Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional


Directorul general al ANZ speră într-o relansare serioasa a Zootehniei
joi 12 iulie 2018

Lelior Iacob, directorul general al Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ), a făcut mai multe precizări astăzi, într-un interviu pentru VGtv Regional cu privire la rolul și importanța ameliorării raselor de animale și păsări, în special a celor românești, cel mai bine adaptate la condițiile de climă și zone geografice. 
Agenția Națională pentru Zootehnie - ANZ, prin structurile sale teritoriale (CRZ –OJZ), coordonează, îndruma tehnic și monitorizează activitățile de reproducție desfășurate prin biotehnologii la nivel național, autorizează entitățile implicate în desfășurarea activităților de reproducție prin însămânțări artificiale, montă dirijată și embriotransfer. (...)

Redactor Georgiana Raicu, op imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu , VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.comCaii frumoși și puternici s-au întrecut de Bobotează la Slătioara
Luni 8 ianuarie 2018
Cei mai frumoși și puternici cai din Slătioara dar și din alte localități din Olt, au participat astăzi, în ziua de Bobotează, la cea de-a XXV-a ediție a concursului ,, Botezul Cailor” concurs reînființat în 1993 de preoții satului și autoritățile locale. Dacă anul trecut la Slătioara de Bobotează era viscol, frig și ningea abundent, astăzi am avut parte de o zi primăvăratecă, cu peste 14 grade C. Un motiv suficient pentru concurenți dar și pentru sutele de participanți veniți să vadă unul dintre cele mai frumoase și interesante concursuri și mai ales, să își susțină favoriții.
După ce preoții Eugen Durac și Ion Bica au botezat caii prezenți dar și pe stăpânii lor, s-a dat startul  concursului.  Concursul s-a desfășurat de această dată pe două secțiuni- tracțiune și frumusețe, renunțându-se la cea de viteză deoarece, de-a lungul timpului, s-au produs mai multe accidente în care au căzut victime atât caii dar și călăreții. ( ...)
Primarul Savu Ungureanu a promis că la ediția de anul viitor se gândește, împreună cu consilierii locali să facă concursul și mai palpitant și să-l transforme într-o adevărată sărbătoare la care să invite specialiști în domeniu pentru evaluarea animalelor.
Fiind prima sărbătoare publică a anului, nu au lipsit micii, pastrama, berea și vinul fiert.
Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu,VGtv Regional
----------------------------------------------------------------
Aventura cu Balonul - o primă atracție turistică  la Slatina

