Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
ADMINISTRAȚIE******* ADMINISTRAȚIE********ADMINISTRAȚIE*********ADMINISTRAȚIE******* ADMINISTRAȚIE*********ADMINISTRAȚIE******
Mehedinți. Sătenii din Halânga și Răscolești, Izvoru Bârzii vor avea alimentare cu apă
Miercuri 14 februarie 2024
Săptămâna trecută, Horia Balica, primarul localității mehedințene Izvoru Bârzii a demarat un proiect foarte important, așteptat cu nerăbdare de ani de zile de către locuitorii satelor Halânga și Răscolești. Este vorba de alimentarea cu apă a celor două sate, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, o investiție care trebuia demarată anul trecut, însă contextul politic al liberalismului mehedințean, sub conducerea fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu a blocat multe proiecte ale administrației din Izvoru Bârzii, printre care și alimentarea cu gaze.
 Virgil Popescu s-a supărat pe Horia Balica care a făcut proiectul de alimentare cu gaze cu alte trei localități vecine, toate fiind de la PSD, motiv pentru care l-a forțat să plece din PNL.
 Așa se face că, Horia Balica, dar și alți nouă edili liberali din Mehedinți care au trecut prin aceleași probleme cu șeful liberalilor mehedințeni, și-au arătat intenția de a candida la alegerile din acest an din partea PSD. ,,Zilele trecute am demarat lucrările de alimentare cu apă în satele Halânga și Răscolești, plus la blocurile din Halânga, ai căror locatari nu au beneficiat de apă curentă, Aceste alimentări cu apă se fac pe un program operațional de mare structură, cu fonduri UE.”, a ținut să precizeze, printre altele edilul din Izvorul Bârzii, Horia Balica.
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS.
 Redactor Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV , Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
-----------------------------------------------------------------------------
Mehedinţi. Ion Michescu, primarul din Malovăţ are proiecte importante pentru acest an
 Luni 13 februarie 2023
Aflat la cel de-al treilea mandat în fruntea comunei Malovăt, din județul Mehedinți, Ion Michescu a făcut tot ce i-a stat în putință ca tânăra generație să învețe în cele mai bune condiții și să se întoarcă în localitate după terminarea studiilor. 
 Astfel că, în primul rând a făcut investiții importante în infrastructură, multe dintre acestea începute prin PNDL, în 2017. 
,,Avem și alte proiecte începute în 2018-2019, unele dintre acestea fiind în fază de recepție precum unele drumuri, canalizarea și alimentarea cu apă la Negrești, iar altele sunt în fază de construcție pentru că la școala din satul Malovăț nu a mai avut putere financiară și am reziliat contractul de comun acord, iar la un pod pe care în avem finanțat prin PNDL II constructorul care a câștigat licitația nu s-a prezentat să facă lucrarea, fiind nevoiți să scoatem lucrarea din nou la licitație, însă noul constructor nu prea face treaba așa cum trebuie și nu a respectat o parte din proiect privind infrastructura la nivelul solului. Din această cauză, dirigintele de șantier a făcut o notă de neconformitate, a avut o expertiză tehnică și acum așteptăm rezultatul pentru a vedea ce ar trebui să îndrepte constructorul”. , ne-a spus pentru început edilul din Malovăț. (...) 
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS.
 Redactor Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV , Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Primarul Ion Michescu punctează investiții noi la Malovăț
Marți 23 noiembrie 2023
Cu toate greutățile financiare din ultimii ani, primarul din Malovăț, Ion Michescu a reușit în acest an să asfalteze mai multe străzi din satele componente, dar și toate ulițele din satul Bobaița, un proiect de mare anvergură început în 2017, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, care conține mai multe investiții în această comună.
