
Reporter/ Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj, ing. Grigore Sebeș.