Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică********

Stănescu: I-am spus Vioricăi Dăncilă să nu candideze că pierdem!
Joi 5 decembrie 2019Liderul PSD Olt, senatorul Paul Stănescu împreună cu președintele executiv, Marius Oprescu, au ținut să mulțumească oltenilor pentru participarea în număr mare la alegerile prezidențiale și mai ales că au votat candidatul PSD. Potrivit lui Stănescu, numărul mare de voturi se datorează în exclusivitate primarilor, nicidecum Vioricăi Dăncilă.
Acesta a dezvăluit faptul că știa din luna martie a acestui an că Viorica Dăncilă nu va avea mai mult de 23% din voturile alegătorilor.
Tot atunci i-a recomandat să nu candideze și din acel moment s-a iscat scandalul dintre gruparea sa și cea a Vioricăi Dăncilă.(...)
Sursă text Semnalul ORA.
Mai multe amănunte la VGtv Regional
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag Georgiana Raicu, dep. tehnic ing. Grigore Sebeș

=======----=================

Vineri, 15 noiembrie, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, secondat de cei doi prim-vicepreședinți Daniel Tudor și Marian Vasile, au organizat o conferință de presă în care s-au comentat rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur, rezultat considerat mulțumitor, potrivit unor statistici comparative prezentate chiar de către Voiculescu. Pentru început, liderul PNL Olt, a ținut să mulțumească celor 54.000 de olteni care au votat în primul tur candidatul PNL, Klaus Iohannis, dar și celor 10.000 de persoane care s-au alăturat echipei liberale, după alegerile europarlamentare. „Vreau să încep în primul rând pentru a mulțumi tuturor oltenilor care duminică au acordat votul de încredere PNL și candidatului susținut de noi. 54.000 de olteni au pus ștampila pe varianta corectă pentru dezvoltarea României pe președintele Klaus Iohannis. În mod deosebit vreau să le mulțumesc celor 10.000 de olteni care de la alegerile europarlamentare și până duminică au decis să se alăture electoratului PNL din județul Olt. Vreau să le mulțumesc, de asemenea, slătinenilor pentru că ne-au acordat încrederea, scorul obținut de PNL Slatina de 30,62% este extrem de apropiat de scorul obținut de PSD de 30,92%. Este un scor care nouă ne dă încredere și ne arată că suntem pe drumul cel bun, ne arată că din momentul în care am venit în fața slătinenilor cu un candidat la Primăria Slatina, în persoana colegului nostru Mario de Mezzo oamenii au prins și mai multă încredere și numărul de voturi a crescut considerabil de la europarlamentare la alegerile prezidențiale.  (...) Sursă Text Semnalul ORA Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. img Georgiana Raicu, dep. tehnic Grigore Sebeș.
----------------------------------------------------------------

Olt. Ministrul Agriculturii a dat asigurări că nu vor fi tăiate subvențiile legumicultorilor
Vineri 15 noiembrie 2019
Prezenți în localitatea Izbiceni din Județul Olt, ministrul Agriculturii Adrian Oros și secretarul de stat Emil Dumitru, s-au întâlnit cu peste 500 de legumicultori din sudul județului, vineri 16 noiembrie, a.c., cărora le-a dat asigurări că nu vor fi tăiate subvențiile din cadrul Programului ,,Tomata”, ba dimpotrivă, acestea vor crește și pe deasupra legumicultorii vor fi sprijiniți să înființeze depozite de legume și fabrici de procesare a acestora. Cei doi au venit la invitația expresă a liderului PNL Olt, Liviu Voiculescu, dar și a deputatului Gigel Știrbu, pentru a dezminți zvonurile avansate în spațiul public, potrivit cărora Guvernul liberal va tăia subvențiile agricole, în special pe cele destinate cultivatorilor de tomate în sistem protejat, adică ajutorul de minimis de 3.000 euro. Au fost prezenți fermieri din toată zona de sud a Oltului, dar și din localitățile din nord- vest respectiv Pleșoiu, Grădinari, Strejești , speriați de zvonul avansat în spațiul public, pe rețelele de socializare. Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, susține că încă de acum o lună de când au apărut aceste zvonuri a luat atitudine, a cerut părerea colegilor de la nivelul central din PNL și a făcut tot posibilul pentru a-i convinge pe oameni că subvențiile nu se vor tăia. La rândul său, primarul comunei Studinei, prim-vicepreședintele PNL Olt, Marian Vasile, a ținut să precizeze că se simte foarte bucuros că în sfârșit că legumicultorii, agricultorii și fermierii pot primi răspunsuri față de probleme cu care se confruntă în domeniu. (...) Sursă Text Semnalul ORA. Mai multe amănunte la VGtv Regional. Redactor Georgiana Leulescu, reporter Uinuț Cocârlău, op. imag. Georgiana Raicu, depart. tehnic ing. Grigore Sebeș.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Parlamentarii ALDE se dezic de hotărârea lui Tăriceanu!

