Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
Administrație*****Administrație*****Administrație*****Administrație*****Administrație*****Administrație*****Administrație*****Administrație*****
Vâlcea: Gheorghe Dumbravă, Stoenești:Vreau ca localitatea noastră să devină independentă energetic!
Luni 25 iulie 2022
Comuna vâlceană, Stoenești poate fi numită una de interes turistic având în vedere frumusețea peisajelor, a dealurilor împădurite ale Olteniei de sub munte, a apelor cristaline și a aerului ozonificat.
Nu pot fi lăsate deoparte nici investițiile făcute în localitate, cel puțin în ultimii ani de către primarul Gheorghe Dumbravă, care a investit peste 6 milioane de euro în infrastructură de drumuri, alimentare cu apă, canalizare în proporție de 50%, reabilitare școli, cămine culturale, etc, motiv pentru care foarte multe persoane care vin în pelerinaje la lăcașele de cult din zonă, dar și cei care vor să respire aer curat și să vadă locuri minunate, își doresc să își cumpere case aici, sau să își construiască unele noi .
,,Avem peste 120 de km de reațea de apă, însă canalizarea este aproape pe jumătate realizată. Spre deosebire de prietenul meu de la Bărbătești, localitatea sa este mai bine poziționată geografic, astfel că atât apa cât și canalizarea vin prin cădere. La noi, unde satetele sunt așezate, printre văi și dealuri, avem 32 de pompe pentru canalizare și m-am oprit aici pentru că sunt costuri foarte mari cu energia electrică”. , ne-a declarat într-un interviu pentru televiziunea noastră, edilul din Stoeneși, Vâlcea.
(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului.
VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro(...)
Interviu cu primarul Mihai Pătru
Vâlcea. Constantin Bănacu: Localitatea noastră, Bărbătești este mica Elveție a Olteniei!
Luni 25 iulie 2022
Localitatea Bărbătești din Vâlcea, este una cu rădăcini adânci în istorie, anul acesta sărbătorind pe 4 septembrie, 502 ani de la prima atestare documentară.
Într-un document emis la Târgoviște, Domnul Țării Rămânești, Neagoe Basarab ( 1512- 1521) îi întărește lui Tudor Cluceru și fratelui său, Stanciu, o ocină în această localitate.
Denumirea satului Bărbătești, potrivit istoricilor ar provenii de la Voievodul Bărbat care, luat prizioner împreună cu oștenii săi de către regele maghiar Ladislau Cumanul (1272- 1290), ar fi fugit pe aceste meleaguri, ce înseamnă că localitatea este cu mult mai veche.
Din acest motiv, istoricii s-au întebat dacă nu cumva comuna Bărbătești a fost o așezare voievodală, însă multiplele legende locale întăresc această idee.
Revenind la zilele noastre, (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului.
VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro(...)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vâlcea. Mihai Mateescu: Trebuie să lăsăm copiilor noștri istoria adevărată!
Miercuri 23 februarie 2020
Puțini știu că denumirea actuala stațiune Băile Govora, este cunoscută de peste 2.000 de ani, iar numele său vine din dialectul traco-dac, “govora” fiind o adâncitură, vale cu multe izvoare. Aici arheologii au descoperit urme ale așezărilor omenești din cele mai vechi timpuri. Ca oraș și stațiune balneară s-a dezvoltat foarte târziu. Izvoarele cu ape minerale au fost descoperite abia în jurul anului 1860, când țăranul Gheorghe Ciurea le descoperă din întâmplare, săpând un puț. Aceste descoperă cu deziluzie că apa are o temeperatură foarte mare și este sărată, prin urmare nu poate fi folosită pentru băut. De fapt, apa conținea țiței.
Despre istoria locului și investițiile ulterioare, am vorbit cu Mihai Mateescu, primarul orașului stațiune. ,,E bine de știut că trebuie sa amintim despre două mari capitole ale istoriei acestei localități. Oamenii de bine de atunci, Brătienii au ajuns în vizită prin zonă datorită unor lucru total neplăcute. Vintilă Brătianu, fusese închis după revoluția din 1848, se îmbolnăvise și niște temicieri îi spusese că aici există un nămol special care l-ar face bine.(...)
Cât privesc investițiile făcute în ultimii 20 de ani decând Mihai Mateescu este primarul orașului stațiune Băile Govora, (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului.
VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proiecte ambițioase la Băbeni pentru promovarea tradițiilor locale
Ștefan Bogdan, primarul orașului vâlcean Băbeni