Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Eveniment
Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*
Baldovinești- un exemplu concret de administrație publică locală
Joi 5 decembrie 2019
Comuna Baldovinești din județul Olt are cu puțin peste 1.000 de locuitori, însă primarul Ion Enescu demonstrează că din bani puțin, dar bine drămuiți, poți face o administrație de succes.
Localitatea se afla în imediată apropiere cu orașul Balș, prezintă toate dotările necesare pentru a asigura confortul cetățenilor, în localitate existând canalizare, drumuri asfaltate și multe altele, prin grija și munca depusă de primarul localității și de aparatul administrativ. Primarul care se află în prezent la al 6-lea mandat, a explicat pentru VG TV Regional că atunci când există continuitate, poți duce proiectele începute până la capăt.
„Când am venit am avut o viziune asupra dezvoltării localității, practic, un proiect de dezvoltare al localității pe care noi l-am parcurs în timp și chiar ne apropiem de finalul lui, cu succes. Am introdus apa curentă în localitate, avem și canalizare în toate satele localității, avem drumuri agricole, drumurile comunale toate sunt asfaltate, rigorile, scurgerile apelor fluviale există” a precizat edilul.
Cu toate acestea, primarul mai are un mare proiect de realizat, anume: alimentarea cu gaze a localității. „În mare, putem spune că infrastructura este asigurată în localitatea noastră, mai puțin investiția privind alimentarea cu gaze pe care ne-o dorim, lucrăm la ea, am făcut proiecte și sperăm să obținem finanțare î anul următor, iar în jumătatea a două a anului să demarăm investiția” a ținut să precizeze primarul Ion Enescu pentru VG TV Regional. .
(...) Sursă text Semnalul ORA
 Pentru VGTv Regional: Redactor Ionuț Cocîrlău, op. imag, editare și montaj, Georgiana Leulescu, dep. tehnic. Grigore Sebeș
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ziua Națională sărbătorită cu fast de toți românii
Duminică 1 decembrie 2019

Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 decembrie de toți românii oriunde s-ar afla, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Anterior, în perioada 1866 - 1947, Ziua Națională a României a fost sărbătorită pe 10 mai, apoi, între anii 1948 și 1989, pe 23 august. Deoarece prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în data de 10 mai 1866 jurământul în fața adunării reprezentative a Principatelor Române Unite, aceasta a fost desemnată Ziua Naţională, fiind sărbătorită până în 1947. În județul Olt, autoritățile locale și județene au sărbătorit alături de toți oltenii, această zi importantă a istoriei poporului nostru. La Slatina, prefectul Angela Nicolae a adus un omagiu Gărzii de Onoare și apoi a participat programul organizat de primăria Slatina. După o scurtă oficiere religioasă de către un sobor de preoți ai Episcopiei Slatina, a urmat o cuvântare a prefectului Angela Nicolae despre ziua de 1 Decembrie, apoi Vasia Oprea a interpretat câteva melodii patriotice.
Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la statuia lui AI Cuza, după care a urmat tradiționala paradă militară pe bulevardul cu același nume.(...)
Amănunte în Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu op. imag. Georgiana Raicu, dep. tehnic. ing. Grigore Sebeș.
-----------------------------
Comuna Schitu și-a serbat ziua de Sf. Marie Mică
Luni 9 septembrie 2019