 Vineri 6 septembrie 2019
Potrivit liderului ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, zece parlamentari ai acestei formațiuni politice își vor da demisia din partid și vor fi independenți dacă Tăriceanu insistă să se alieze cu PRO România și să susțină la prezidențiale pe independentul Mircea Diaconu.
Totodată parlamentarii cer lui Tăriceanu să destituie pe Daniel Chițoiu din funcția de secretar general al partidului, dar și pe Varujan Vosganian din funcția de lider de grup în Camera Deputaților, pentru că nu se simt reprezentați în niciun fel. Dealtfel, Mihai Niță a făcut mai multe comentarii cu privire la starea deplorabilă în care se află partidul.(...) Sursă text Semnalul ORA
Amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
Redactor/ op. imag. editare și montaj Georgiana LeulescuMario De Mezzo, opțiunea PNL pentru primăria Slatina----------------------------------
 Mario De Mezzo, opțiunea ONL pentru primăria Slatina

Liviu Voiculescu președintele PNL Olt și Viorel Dumitrescu, președintele PNL Slatina, organizat astăzi o conferință de presă în care a fost prezentat candidatul ,,surpriză” la primăria Slatina. Este vorba de Mario De Metzzo, fost jurnalist oltean (...)
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imagine, editare și montaj Georgiana Sebeș www.vgtvregional.ro
 (...)

Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău, editor imagine și montaj Georgiana Leulescu
=======================================================================
Olt. Target de 5000 de semnături pentru USR Olt


Silviu ANTON, președintele USR Olt, în cadrul conferinței de presă susținută ieri, 21.08.a.c., a prezentat noua conducere județeană, aleasă în data de 17.08.a.c., cu mențiunea că din actuala echipă de conducere fac parte 7 persoane, nu 5, cum era până acum. Biroul Județean este alcătuit din președinte, 3 vicepreședinți și 3 membrii. De la eveniment au lipsit 2 dintre membrii, care au fost angrenați în activități de serviciu, neputând lipsi. Președintele USR Olt a acordat cuvântul fiecărui membru din conducere pentru a se prezenta și a explica presei prezente și, totodată, cetățenilor, motivul pentru care au ales USR și pentru care ne îndrumă să alegem acest partid.    Ștefan Bădici este prim-vicepreședinte al USR Olt, are 33 de ani, este căsătorit și tatăl a unei fetiței. Acesta lucrează în cadrul mai multor firme private, fiind economist, ocupând și funcția de director economic la una dintre firme. A intrat în USR în anul 2016, an în care a luat decizia de a rămâne în țară, dar nu oricum, ci cu un motiv: „Să schimbăm România și să facem un loc mai bun pentru copii noștri” spune Ștefan Bădici în cadrul conferinței de presă.  Mihai Martin, vicepreședinte USR Olt, este unul dintre cei care a pus bazele USR Balș, filială nou înființată și ne-a vorbim de schimbare, despre cum s-a vorbit și s-a crezut în schimbare încă de la arestarea lui Nicolae Ceaușescu, însă apreciază că „au trecut 30 de ani și pot să spun că acum, în această perioadă, în sfârșit putem să schimbăm ce a fost vechi, cu ceea ce este nou, ci nu doar pentru ca să schimbăm, și realmente, fiind părerea mea, simt acum că timpul nu mai are răbdare pentru România” explicând că suntem într-o situație critică.  (...)Sursă text Semnalul ORA.  Mai multe amănunte la VGTv Regional www.vgtvregional.ro  Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău, editor imagine și montaj Georgiana Leulescu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Liviu Voiculescu: Nu vom mai primi niciun pesedist în PNL!

Liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu a precizat în cadrul conferinței de presă că liberalii vor susține la alegerile prezidențiale din acest an pe actualul președinte Klaus Iohannis și în acest sens vor demara strângerea de semnături pentru candidatura acestuia.
Potrivit lui Voiculescu, Organizației PNL Olt i s-au atribuit de la Centru 48.000 de semnături, însă Voiculescu a propus în BPJ să se strângă 55.000 de semnături, din care Organizația PNL Slatina va trebui să strângă 15.000de semnături. ,, Ne dorim să câștigăm alegerile prezidențiale, dar și pe cele locale de nul viitor și mai ales ne dorim să câștigăm primăria Slatina. De aceea trebuie să avem un număr cât mai mare de voturi”.
Întrebat de jurnaliști cine va fi candidatul PNL la Primăria Slatina, Voiculescu a fost rezervat, explicând că în maxim trei săptămâni organizația locală va stabili care va fi acea persoană, infirmând zvonul potrivit căruia vor susține o persoană din afara partidului. ,,La începutul lunii septembrie, anunțăm candidatul. Va fi un membru de partid, în mod sigur. Mai este foarte puțin până la începutul lui septembrie şi nu vreau să dezvolt prea mult. Sondaj s-a mai făcut, la nivelul judeţului Olt, la nivelul municipiului, dar aceasta este o decizie a organizaţiei. Sondajul contează, bineînțeles, pentru că îți faci o idee asupra trendului, asupra notorietății unui candidat sau altul. Până la urmă, contează şi pe cine vrei să pui candidat, capacitatea lui de a forma o echipă, de a strânge o echipă în jurul lui”, a a ținut să precizeze Liviu Voiculescu.
De asemenea, liderul PNL Olt, a mai afirmat faptul că liberalii nu vor primi în partid niciun pesedist, indiferent de cine ar fi acesta, nu vor mai face niciodată- indiferent de situație - alianță cu PSD și că USL a fost cea mai proastă idee.
Pentru VGtv Regional, Georgiana Leulescu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stănescu și PSD Olt ,, nici în căruță, nici în teleguță”
 Vineri 21 iunie 2019


