Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Locuitorii din Ocnele Mari, riscă să rămână fără medic de familie
Joi 12 aprilie 2018

 Din cauza unei situații tensionate dintre Primăria orașului Ocnele Mari și  medicii de familiei Florentina și Mihai Pietraru, cei peste 3000 de pacienți înscriși pe listele medicilor,  se pare că vor rămâne fără asistența medicală necesară, dacă primarul Mihai Pătru nu va găsi o formulă  de compromis pentru a rezolva situația. Pe de o parte, conducerea primăriei din Ocnele Mari, susține că cei doi medici ar sta în imobilul pus la dispoziție de ilegal, deoarece aceștia au un contract de comodat cu titlul gratuit care va expira în această lună, insă, potrivit Legii, situația nu mai poate continua așa.  
Firma SC Geronto MedFam SRL, ce aparține medicului Florentina Pietraru și la care este angajat și fiu său, are sediul social în altă localitate, iar secretarul primăriei, Mihaela Matei, susține că nu mai poate închiria imobilul celor doi medici de familie, dacă aceștia nu au firma cu sediul social în oraș și că trebuie să plătească o anumită sumă pentru chirie, stabilită în Consiliul Local.
 Pe de altă parte, medicii spun că au obținut această favoare de a folosi cu titlu gratuit cabinetele medicale, de pe vremea când trăia fostul președinte al CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Aceștia ne-au mai declarat că dacă ar fi să schimbe sediul social al firmei, i-ar împiedica să încheie la timp contractul cu Casa de Asigurări Vâlcea. (...) Mai multe amănunte, luni 16 aprilie 2018, în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.
Redactor/ Reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu
Adaugă text aici
Sănătate
Vâlcea. În Ocnele Mari  va fi o investiție unicat în România
Primarul Mihai Pătru de la Ocnele Mari, ar putea fi beneficiarul unei investiții unicat în România realizată printr-un parteneriat public-privat, care ar rezolva problema persoanelor diagnosticate cu cancer, una dintre cele mai grave boli ale acestui mileniu. La începutul acestei săptămâni, un reprezentat al unei firme canadiene cu sediul la Londra, a propus edilului din ocnele mari să construiască o clinică de oncologie, unde vor fi tratați cei peste 7.000 de bolnavi din Vâlcea. Potrivit, Evei Moise, reprezentatul companiei străine, manager de proiect pe România, compania va investi 7 milioane de euro în această clinică, iar autoritățile locale din Ocnele Mari, vor pune la dispoziție doar terenul pe care se va construi. Timp de cinci ani de buna desfășurare a activității medicale din clinică se va ocupa compania străină, după care va trece în administrarea autorităților locale. În acest timp personalul medical, dar și cel auxiliar vor merge la specializări în Londra, Italia, sau altă țară a UE, unde compania își desfășoară activitatea. De asemenea, aceasta a mai precizat că aici se va face fizioterapie și radioterapie, însă analizele se vor face doar în spitalele pe care compania canadiană le va construi în România. Trebuie precizat faptul, că în prețul de cost al clinicii intră și aparatura medicală de ultimă generație. Primarul Mihai Pătru, s-a arătat foarte încântat de interesul arătat de compania canadiană și a pus la dispoziție o clădire aflată în custodia primăriei, începută, dar neterminată din cauza unor probleme ale firmei constructoare.  Cel mai probabil aici va fi construită clinica. Până la închiderea ediției din această săptămână, Eva Moise, managerul de proiect, a dezvăluit faptul că, în urma raportului făcut către șefii săi, a imaginilor văzute cu orașul și peisajele din jur, aici ar putea fi construit un spital. De asemenea, Eva Moise a mai precizat că, după obținerea aprobărilor,  compania canadiană a semnat un contract pentru construirea a 700 de spitale de oncologie în Polonia. Speră ca și factorii de răspundere din România să fie și ei la fel de cooperanți și operativi și să demareze cât mai repede având în vedere numărul foarte mare de persoane diagnosticate cu cancer în diferite stadii ( peste 1 milion de bolnavi!), iar alte câteva mii mor anual. De exemplu, în Județul Vâlcea se află, potrivit studiilor efectuate, peste 5.000 de bolnavi diagnosticați cu cancer, în Argeș, peste 7.200, iar în Olt sunt 24.000, o cifră alarmantă care se datorează poluării Uzinei de Aluminiu.  Tot statistica arată că cele mai multe cazuri de cancer se află în partea de est a țării, în zona Moldovei, acest lucru datorându-se exploziei centralei nucleare de la Cernobîl ( Rusia) în urmă cu peste 30 de ani. (...) Sursa text  Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului, Redactor  Georgiana Raicu, op. imag., montaj și editare TV, ing. Viorel Raicu, VGtv Regional, Vâlcea,  www.vgtvregional.cabanova.com