Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023- 2024Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Administrație ****** Administrație ******Administrație ******Administrație ******Administrație ******Administrație ******Administrație *****Administrație
Administrație ******* Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație
Olt. Grădinari, singura localitate din România premiată de Comisia Europeană
Luni 11 iulie 2022
Printre câștigătorii primei ediții a premiului UE „Capitalele incluziunii și diversității” se află și localitatea olteană, Grădinari din județul Olt, premiată pentru integrarea comunității de romi. Potrivit unui comunicat de presă, Comisia Europeană a anunțat joi, 28 aprilie, câștigătorii primei ediții a premiului „Capitalele europene ale incluziunii și diversității”. Astfel că, locul I și medalia de aur la cea de a treia categorie, respectiv categoria privind incluziunea romilor, este Andaluzia, Spania, pentru planul său cuprinzător de integrare a comunității rome. Locul II și medalia de argint a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar locul III și medalia de bronz a fost câștigată de localitatea Grădinari din Român Mihai Ioana, primarul localității Grădinari ne-a declarat în exclusivitate: ,,Suntem foarte mândri de această medalie, de această recunoaștere a muncii noastre, a echipei de specialiști din primăria Grădinari. Sunt onorat că comuna noastră se află pe primele trei locuri din Europa privind incluziunea romilor. Trebuie să știți că, din cei aproape 2000 de locuitori ai comunei Grădinari, jumătate sunt de etnie romă, oameni de toată isprava care muncesc cinstit, sunt buni meseriași, buni grădinari ale căror produse sunt apreciate nu numai în județul Olt, dar și în foarte multe piețe agroalimentare din țară. ”.
De fapt, în urmă zece ani, autoritățile locale, în frunte cu primarul Mihai Ioana au lansat un amplu proces de identificare a nevoilor comunităților de romi, transpuse în acțiuni concrete și incluse în Planul Local de Acțiune pentru romi și în Strategia de dezvoltare locală, un document administrativ strategic aliniat la Strategia Europa 2020. De atunci, primăria Grădinari a început să atragă fonduri publice și europene, să creeze echipe de proiect care au scris și depuszeci de proiecte vizând combaterea discriminării și incluziunea socială a romilor. ( ...)sursă text Semnalul ORA. 
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Sebeș, imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu, www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------------------------
Olt. Mirel Pascu primarul din Ianca promite noi investiții în localitate
Luni 4 iulie 2022
Situată în partea de sud – vest a județului Olt, în Câmpia Dunării, la o localitatea Ianca are o istorie foarte îndelungată. Astfel că satul Potelu, a fost atestat documentar la 1 septembrie 1491 – 31 august 1492 în hrisovul prin care Vlad Călugărul întărește mănăstirii Bistrița alături de alte danii făcute de către boierii Craiovești și “Potelu cu Balta Alba”.
În 20 aprilie 1560, Petru cel Tânăr întărește mănăstirii Bistrița ocine la Ianca în urma unei judecați.
De-a lungul mandatelor de edil al comunei Ianca, Mirel Pascu a găsit soluții pentru ca locuitorii din această frumoasă comună să aibă toate condițiile necesare unui trai decent.
Astfel că, cei peste 250 de elevi învață în școli moderne în cele două sate ale comunei, respectiv Ianca și Potelu, unități școlare care au fost reabilitate, dotate și modernizate complet.
De asemenea, au fost înființate parcuri deosebit de frumoase, unde sătenii își petrec timpul liber, socializând la o tablă de șah, sau plimbându-se, pur și simplu pe aleele umbroase. În satul Ianca mai există și un teren de fotbal modern, care poartă numele vestitului crainic sportiv, originar din această localitate, regretatul Sebastian Domozină, unde activează echipa din Divizia Județeană AS Victoria Ianca.
Primarul ne-a dezvăluit că datorită investițiilor făcute, foarte mulți tineri au revenit în sat, și-au refăcut gospodăriile părintești și își desfășoară activitățile private, în domeniu agriculturii sau prestărilor de servicii.
Alimentarea cu apă și canalizarea s-a făcut aproape peste tot, iar asfaltările mai trebuie făcute pe porțiuni foarte mici din ulițele celor două sate.
 Cele două Cămine Culturale, atât din satul Ianca, cât și din Potelul au fost reabilitate complet și dotate cu aparatura necesară, unde se desfășoară nu numai ziua localității dar și repetițiile copiilor din Ansamblul ,,Izvorașul”, un ansamblu recunoscut nu numai în județul Olt, dar și în țară pentru originalitatea cântecelor și dansurilor populare. (...)Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV, Georgia Sebeș, 
------------------------------------------------------------------------------------------

Dan Vasile, primar Tătulești: Investițiile în localitate sunt cartea noastră de vizită!