De curând, președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a venit în această frumoasă localitate pentru a verifica finalizarea lucrărilor, despre care a sus: ,,Împreună cu domnul primar al comunei Malovăț, Ion Michescu, am mers astăzi în satul Bobaița, acolo unde sunt pe ultima sută de metri lucrările de asfaltare a ulițelor, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, proiect aprobat de Guvernul PSD în anul 2017. În cadrul aceluiași proiect, lucrări de asfaltare s-au realizat și în satele Colibași, 23 august, Lazu, Malovăț și Negrești. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pentru comuna Malovăț, în urma căruia, locuitorii vor avea condiții de trai mult mai bune. Este o promisiune făcută de mine și primarul Ion Michescu oamenilor și mă bucur că s-a concretizat. La toate investițiile realizate de Primăria Malovăț se adaugă cea realizată de Consiliul Județean, aceea prin care se reabilitează DJ 670. ” (...)
( Mai multe amănunte in revista Semnalul ORA)
  Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imaginea Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Georgică Pătrașcu, primarul din Ponoarele își dorește oficial o localitate turistică!
 Marți 24 august 2022
Cunoscută, mai ales datorită celebrului Pod al lui Dumnezeu, sa vestita Pădure de Liliac, comuna Ponoarele este una dintre cele mai frumoase localități mehedințene situată în nordul județului, într-o zonă de deal și munte, cu păduri de brazi și pini, dar și stejari seculari.
Comuna Ponoarele are aproape 3000 de locuitori și este formată din 15 sate, respectiv Băluța, Bârâiacu, Brânzeni, Buicani, Ceptureni, Cracu Muntelui, Delureni, Gărdăneasa, Gheorghești, Ludu, Ponoarele (reședința), Proitești, Răiculești, Șipotu și Valea Ursului, localități foarte frumoase, curate, cu gospodării înfloritoare, cu drumuri asfaltate, etc, ceea ce demostrează că atât localnicii cât și primarul sunt oameni de toată isprava.
Georgică Pătrașcu, este la cel de-al treilea mandat cu o întrerupre din 2016-2020 când a considerat că trebuie să se ocupe de afacerile familiei, susținând în locul său un tânăr care nu prea a demonstrat că ar fi omul potrivit din fruntea localității. Așa că , locuitorii dinPonoarele i-au cerut în 2020 să candideze pentru un nou mandat și să continue proiectele atât de necesare comunității.
Nu i-a fost ușor să ducă la bun sfârșit tot ce și-a propus, mai ales acum în această perioadă când banii pentru investiții sunt foarte greu de obținut, uneori chiar imposibil.
Totuși, Georgică Pătrașcu, un om cu o gândire pozitivă găsește de fiecare dată o soluție de a merge mai departe.
Și dacă în alte localalități numărul cetățenilor scade de la an la an, aici în Ponoarele lucrurile stau cu totul atfel. Primarul ne-a declarat, într-un interviu pentru VGtv Regional că foarte multe persoane din alte localități vin aici, își cumără pământ si își construiesc case sau pensiuni, asfel că prețurile au crescut foarte mult în ultima perioadă.
Pătrașcu îi asigură pe toți cei care vin să investească în acestă localitate, de tot sprijinul său și mai mult decât atât, va face totate demersurile necesare pentru ca această frumoasă localitate să devină una turistică de interes național. ( sursă text Semnalul ORA)
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imaginea Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Sabina Gheorgheci din Godeanu un exemplu de edil implicat
Luni 9 august 2022
Comuna Godeanu, așezată în munții Mehedințiului, este o zonă cunoscută și ca ,,Banatul de Mehedinți”, în partea de nord a județului pe cursul superior al râului Topolnița sau Valea Mare, cum o numesc localnicii, la un kilometru distanță de Peștera Topolnița, așezată în partea de vest a satului Marga, cunoscuta și de localnici și sub numele de Peștera de la Prosac, care are o lungime de 13 km, fiind a doua din țară ca mărime. Tot în această localitate se găsește în partea de sud a satului Păunesti, a cetații Grădeț, datată de pe timpul dacilor. Prima semnalare a Cetății Grădețului s-a făcut de către Cezar Bolliac, neobositul arheolog, care a ajuns în aceste locuri în anul 1869. Întrebați despre denumirea locului, localnicii i-ar fi răspuns: „Zidina Dachilor”!