Un proiect transfrontalier România-Bulgaria de promovarea turismului și culturii tradiționale, început în primăvara aceasta de mai multe ONG-uri din Montana și Vidin, pe de o parte și altul din Dolj, pentru zona Olteniei, s-a desfășurat în această dimineață, la Slatina o acțiune inedită în colaborare cu autoritățile locale. Așadar după aventura de o săptămână în luna iunie prin Ținutul Montanei și al Vidinului din Bulgaria, și sudul Doljului pe de altă parte, urmată de aventura cu bicicleta pe litoralul Mării Negre, la Slatina se va desfășura ”Aventura cu balonul”. Aceasta aventură, este gratuită și constă în ridicarea din punct fix a unui balon cu aer cald. Potrivit organizatorilor, acțiunea se derulează în cadrul unui proiect ce vizează crearea unui nou produs turistic, și anume balonul cu aer cald, prea puțin cunoscut în zona transfrontalieră România-Bulgaria, dar se urmărește și implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea turismului în această zonă. De asemenea, unul dintre scopurile proiectului vizează crearea de oferte turistice comune transfrontaliere în privința călătoriilor cu balonul cu aer cald. „Aventura cu balonul” de la Slatina, a avut loc la Stadionul 1 Mai, din Slatina, vineri 27 octombrie, unde au participat foarte mulți slătineni, de toate vârstele, dornici de a gusta dintr-o experiență unică, chiar dacă aceasta s-a materializat prin ridicarea balonului cu aer cald, timp de câteva minute la numai 25 de metri de sol. Acțiunea, de această dată a fost gratuită, gratuită, fiind finanțată în cadrul proiectului în parteneriat cu Bulgaria. Inițiatorii proiectului, promit o adevărată aventură cu balonul, pentru promovarea turismului transfrontalier, începând de anul viitor, când zborul cu acesta va parcurge Dunărea de la intrarea în țară și până la vărsarea ei în Marea Neagră. De această dată însă, zborul cu balonul va fi contra –cost, însă, deocamdată nu s-a stabilit cuantumul acestuia. Până atunci, în cadrul acestui proiect sunt organizate gratuit o serie de ridicări ancorate de la punct fix ale balonului cu aer cald, acțiuni ce au loc în mai multe localități din zona transfrontalieră România-Bulgaria. (...) Sursa Text Semnalul Oltului, Râmnicului si Argesului. Mai multe amănunte la VGtv Olt www.vgtvregional.cabanova.com Redactor Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu
=====================
Seniorii liberali au petrecut de Ziua Persoanelor Vârstnice
Luni 2 octombrie 2017
În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume sunt sărbătorite persoanele vârstnice. Anul acesta se împlinesc 27 de ani de la prima celebrare a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106. Primul plan de acțiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă a fost elaborat de ONU în 1982. Printr-o serie de rezoluții ulterioare, Adunarea Generală a ONU și Consiliul Economic și Social (ECOSOC) au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înființate departamente specializate pe acest gen de probleme. În România, persoanele în vârstă de 60 de ani și peste reprezentau, în 1990, 10,3% din totalul populației, în 2000—18,7%, în 2003—19,9%, iar pentru anul 2030 se preconizează un procent de 12,9%. Studiul arată că România va cunoaște o îmbătrânire a populației, în condițiile în care numărul de persoane încadrate în categoria de vârstă 0-14 ani se va reduce de la 3,5 milioane în 2004 la 2,1 milioane în 2050. În segmentul populației vârstnice se va înregistra o tendință de creștere de la 3,1 milioane în 2004 la 5 de milioane în 2050. (...) sursă text Semnalul O.R.A.  redactor Georgiana Raicu,  op. imag. ing Viorel Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Program de implemantare intercomunitară  la Grădinari
Joi 14 septembrie 2017
Un nou proiect pentru comunitățile defavorizate a fost implementat în localitatea Grădinari, județul Olt. Partenerii proiectului numit sugestiv ,, Po mishto sarenqe amarre rromendar” Dezvoltare multisectorială a comunităților interetnice prin măsuri integrate și auto susținere-Asociația Centrul Rromilor ,, Amare Tomentza”, DBC SRL, Comuna Grădinari și Școala Gimnazială Grădinari. Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Gazda evenimentului, primarul Mihai Ioana( foto), a declarat că acest proiect are ca scop diminuarea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie  și excluziune socială, din cadrul celor trei zone marginalizate, ale localității Grădinari, respectiv satele Grădinari, Petculești și Runcu Mare.
Proiectul se adresează în special nevoilor specifice identificate, pentru un număr de 856 de membrii ai grupului țintă din comunitatea marginalizată, oferind măsuri integrate care vizează facilitarea accederii la educație, extinderea oportunităților de acces și menținere pe piața muncii, stimularea inițiativelor anteprenoriale, asigurarea de servicii medicale și medico-sociale, reglementarea actelor de proprietate, ameliorarea condițiilor de locuit, participarea activă a membrilor comunității, la corelarea nevoilor comunității cu politicile publice locale, susținerea egalității de șanse, promovarea interculturalității și combaterea discriminării.
 Redactor Georgiana Raicu, op. imag Viorel Raicu
------------------------------------------------------------------------------
Scărișoara și istoria care o leagă de Mihai Viteazu
Liviu Tiugan, primarul localității oltene, Scărișoara s-a dovedit a fi, nu numai un bun manager al comunității locale dar și un bun istoric. Acesta ne-a declarat, printre altele într-un scurt interviu pentru VGtv Olt, că, după părerea sa denumirea de Olt – Romanați a județului Olt, nu este o reparație morală, cel puțin pentru localitatea pe care o păstorește.
,,Înainte localitatea era formată din trei sate: Scărișoara, Plăviceni și Rudari, dar acest ultim sat era peste Olt, acum pe teritoriul județului Teleorman. Aici a fost construită Mânăstirea Plăviceni, unde se spune că a fost descoperit trupul de capitat al domnitorului Mihai Viteazul. Anul viitor va fi adus și capul domnitorului Mihai Viteazul aflat în momentul de față  la Mânăstirea Dealu, pentru a-l uni cu trupul, după 417 ani.” ne-a mărturisit edilul localității Scărișoara.
Mormântul acestuia şi osemintele sale au fost descoperite oficial la Mănăstirea Plăviceni, iar pe 9 august, anul acesta s-au comemorat 416 ani de la asasinarea Voievodului, acesta a fost comemorat de un sobor de 30 de preoți şi peste o mie de pelerini.
Potrivit primarului, Liviu Tiugan a avut loc la Mănăstirea Plăviceni cea de-a șasea comemorare a Tăierii Capului lui Mihai Viteazu, cu ocazia împlinirii 415 ani de la asasinarea voievodului, la Câmpia Turzii (9 august 1601). Acest lăcaş de închinăciune a devenit loc de comemorare, după ce acolo au fost descoperite, într-o groapă zidită, osemintele lui Mihai Viteazul.
Din păcate, după Reorganizarea administrativ- teritorială din 16 februarie 1968, granițele fostului județ Romanați s-au modificat, considerabil când o bună parte a rămas în Teleorman și alta în Dolj. Și cum Mânăstirea Plăviceni, situată  pe partea stângă a Oltului, a rămas de atunci pe raza comunei Plopii Slăvitești, în satul Dudu, din Teleorman.( ...) Sursă text Semnalul ORA
Redactor/ reporter Georgiana Raicu, op.imag editare și montaj, ing.Viorel Raicu
Adaugă text aici
 Grevă spontană la Romvag Caracal
Aproximativ 200 de angajați ai Romvag Caracal, societate controlată de compania  Astra Rail Industries, au iești azi dimineață în stradă, într-un protest spontan, din cauza salariilor proaste, a condițiilor grele de muncă și  toxicitate ridicată.  În declarațiile lor, angajații Romvag Caracal au mai spus că patronii nu au investit mai nimic în fabrică, nu există aerisire, plouă în interior i de cele mai multe ori, în sala de mese sunt însoțiți de șobolani. Oamenii au declarat VGtv Regional că  deși au peste 30 de ani vechime în muncă și sunt calificați în meserii cheie ( sudor, strungari, lăcătuși, etc) iau cu puțin peste 2.000 de lei în mână.  Din păcate, cei mai tineri nu au mai mult de salariul minim pe economie și sunt dezamăgiți de viitorul incert care-i așteaptă.
  Reamintim faptul că în 2016, omul de afaceri Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a ajuns, a fost arestat pentru devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG din Caracal.  În rechizitoriul de atunci, procurorii precizau că "Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu unei firme prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei".  ( ...)  Mai multe amănunte luni, 13 mai, a.c., în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului ( Semnalul ORA)  Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, Georgiana Leulescu www.vgtvregional.ro

Actualitate