Localitatea Tătulești depășește cu puțin 800 de locuitori, însă necesitățile comunității locale nu sunt mai puțin importante decât alte localități cu populație mai numeroasă.
Dan Vasile, primarul localității, fost cadru militar, un om cu multă viziune și interes pentru dezvoltarea comunei natale, a renunțat la o viață liniștită după pensionare, pentru a face tot posibilul ca această localitate să nu piară, așa cum multe localități din țara noastră dispar din cauza unei proaste administrații a autorităților locale.
 Fiind cel de-al doilea mandat al său, Dan Vasile a găsit resurse financiare, fie din fonduri proprii sau guvernamentale, fie din fonduri europene și a introdus apă, canalizare, a asfaltat străzile comunale, a reabilitat școlile și grădinițele (...) sursă text Semnalul ORA. Mai multe amănunte într-un interviu realizat pentru VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro. Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș


===================================================================
Olt. Ion Doldurea, primarul care redă Caracalului strălucirea de altă dată
Miercuri 4 mai 2022


Caracalul, un oraș cu adânci rădăcini istorice dar și culturale, plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui ținut încă din preistorie. Drept dovadă sunt descoperirile arheologice din vremurile paleoliticului, neoliticului și din epoca bronzului. 
Dezvoltarea sa ca municipiu al fostului județ Romanați se datorează în primul rând boierilor vremii, care au donat din bogățiile lor pentru construirea unor edificii publice, sau oamenilor politici, de cultură sau de artă, profesori ori doctori, care au lăsat o moștenire incredibilă comunității locale. Acestor minunați oameni ai locului se datorează Teatrul Național ,, Ștefan Iordache”, Parcul ,, Constantin Poroineanu”, Pinacoteca ,,Marius Bunescu”, Biblioteca Virgil Carianopol, Foișorul de foc, Muzeul Romanațiului, etc .
 Multe dintre acestea făceau discordanță cu arhitectura actuală, dar mai ales cu delăsarea sau incapacitatea de manageriat al edililor post-decembriști. (...)
Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------------------------------------
Olt. Nicușor Rada: Ne dorim ca Piatra Olt să fie un oraș modern, cu toate utilitățile
Marți 3 mai 2022
Câștigător al alegerilor locale din 2020, Nicușor Rada, primarul orașului Piatra Olt a înțeles că singura cale de a dezvolta urbea pe care o administrează, sunt proiectele de accesare fonduri, fie ele guvernamentale sau europene.
Acest lucru se datorează și faptului că Nicușor Rada, a fost un mandat de viceprimar în perioada 2016-2020 și, alături de primarul Tudor Udrescu a învățat tot ce înseamnă administrație publică într-un orășel care depășește cu puțin 6.000 de locuitori.
De la venirea sa pe scaunul de edil al orașului Piatra Olt, tânărul primar este în permanentă legătură cu localnicii, cu problemele lor, cu autoritățile județene dar și cu cele guvernamentale. Își dorește foarte mult ca locuitorii orașului să beneficieze de cele mai bune condiții de trai și, în același timp să deschidă un culoar benefic investitorilor pentru a crea locuri, având în vedere că DE Craiova- Piteși, respectiv tronsonul Balș- Slatina, trece prin localitate.
Astfel că, în momentul de față se desfășoară lucrări de alimentare cu apă și canalizare în satul Bistrița, dar și o stație de epurare a apei. Tot în această perioadă se execută lucrări de extindere apă și canal în Piatra Sat. (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului. Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Festivalul Național pentru Copii ”Călușul românesc” va debuta anul acesta la Brâncoveni
Marți 5 aprilie 2022
Ion Cheroiu, primarul localității oltene Brâncoveni, ne-a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru VGtv Regional că anul acesta vestitul Festival Național pentru copii ,,Călușul românesc ”, ediția XXIII, va debuta în acest an din comuna sa.
Organizatorii au ținut cont de faptul că Ansamblul ,,Mugurașii Brâncovenilor”, este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri populare din Olt și are un palmares foarte bogat, câștigând de foarte multe ori concursul ,,Călușul Copiilor” organizat la Slatina, până în 2019. În 2020, festivalul a fost întrerupt datorită pandemiei, însă anul trecut, festivalul s-a desfășurat în mai multe zone ale Oltului, pe parcursul unei săptămâni.