Pentru arheologul amator Cezar Bolliac, aceasta era dovada că fortificația de la Grădeț era o cetate dacică. Rareori ne este dat să întâlnim o așezare atât de frumoasă, binecuvântată de Dumnezeu cu peisaje care îți taie respirația, cu păduri seculare, dealuri și coline spectaculoase, asemănătoare cu cele montane, cu chei și versanți abrupți, acoperiți de vegetație mediteraneană,cu oameni harnici și muncitori ale căror gospodării sunt foarte frumoase și bine întreținute. Și cum nimic nu este întâmplător, la conducerea comunității locale se află la primul său mandat, Sabina Gheorgheci, o tânără pe cât de încântătoare pe atât de dăruită și implicată în administrația locală.
(...) Sursă text Semnalul ORA
Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. Imag. Editare și montaj ing. Grigore Sebeș.
-----------------------------------------------------------
Mehedinți. Comuna Malovăț ,, sărită” din schemă de ministrul Energiei, Virgil Popescu!
Luni 12 aprilie 2022
Ministrul Energiei Virgil Popescu, originar din județul Mehedinți, a promis în campania electorală că se va ocupa special de alimentarea cu gaze în mai multe localități din nordul județului, avansând un proiect potrivit căruia conducta ar urma să plece din comuna Prunișor și să facă joncțiunea cu gazoductul Brua, care trece prin localitatea Jupa, din Caraș-Severin. Astfel că nu mai puțin de 11 comune, dar și orașul Orșova, din Mehedinți, plus stațiunea Băile Herculane din Caraș-Severin, ar beneficia de această conductă cu gaze naturale. Investiția care a fost declarată în vara anului, însă a fost demarată pe 5 aprilie, a.c., când investitorul, Transgaz a început acțiunea de marcare a traseului conductei prin fondul forestier. Vestea a fost dată de prefectul județului, Cristinel Pavel, care a anunțat că Societatea Națională de Transport Gaze Naturale ”Transgaz” SA Mediaș a început acțiunea de marcare a traseului prin fond forestier în vederea emiterii hotărârii de guvern privind aprobarea ocupării temporare a unei suprafețe din fondul forestier naţional aflat pe raza Ocoalelor Silvice Corcova, Tarnița și Drobeta Turnu Severin, pentru proiectul de importanță națională în domeniul gazelor naturale „CONDUCTĂ DE TRANSPORT GAZE NATURALE PE DIRECȚIA PRUNIȘOR – ORȘOVA – BĂILE HERCULANE – JUPA”, a precizat prefectul din Mehedinți, Cristinel PAVEL. Transgaz ar investi nu mai puțin de 248.508.000 lei, fără TVA Ppentru conducta, care ar urma să aibă 180 de km. „Conducta pornește de la Prunișor și alimentează pe zona de nord a județului Mehedinți: Husnicioara, Șișești, Ilovița, Ilovăț, stațiunea balneo-climaterică Bala, Șovarna, Cireșu, practic toată zona de nord poate să fie legată de la această conductă prin rețea de distribuție. Practic, rezolvăm problema dezvoltării rețelei de distribuție cu gaze naturale a nordului județului Mehedinți și, evident, a Clisurii Dunării, pentru că de la Orșova, se poate merge cu rețea de distribuție pe Clisura Dunării, nu mai este nevoie de rețea de transport”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei. (...) Sursă text Semnalul ORA
Mai multe amănunte la VGtv Regional Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. Imag. Editare și montaj ing. Grigore Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Primarul din Malovăț încearcă să readucă comuna la normalitate!
Joi 26 noiembrie 2021
Din 2016 comuna Malovăț are la conducerea sa pe socia-l democratul Ion Michescu, un primar cu o vastă experiență în administrația publică locală, atât la primăria din localitate cât și în localitatea Șimian.