Înființată în urmă cu trei ani de primarul Marian Lunganu, sărbătoarea localității Schitu a fost marcată și de această dată de Sf. Marie Mică. Evenimentul, organizat de Directorul artistic ,,Muzic-Show” - Costel David, a avut loc pe terenul de sport al școlii din centrul comunei unde s-au adunat sute de localnici pentru a petrece alături de interpreți îndrăgiți, invitați special pentru acest moment.
Așadar, pe scena amenajată special au urcat mai întâi copiii ansamblurilor folclorice ,,Poarta Olteniei” Văleni și Schitu sub coordonarea coregrafului Marian Stănescu, urmați de Olguța Berbec și Valentin Sanfira.
De asemenea, o surpriză frumoasă oferită de primar consătenilor săi a fost Gabriel Coveșanu, cunoscut de la emisiunile tv drept ,, Cove” care a cântat live și a spus câteva glume.
Un spectacol de excepție, cu melodii pe sufletul sărbătoriților, l-a avut și îndrăgita interpreta de muzică populară Dorina Mete precum și impresarul său, Costel David, cel care a stors lacrimi de emoție bătrânilor satului, ai căror copii sunt plecați în străinătate.
Un alt moment emoționant a fost cel în care primarul Marian Lunganu a premiat nu mai puțin de 25 de cupluri care au împlinit 50-60 de ani de căsătorie și trei copii absolvenți ai clasei a VIII-a cu rezultate deosebite la examenul de Capacitate.
Prezentatorul spectacolului a fost jurnalistul Florin Claudiu Ene, care a oferit publicului și câteva melodii din repertoriul său. (...)
Sursă text Semnalul ORA
Amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
Redactor, op. imagine, editare și montaj tv, Georgiana Leulescu
Spectacol de excepție cu artiști de renume la ziua localității Spineni
Sâmbătă 7 septembrie 2019
 La sfârșitul acestei săptămâni a fost marcată ce-a de V-a ediție a Sărbătorii localității Spineni, din județul Olt, a cărei primă atestare documentară sigură a locuirii acestor zone apare în Hrisovul din 27 iunie 1529 prin care Moise, voievodul Țării Românești întărește niște ocine Mănăstirii Govora iar printre boierii trimiși să cerceteze actele și să depună mărturie apar și Radul și Stoian din Aluniș. Ori dacă erau stăpânii, desigur că existau și supușii. (...)
Așadar, sâmbătă 7 septembrie, a.c., locuitorii comunei Spineni au îmbrăcat din nou haine de sărbătoare pentru a cinsti așa cum se cuvine Ziua Localității.
Primarul Dănuț Șărpău împreun cu Consiliul Local, dar și cu angajații primăriei s-au străduit ca și de această dată această sărbătoare să fie una de neuitat. Petrecerea a început cu evoluția ansamblurilor folclorice de copii din localitățile Spinei, Poboru și Tătulești, coordonați de coregraful Ana Maria Răduleanu. Zeci de artiști cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, printre care am aminti pe Nicolae Datcu, realizatorul de emisiuni foclorice la un post tv, Gabriel Zăvoianu, Dorina Mete, Neta Soare, Vasilica Dinu, Cătălin Bărbulescu, Marian Toma etc., au urcat pe scena din localitate întreținând atmosfera de sărbătoare până seara târziu.  (...) Sursă text Semnalul ORA. 
Redactor/ op. imagine, editare și montaj Georgiana Leulescu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ziua Legumicultorului sărbătorită la Pleșoiu
Luni 12 august 2019
Duminică 11 august, localitatea Pleșoiu a îmbrăcat haine de sărbătoare, participând cu mic, cu mare la cea de-a treia ediție a sărbătorii inițiate de primarul Valeriu Măndescu, denumită sugestiv ,,Ziua Legumicultorului”, în cinstea celor care trudesc pământul, pentru ca legumele produse de ei să ajungă pe mesele românilor din toată țara. Sărbătoarea a debutat pe stadionul din localitate cu premierea a cinci cupluri care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie.
Edilul localității i-a felicitat și totodată le-a acordat câte o Diplomă de Onoare și un premiu a câte 1000 lei fiecare. Acesta a ținut să precizeze că începând cu anul următor premiile pentru cuplurile longevive vor fi acordate la împlinirea a 40 de ani de căsnicie. Petrecerea dedicată comunei Pleșoiu și locuitorilor un show de zile mari organizat de cunoscutul interpret oltean de muzică populară Costel David, care reușește să aducă, de fiecare dată, la toate sărbătorile locale, artiști consacrați și iubiți de publicul larg. Astfel că pleșoienii s-au bucurat de prezența îndrăgiților interpreți precum Emilia Ghinescu, Dorina Mete, Mihail- Ștefan Minulescu, Romică David, Costel David, Riky By Latino.
De departe cel mai așteptat moment a fost cel în care, pe scenă a urcat Niculina Stoican, care a scos la joc întreaga comunitate prezentă la eveniment. Evenimentul s-a încheiat pe ritmuri latino urmat de un impresionant foc de artificii care a luminat cerul înstelat al frumoasei localități Pleșoiu.(...) Sursă text Semnalul ORA
Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, Georgiana Leulescu