 (...) Sursă text Semnalul ORA-S www.semnalulora.wordpress.com
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Marius Treanță promite proiecte ambițioase pentru comuna Vulturești
Joi 24martie 2021

Localitatea Vulturești din nordul județului Olt, a cunoscut în ultimii ani o continuă modernizare, grație primarului Gheorghe Treanță, un om inimos alături de un aparat administrativ profesionist. Din păcate, edilul s-a prăpădit anul trecut însă proiectele sale merg mai departe cu sprijinul viceprimarului cu atribuții de primar Ion Dumitrana și a viceprimarului, Marius Treanță.
De profesie inginer silvic, Marius Treanță și-a luat în serios această funcție și este tot timpul pe teren, alături de muncitori, caută soluții pentru a rezolva problemele comunității, la fel ca și tatăl său .
Într-un interviu Marius Treanță, în exclusivitate pentru VGtv Regional, viceprimarul comunei oltene Vulturești, ne-a declarat că de curând a început asfaltarea străzii Perimetrului din satul de reședință și vor mai urma alte străzi pentru care a depus un proiect pe Programul ,,Anghel Saligny”.
De asemenea, Marius Treanță ne-a mai precizat că nu are de gând să se oprească doar la investiții în infrastructură, ci își dorește să  găsească soluții pentru a menține tinerii în localitate, facilitând dezvoltarea unor afaceri proprii în diferite domenii, fie ele agricole sau de altă natură.
Nu va uita nici dezvoltarea sportului local, având în vedere că în urmă cu doi ani a fost construit un teren de fotbal cu nocturnă.
Cât privește, promovarea tradițiilor și obiceiurile populare, Marius Treanță vrea să reia activitatea ansamblului cu copii de la școlile din localitate, cu care să participe la diferite evenimente locale sau județene.
 (...) Sursă text Semnalul ORA-S www.semnalulora.wordpress.com Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș www.vgtvregional.ro
========================================================================
Olt. Răzvan Rada, primarul din Perieți implicat în dezvoltarea comunității
Aflată la numai 15 km sud-est de Slatina, frumoasa localitate olteană Perieți, are la cârma sa din octombrie 2020, pe tânărul primar Răzvan Rada, un om ambițios care încearcă să asigure consătenilor săi un trai decent, cu toate condițiile necesare pe care le pot găsi la oraș. (...)
Aici, acasă la noi, putem trăi frumos și bine!
 ,, Nu a fost o alegere ușoară când am candidat la primăria Perieți, dar ni foarte grea. Știam că este o responsabilitate mult mai complexă față de ce făceam eu în mediul privat, alături de familia mea. Cel mai mult a contat faptul că am ales să locuiesc aici și să mă dezvolt intelectual și profesional, în această comună. Și am aceiași speranță și pentru băiatul meu. Am observat că există această tendință de a decupla localitățile rurale. Peste tot găsim localități cu profil agrar, cu o tehnologie dezvoltată, însă cu personal mai puțin. Avem șansa  de a fi foarte aproape de un oraș industrial mare, precum Slatina și, așa cum  există în țările occidentale toată lumea își va căuta o locuință în mediul rural, cât mai aproape de serviciu. Suntem la doar 15 minunte de Slatina, și atunci cu siguranță toate proiectele și investițiile pe care le avem de făcut, vor merita! Această tendință de a avea confort și spațiu, așa cum există în toate țările civilizate, se extinde și la noi. Așa că, aici acasă la noi, putem trăi frumos și bine!”, ne-a declarat, pentru VGtv Regional, edilul din Perieți.(...)
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare ș montaj Georgia Sebeș,
Olt. Nicolae Dobre, Deveselu: O administrație publică de succes se face cu mult efort!
 Miercuri 13 iulie 2022

  După un an de la alegerile parțiale de la Deveselu, noul primar, Nicolae Dobre a reușit să ducă la bun sfârșit multe proiecte începute de pe vremea fostului primar, regretatul Ion Aliman, dar să înființeze și altele noi, atât de necesare localnicilor dar și dezvoltării unor afaceri. Astfel că, localitatea are toate drumurile asfaltate, are alimentare cu apă și canalizare în cele două sate, respectiv Deveselu și Comani, iar școlile și grădinițele unde se pregătesc tinerele vlăstare pentru viitor, sunt reabilitate, dotate și utilate complet. Acum, primarul va dota o sală de clasă la Scoala Gimnazială Deveselu cu calculatoare, laptop-uri și tablete, de care se vor folosi nu numai elevii, dar și cadrele didactice.
Administrația locală de la Deveselu are grijă ca elevii să ducă mai departe tradițiile, obiceiurile și portul popular, asigurânud-le  condiții foarte bune de repetiții la Căminul Cultural, care a fost  la rândul său, reabilitat și  utilat complet. 

 ( ...)sursă text Semnalul ORA.



 Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Sebeș, imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgiana Leulescu, www.vgtvregional.ro