,, Moștenire” de la fostl primar al comunei, arestat în 2013, nu a fost una normală ci cu datorii foarte mari în bugetul local, datorii pe care Ion Michescu a constat că sunt ilegale, drept pentru care a intentat mai multe procese împotriva debitorilor.  A reușit în instanță să anuleze foarte multe dintre dattoriile presupuse ale pprimăriei Malovăț către persoane juridice.
După  numai un an de la câștigarea alegerilor în 2016,  în urma solicitărilor depuse la Ministerul Dezvoltării, Comuna Malovăț a obținut finanțare pentru 5 proiecte din 6. Astfel, Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală a aprobat următoarele proiecte:
– Construire pod peste pârâul Matca Visenilor, localitatea 23 August, comuna Malovăț. (1,120,861.00 LEI)
– Extindere, reabilitare și dotare Școala Primară, sat Malovăț. (1,932,223.94 LEI)
– Modernizare drumuri de interes local în comuna Malovăț.(10,802,552.89 LEI)
– Rețea canalizare și stație de epurare în satele Malovăț și Colibasi, comuna Malovăț. (10,711,757.00 LEI)
– Sistem de alimentare cu apă în localitatea Negrești, comuna Malovăț. (1,164,563.00 LEI)
Totalul investițiilor: ~6 milioane de euro.
Aceste proiecte se vor derula pe următorii 3 ani. Contăm pe înțelegerea și sprijinul dumneavoastră în vederea realizării acestor proiecte. Beneficiarii acestor investiții sunteți dumneavoastră, cetățenii Comunei Malovăț, iar pe această cale țin să vă mulțumesc pentru votul și încrederea acordată în anul 2016.”
sate. (...) Sursă text Semnalul ORA
Mai multe amănunte la VGtv Regional Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. Imag. Editare și montaj ing. Grigore Sebeș.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Locuitorii din Izvorul Bârzii vor avea gaze la jumătatea anului viitor!
Marți 18 august 2020
Horia Balica, primarul localității mehedințene Izvoru Bârzii, conștient de doleanțele locuitorilor a insistat pe lângă Ministru Economiei, Virgil Popescu, și totodată șeful PNL Mehedinți ca și această comună să beneficieze de gaze naturale.
În acest sens, ministrul a asigurat edilul din Izvoru Bârzii că în cel mai scurt timp documentația va fi făcută, iar gazele vor veni printr-o conductă magistrală ca va trece prin Șimian- Drobeta Tr. Severin- Izvoru Bârzii și cel mai târziu, dacă nu vor fi contestații din partea constructorilor participanți la licitații, lucrările ar putea începe anul viitor și, cel mai probabil, magistrala va ajunge și în această localitate aflată la doar cinci km de municipiul reședință de județ.
Într-un interviu acordat VGtv Regional, Horia Balica ne-a relatat că are câteva proiecte în derulare, care sunt absolut necesare comunității. Este vorba de reabilitarea, modernizarea și dotarea completă a Căminului Cultural, unde se vor face toalete interioare și se va monta o centrală termică performantă. De asemenea, în acest moment se lucrează și la reabilitarea și dotarea Dispensarului medical.