Miercuri 19 iunie 2019
Timp de trei zile, slătinenii, și nu numai s-au bucurat, în perioada 18-22 iunie, a.c., de cel mai mare festival dedicat Călușului Românesc din țară, ajuns la cea de-a XXI ediție. În acest an, la Slatina și-au dat concursul peste 2.500 de dansatori, din aproape 90 de ansambluri folclorice, dintre care 70 au fost din Olt, 17 formații din toată țara, și câte una din Polonia și Republica Moldova. Cu o săptămână în urmă s-a desfășurat o repetiție a participanților la cea de-a XXI-a ediţie a concursului naţional „Căluşul Românesc”, care s-a desfășurat pe Esplanada din Slatina, sub atenta supraveghere a directorului Palatului Copiilor ,,Adrian Băran” din Slatina, Iliuță Brăileanu, dar și a celor mai renumiți instructori de dans popular, precum Constantin Bălărău, Ghiță a lui Porumbelu, Alexandru Rizea, etc. Ca și în anii trecuți, organizatorii au fost Palatul Copiilor ,, Adrian Băran” din Slatina, Primăria Slatina, ISJ Olt, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt COLABORATORI: L.T. “Alexe Marin” Slatina, L.T. “Petre S. Aurelian” Slatina, C.T. “Metalurgic” Slatina, C.N. “Ion Minulescu” Slatina, CN “Radu Greceanu” Slatina. PARTENERI: Crucea Roșie Slatina, Club Rotary Slatina, SC Victoria Intermed SRL PARTENERI MEDIA: Eveniment de Olt, Olt Alert, Linia Întâi, Gazeta Oltului Gazeta Nouă, Ziarul de Olt, Agerpres, VGtv Regional, Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului, Realitatea Oltului, Glasul Oltului, Puls Maxim, Gazeta de Sud, Prima Tv Slatina, Olt Tv Slatina, TVR Craiova, Radio România Actualități . (...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.
 Redactor  Georgiana Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.


Olt. Peste 800 de călușari vor participa la  Festivalul ,,Călușul copiilor”
Miercuri 12 iunie 2019

     Astăzi s-a desfășurat marea repetiție a participanților la cea de-a XXI-a ediţie a concursului naţional „Căluşul Românesc”, destinat copiilor, membrii ai ansamblurilor folclorice, nu numai din țară dar și din străinătate. Repetiția ansamblurilor de dansatori s-a desfășurat pe Esplanada din Slatina, sub atenta supraveghere a directorului Palatului Copiilor ,,Adrian Băran” din Slatina, Iliuță Brăileanu, dar și a celor mai renumiți instructori de dans popular, precum Constantin Bălărău, Ghiță a lui Porumbelu, Alexandru Rizea, etc.
Evenimentul se va desfăşura pe Esplanada din Slatina, în perioada 18 -22 iunie 2019, ocazie cu care vor veni la Slatina aproape 90 de formații de dansuri populare, având împreună 2.500 de tineri dansatori, din care 800 sunt călușari. Județul Olt va fi reprezentat de cele mai multe formații de dansuri populare, respectiv 70, 17 formații din toată țara și câte una din Polonia și Republica Moldova.
Festivalul va debuta miercuri, 19 iunie, a.c. cu o paradă a portului popular pe Bulevarul AI Cuza din Slatina, din zona fostei unități militare, până la Magazinul Oltul, pe Esplanadă, unde va fi montată o scenă dar și un spațiu special destinat juriului. (...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.
 Redactor  Georgiana Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.
-----------------------------
Olt. Ziua Eroilor comemorată de tot satul la Brâncoveni
Joi 6 iunie 2019