Cât privesc proiectele de viitor, Horia Balica dorește să extindă alimentarea cu apă și canalizare în satele Răscolești și Halânga și, de asemenea, să facă câte o stație de epurare a apelor uzate, în fiecare din aceste sate. (...) Sursă text Semnalul ORA
Mai multe amănunte la VGtv Regional Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. Imag. Editare și montaj ing. Grigore Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orșova, orașul care s-a reinventat în ultimii patru ani
 Luni 3 august 2020
Prima atestare documentară a orașului Orșova, a fost în secolul II e.n când Romanii au construit aici castrul Dierna. După Evul Mediu timpuriu, localitatea reapare menționată în documente din secolul al XIV-lea, fiind vorba despre o cetate de piatră, iar mai târziu, localitatea a devenit un avanpost al austriecilor pe Dunăre, făcând parte din regiunea Banatului. În 1910, este deschis șantierul naval, iar după Unirea Banatului cu România, Orșova este declarată oraș (la 1923). Dezvoltarea economică a Orșovei în perioada interbelică s-a desfășurat în jurul cărbunelui extras de la Mehadia și utilizat în rafinăria construită în port. La reforma administrativ-teritorială din 1968, orașul și zona împrejmuitoare este trecută în administrarea județului Mehedinți. 1954 – prin noua împărțire administrativă, Orșova devine centru de raion în regiunea Banat (între anii 1950 – 1954, datorită conflictului cu Jugoslavia, centrul de raion a fost stabilit la Mehadia) dispunând de toate instituțiile administrative și politice de rigoare. 1968 – prin împărțirea administrativ-teritorială din februarie 1968, Orșova este inclusă pentru prima oară în județul Mehedinți, pierzând o serie de instituții: judecătoria, notariatul, agențiile de navigație. 1966 – 1974 - are loc strămutarea orașului ca urmare a construirii sistemului hidrotehnic și de navigație “Porțile de Fier”; în componența noului oraș intră și satele Jupalnic, Tufări, Coramnic. 1990 (noiembrie) - orașul primește statut de municipiu. Actualul oraș nu se află pe vatra orașului vechi, deoarece acesta a fost mutat mai sus față de nivelul Dunării, în prima parte a anilor '70, odată cu umplerea lacului de acumulare format de barajul de la Porțile de Fier I. (...) Mai multe amănunte despre istoria Orșovei, într-un interviu cu primarul orașului, Marius Stoica, despre mărire și decadență, despre luptele politice care au dus ca acest oraș să fie aproape părăsit și degradat, în revista Semnalul ORA. Pentru VGtv Regional , redactor Georgiana Leulescu, reporter, Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș.
---------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Marius Screciu continuă investițiile la Severin
 Luni 6 iulie 2020
Într-un interviu acordat VGtv Regional, edilul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu ne-a declarat că în ultima perioadă, pentru reabilitarea unor străzi au fost investiți peste 18 milioane lei din fonduri UE , cea mai mare investiție de până acum, plus alte cinci milioane de lei pentru construirea a 15 locuri de joacă- date în folosință aproape în totalitate. Săptămâna viitoare vor fi date în circuitul public și ultimele trei locuri de joacă, după ce li se va face recepția.
În momentul de față se asfaltează str. Calea Cernețului și se licitează lucrările pentru reabilitarea altor străzi de legătură în cartiere orașului, investiții în valoare de 33 milioane lei din fonduri europene, după care vor fi amenajate câteva parcări. ,,Modernizăm în această perioadă o altă zonă din Drobeta Turnu Severin, unde accesul era aproape imposibil în urma precipitațiilor abundente, din cauză că nu s-a intervenit de zeci de ani.
Totodată introducem rețeaua de alimentare cu gaze naturale pe străzile Daimaca, Alunului și Fraternității din Schela de Jos, între Bulevardul Timișoara și Dunăre, după ce anterior am realizat aici și sistemul de canalizare. Va urma asfaltarea străzilor și astfel întreaga zonă se va ridica la nivelul de civilizație pe care trebuie să-l aibă toate cartierele orașului. Lucrările au fost complexe și au necesitat și descărcare arheologică, știut fiind faptul că în zonă există un important sit arheologic ce ocupă 4.000 de ani de istorie.” A ținut să ne precizeze edilul Severinului. Întrebat ce proiecte are pentru dezvoltarea turismului și valorificarea vestigiilor istorice din municipiul Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu ne-a spus că are o serie de proiecte pentru accesarea de fonduri europene în colaborare cu orașul Kladovo din Serbia.(...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA Redactor/ Reporter Georgia Sebeș, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgiana Leulescu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Primarul Horia Balica investește într-un Geoparc în Izvorul Bârzii
Luni 27 ianuarie 2020
Localitatea Izvoru Bârzii, din județul Mehedinți se află la numai 6 km de municipiul Drobeta Turnu Severin, în direcția nord. Izvoarele istorice arată că este o așezare foarte veche, unde dacii locuiau înainte de Hristos, însă primele atestări documentare precizează că faptul că pe firul râului Topolnița, care străbate satele localității de la nord la sud, a trecut oastea ungurească condusă de însuși regele Ungariei, Carol Robert de Anjou, pentru a pune stăpânire pe Țara Românească, aflată sub conducerea domnitorului Basarab I, în septembrie 1330. Vitejii ostași ai domnitorului Basarab I, locuitori ai satelor de pe vale Topolniței, au otrăvit fântânile, au pârjolit totul în calea cotropitorilor, astfel că, în noiembrie, când oaste ungurească a ajuns la Posada, aflată astăzi în localitate Perișani, Vâlcea, a avut parte de cea mai mare înfrângere din istoria ei. Din 10.000 de soldați, au reușit să mai scape câteva zeci, printre care și regele ungar care și-a schimbat hainele cu un supus. Dar despre această incursiune a ungurilor prin Țara Severinului și a Loviștei, într-un material special dedicat monografiei localității Izvorul Bârzii.
Revenind la zile noastre, comuna Izvorul Bârzii are un potențial turistic foarte impresionant începând cu Schitul Topolniței, construită în jurul anilor 1290, iar mai târziu, între 1600-1611, a fost construită Mânăstirea Schitul Topolniței. De asemenea, tot în această zonă se află și ruinele dacice ale Cetății Grădețului dar și Peștera Schitul Topolniței, una dintre cele mai lungi din Europa.(...) Sursă Text Semnalul ORA
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, redactor Georgiana Sebeș, op. imag. editare și montaj, ing. Grigore Sebeș. www.vgtvregional.ro
Mehedinți. Primarul orașului Baia de Aramă, Ionuț Tudorescu dezvoltă noi investiții pentru comunitate
Luni 1 Aprilie 2024
Ionuț Tudorescu, primarul orașului Baia de Aramă, se află la primul mandat, însă faptul că a înaintea sa, fostul edil făcuse o serie întreagă de ilegalități dezvoltarea comunității a stagnat. Situat la confluența județelor Mehedinți, Gorj și Caraș-Severin, micul orășel altă dată plin de viață, vestit prin extragerea cuprului, a rămas cu numai 5.600 de locuitori. Baia de Aramă (reședința), este formată și din satele Bratilovu, Brebina, Dealu Mare, Mărășești, Negoești, Pistrița, Stănești și Titerlești. Aici, în vechiul târgușor mehedințean, există o mulțime de ruine dacice, semn că regiunea a fost intens locuită de daci. Altădată, aici erau mine de cupru, dar acum localitatea prezintă mai mult interes agro-turistic, fiind situată în apropierea multor obiective turistice montane. Pentru a le vizita, angajații de la Centrul de Informare Turistică vă vor oferi foarte multe detalii. Pentru a afla cât mai multe despre una dintre cele mai vechi așezări din nordul județului Mehedinți, am realizat un interviu cu primarul Ionuț Tudorescu, care ne-a explicat foarte multe lucruri despre dezvoltarea comunității, care a fost viziunea sa în acest scop și cât de mult își dorește ca acest mic orășel să redevină un punct important de atracție nu numai pentru con-naționalii noștri dar și pentru străini. ,, Localitatea noastră este una foarte frumoasă, împrejmuită de dealuri impresionate, pline de păduri seculare și ape cristaline, însă aceste lucruri nu au fost fructificate suficient, la adevărata valoare pentru a veni în întâmpinarea turiștilor atât din țară, cât și din străinătate. Când am câștigat alegerile în 2020, din partea PNL a găsit o primărie săracă, dar bogată în datorii. E greu, atunci când încerci să faci un buget pentru dezvoltarea comunității când arieratele te încurcă. Din păcate, am găsit sume fabuloase pentru bugetul nostru, dar am reușit să achităm an, de an acest debit, ultima tranșă a fost anul trecut în decembrie și a avut o valoare de aproape cinci miliarde lei vechi. (...)  Mai multe amănunte text în revista Semnalul ORAS. 
Reporter Georgiana Sebeș, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj tv Georgiana Leulescu