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ieri 15 mai, 2019, medicii veterinari din Olt, au marcat 80 de anii de la înființarea  Colegiului Medicilor Veterinari din România. Inițiatorul acestui eveniment a fost  președintele CMV Olt, Dr. Ion Bozgă, președinte al Comisiei Legislative al CMV din România și profesor universitar la USAMV, Filiala Slatina. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși medici veterinari din tot județul dar și de prezența unor personalități în domeniu precum Academicianul  Nicola Manolescu, dr. Dănuț Pale, deputat, dr. Veronel Bolborea, director DSVSA Olt, dar și Dr. neurolog Renică Diaconescu, senator de Olt. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Istoric CMV
În perioada premergătoare primului război mondial, serviciile veterinare, atât cele civile cât şi cele militare, erau sub tutela Serviciului sanitar uman. Respectul faţă de trecut permite stabilirea de tradiţii, de educare şi de dezvoltarea profesiunii în general şi a celei medical-veterinare în special. Aşa cum deseori se afirmă, ştiinţa este a 4-a putere în stat(la concurenţă cu mass-media), dovada cea mai concludentă fiind aceea că, economia statelor superindustrializate (USA, Germania, Japonia, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada) au acordat o atenţie maximă dezvoltării cercetării ştiinţifice proprii, cât şi achiziţionării de brevete, invenţii  şi  patente din  alte  ţării,  pe  care  le-au  pus  în  aplicaţie  în  sectoarele  economice.Cunoaşterea trecutului profesiunii medical-veterinare,  a personalităţilor din învăţământ, cercetare şi din activitatea practică, a realizărilor lor, constituie o necesitate indispensabilă în vederea statuării prezentului şi mai ales a edificării viitorului medicinei veterinare.(...) Mai multe amănunte, luni 20 Mai în revista Semnalul ORA.  Georgiana Raicu, VGtv Regional, www. vgtvregional.ro.
--------------------------------------------------------------------------
 Centrul de Formare și  Perfecționare a Polițiștilor ,,  Nicolae Golescu” din Slatina,, împlinește zilele acestea 45 de ani de funcționare. Cu acest prilej, au avut loc competiții sportive în cadrul manifestării denumite sugestiv  "Ziua Centrului - 45 de ani de existenta instituțională", la care au participat cadre ale instituției de învățământ, jurnaliști și polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Olt. Pentru prima dată. după foarte mulți ani,  miercuri s-a desfășurat  "Cupa Presei la Tir Sportiv", la care au fost prezenți reprezentanți ai mass-media locala și regionale, cei mai buni dintre ei fiind premiați pentru rezultatele obținute.  Astfel că locurile I  la fete și băieți au fost atribuite, conform punctajului  lui  Iulian Ciobanu și  Dana Mihăilă, de la  Olt TV, locul doi de  Nicu Ciorei  de la  Glasul Oltului și Georgiana  Raicu de la VGtv Regiona, iar locul III a fost obținut de Catalin Fircoiu de la Eveniment de Olt și . Tot în această zi a avut loc "Ziua Portilor Deschise", când sute de copii de la școlile slătinene au ținut să viziteze  Centrul de Formare al Polițiștilor. Cei mici au fost deosebit de încântați și impresionați de tehnica din dotare a polițiștilor, motiv pentru care mulți dintre ei și-au dorit să urmeze o carieră în acest domeniu. Manifestările dedicate Zilei Scolii de Politie Slatina vor continua si in zilele următoare, când vor avea loc un simpozion si expoziție foto-documentara sub titulatura  "Centrul de Formare si Perfecționare a Politistilor *Nicolae Golescu* Slatina - retrospectiva 1974-2019". De asemenea, tot cu acest prilej,  va avea loc o întâlnire festivă cu fostele cadre și personalul civil din cadrul acestei prestigioase instituții de învățământ. Mai multe amănunte la VGTv Regional www.vgtvregional.ro, Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
-----------------
  Deja a devenit o tradiție  ca în localitatea Studina să se petreacă la Hora Satului, luni după Paște, așa cum se făcea pe timpul bunicilor din sat.
 Marian Vasile, primarul comunei, împreună cu Consiliul Local au dorit  ca și de această dată, fii satului plecați pe alte meleaguri să se întâlnească, acum de sărbători, să petreacă și să ciocnească un ou roșu și un pahar cu vin.
 Sărbătoarea a avut loc pe stadionul din localitate, unde câteva sute de studineni împreună cu invitații lor din alte sate, au cântat și au dansat împreună cu artiștii sau formațiile care au urcat rând, pe rând pe scenă. Și așa cum i-a obișnuit pe consătenii săi, Marian Vasile a urcat și el pe scenă cu vestita-i chitară, și după ce le-a vorbit despre realizările dar și despre planurile sale, le-a dedicat câteva melodii, unele în primă audiție.
 ,,Avem asfaltate toate drumurile și străzile asfaltate din fonduri europene. Aavem apă și canalizare, avem toate condițiile pentru dezvoltarea oricărei afaceri și din acest motiv rata șomajului e foarte mică ca dealtfel și numărul celor asistați social. Copiii merg la școli și grădinițe reabilitate și modernizate complet. Cei mai învârstă au la îndemână tot ce le trebuie pentru un trai decent. Avem de curând un supermarket cu to ce trebuie pentru ca locuitorii cmunei Studina să nu se mai deplaseze zeci de km pentru a se aproviziona cu cele necesare, la Corabia sau la Caracal.
 Atât eu cât și echipa din primărie ne dăm toată silința pentru ca Studina să devionă o localitate importantă pe harta județului Olt, demnă de o localitate europeană!” a ținut să precizeze în câteva cuvinte, edilul din Studina, într-o discuție exclusiv pentru VGtv  Regional.  Redactor/ reporter Georgiana Raicu
 luni 29 aprilie 2019
 Sute de localnici din Dăneasa s-au strâns la Hora Satului, luni după Paște, sărbătoare organizată de primarul Nicolae Soare și Consiliul Local.
Organizatorii au invitat nume de marcă muzica populară românească, printre care am aminti  însă de departe copiii din localitate au dat un spectacol de zile mari, interpretând melodii foarte cunoscute sau prezentând dansuri moderne și populare.
Și-au dat concursul Grupurile vocale bărbătești ,, Rapsozii Oltului de Jos” de la drăgănești, Olt și ,, Bujorelu”sub conducerea profesorului Florian Marghidanu, Nae Ioan Valeru interpret vocal și un naist desăvârșit, Monica Andreea Armășoiu, etc.
Prezentatorul spectacolului a fost îndrăgitul interpret de muzică populară oltenească, prof. Mihai Ștefan Melinescu.
 Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
 

-------------------------------------------------------
S-au sărbătorit 15 ani de la aderarea României la NATO
Duminică 7 aprilie 2019

Ziua NATO este sărbătorită în România, pentru a marca momentul în care ţara noastră a aderat în mod oficial la Alianţă.
La 29 martie 2004, au fost depuse instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Se împlinesc, anul acesta, 15 ani de când România este membră a NATO, dar şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei. România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.
( ...) Sursă text Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Raicu, www.vgtvregional.ro

-----------------------------------------------------------
Ziua Jandarmerie Române marcată cu premieri, avansări și defilări
Miercuri 3 Aprilie 2019


Umbra aruncată asupra jandarmilor, pe 10 august 2018, din cauza unor personaje ,, subjugate” politicului, nu a scăzut cu nimic adevărata valoare și importanță a Jandarmeriei Române și cu atât mai puțin  a jandarmilor români, care de 169 de ani, de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica, a înființat această armă, veghează asupra ordinii în țara noastră. Cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, desfășoară azi mai multe activități pentru a marca evenimentul. Festivităţile au debutat la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului şi a ziariştilor din presa locală, au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei și recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni.
De asemenea, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi au fost înmânate invitaţilor diplome aniversare și plachete.
Tot cu acest prilej, au fost acordate premii pentru cei mai buni jurnaliști care au obținut premii la concursul ,, Cupa Presei la Tir”. Redactorul VGtv Regional, Georgiana Raicu, obținând, de această dată, locul II, locul III a fost atribuit Geaninei Lupu de la PTV Oltenia, iar locul I Alinei Mitran de la Adevărul. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Mai multe amănunte la VGtv Regional, redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu, www.vgtvregional.ro
---------------------------
Cupa presei la Tir, organizată de IJJ Olt
Miercuri 27 martie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a organizat, marți 26 martie, a.c., „Cupa Presei la Tir”, competiţie la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii mass-media acreditaţi pe lângă activităţile inspectoratului.         
   Jurnaliştii au avut din nou prilejul de a demonstra pregătirea în folosirea armamentului şi abilităţile de buni trăgători, dovadă fiind calificativele foarte bune pe care le-au obţinut. Concursul s-a desfăşurat în poligonul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina şi a constat în executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul Carpaţi - calibru 7,65 mm, la o distanţă de 15 metri, în ţinta piept cu cercuri.     Pentru efortul depus şi priceperea de care au dat dovadă, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, domnul colonel Tudor - Dorel DREJOI le-a mulţumit pentru colaborare şi contribuţia adusă la promovarea imaginii instituţiei.   Activitatea a fost organizată cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. (...) Sursă text Semnalul ORA 
Amanute la VGtv Regional  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olt. Ziua Poliției Române sărbătorită și la Slatina
Luni 25 martie 2019
Data de 25 martie, când în Calendarul Ortodox se sărbătorește ,, Buna Vestire”  a fost desemnată și Ziua Poliţiei Române, deoarece pe actualul drapel al acestei instituții se află simbolul creștin al Bunei Vestiri. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire). Primele atestări privind Poliția Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazul (crearea instituției agiei), continuă cu domnia lui Mihai Suțu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate și reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază și ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIȚIE. 
Și la Olt, polițiștii  și-au sărbătorit ziua prin diverse acțiuni sportive, avansări în grad și acordare de diplome aniversare tuturor instituțiilor colaboratoare dar și reprezentanților mass-mediei. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a CJ Olt, debutând cu  mesajul ministrului de Interne. Invitați la acest eveniment au fost președintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, prefectul judeţului, Silviu Neacşu, dar și șefi și reprezentanți au Jandarmeriei Olt, ISU Olt, precum şi ai  instituţiilor cu care poliţia colaborează. Ceremonia a debutat cu un moment de regulegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie. Au fost avansaţi în grad peste 100 de poliţişti olteni. De asemenea, au fost premiaţi şi poliţiştii care au participat la concursurile interne. După ceremonie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Olt, au fost amenajate mai multe standuri cu tehnica din dotare a polițiștilor olteni, fapt ce a stârnit curiozitatea  slătinenilor de la mici la mare. ( ...) Sursă text Semnalul ORA  Mai multe amănunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro Redactor/ op. imag. Georgiana Raicu, editare TV Viorel Raicu

Prefectul de Olt și Subprefectul de Vâlcea au depus azi, jurămintele
Luni 16 decembrie 2019

În peste 30 de Prefecturi din țară au fost demiși prefecții și subprefecții, printre aceștia numărându-se și cei din Olt, Vâlcea, Argeș și prefectul de Mehedinți.
Astăzi, 16 decembrie a.c., șapte prefecți și subprefecți au depus jurământul, printre care am aminti pe Florin Homorean numit prefect la Olt în locul Angelei Nicolae și Sebastian Fîrtat, numit subprefect de Vâlcea în locul Aurorei Gherghina.
Florin Homorean a deținut timp de zece ani funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Olt, iar din 2015 lucrează la Comisariatul general al Gărzii de Mediu.
Sebastian Fîrtat, este masterand al Universității din Craiova – Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor – Specializarea Management, precum și al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti – Masterat ”Comunicare politică. Marketing politic şi electoral”. Acesta a ocupat, până în prezent, funcția de Consilier parlamentar la Cabinet Secretar General Adjunct al Camerei Deputaților.
Mai multe amănunte de la ceremonia depunerii jurământului tuturor celor șapte reprezentanți ai Guvernului în teritoriu într-o înregistrare la VGtv Regional.
(...) Sursă text Semnalul ORA
 Pentru VGTv Regional: Redactor Georgiana Raicu, op. imag, editare și montaj, Georgiana Leulescu, dep. tehnic. Grigore Sebeș