După foarte mult timp, președintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, vicepremier,  fost ministru al Dezvoltării și proaspăt demisionar din funcția de președinte executiv  la nivel național, a organizat o conferință de presă alături de mai tânărul său coleg, Marius Oprescu, președintele CJ Olt.
Stănescu a fost foarte reținut în declarații cu privire la adevăratele  motive care l-au determinat să nu accepte o funcția de președinte executiv al partidului, funcție în care a fost propus chiar de către premierul Viorica Dăncilă.
Printre altele, acesta a afirmat că va intra cu siguranță într-un proiect de anvergură al partidului, nu însă al unei persoane.  
(...) Amanunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului
 Redactor, Georgiana Raicu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eurodeputatul liberal Sigfried Mureșan primit cu multă simpatie la Olt
 Miercuri 22 mai 2019

Campania electorală pentru europarlamentarele de duminică, se va încheia vineri, 24 mai, a.c. La Olt, cei mai vizibili, de această dată au fost liberalii sub coordonarea președintelui Liviu Voiculesacu, care a apelat la cei mai buni și respectați membrii de partid pentru a avea succesul scontat la finalul acestei campanii. Așadar, Liviu Voiculescu secondat de eurodeputatul Sigfried Mureșan, Marian Vasile vicepreșdintele PNL Olt  și Cristian Ivan, președintele PNL Caracal, au organizat o conferință de presă în capitala Romanaților, ocazie cu care au vorbit despre feedbeak-ul pozitiv pe care l-au primit din partea alegătorilor din zona de sud a Oltului.
Concluzia a fost că cei mai mulți își pun speranța în discernământul liberalilor,  de a scoate țara din criza economică, politică și socială în care se află de 30 de ani. Sigfried Mureșan, a ținut să se alăture echipei liberale de la Olt și a mers în mai multe localități din sudul județului pentru a sta de vorbă cu cetățenii și a-i pune la curent cu rolul europarlamentarilor români în Parlamentul European. Acesta a  aflat despre traiul greu, aproape inuman,  pe care îl duc locuitorii orașului Drăgănești- Olt, un oraș altădată înfloritor, cu industrie performantă, cu infrastructură modernă, cu locuri de recreere demne de invidiat.Oamenii i-au spus că actuala administrație a fost cea mai slabă din ultimii 30 de ani, că nu  s-a implicat în niciun fel pentru a le îmbunătății traiul, dar mai ales că nu au adus niciun leu pentru investiții din fonduri europene. (...) Amanunte în Semnalul ORA. 
Redactor Georgiana Raicu, VGtv Regional, www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eurodeputatul liberal Sigfried Mureșan primit cu multă simpatie la Olt
 Miercuri 22 mai 2019
Campania electorală pentru europarlamentarele de duminică, se va încheia vineri, 24 mai, a.c. La Olt, cei mai vizibili, de această dată au fost liberalii sub coordonarea președintelui Liviu Voiculesacu, care a apelat la cei mai buni și respectați membrii de partid pentru a avea succesul scontat la finalul acestei campanii. Așadar, Liviu Voiculescu secondat de eurodeputatul Sigfried Mureșan, Marian Vasile vicepreșdintele PNL Olt  și Cristian Ivan, președintele PNL Caracal, au organizat o conferință de presă în capitala Romanaților, ocazie cu care au vorbit despre feedbeak-ul pozitiv pe care l-au primit din partea alegătorilor din zona de sud a Oltului.
Concluzia a fost că cei mai mulți își pun speranța în discernământul liberalilor,  de a scoate țara din criza economică, politică și socială în care se află de 30 de ani. Sigfried Mureșan, a ținut să se alăture echipei liberale de la Olt și a mers în mai multe localități din sudul județului pentru a sta de vorbă cu cetățenii și a-i pune la curent cu rolul europarlamentarilor români în Parlamentul European. Acesta a  aflat despre traiul greu, aproape inuman,  pe care îl duc locuitorii orașului Drăgănești- Olt, un oraș altădată înfloritor, cu industrie performantă, cu infrastructură modernă, cu locuri de recreere demne de invidiat.Oamenii i-au spus că actuala administrație a fost cea mai slabă din ultimii 30 de ani, că nu  s-a implicat în niciun fel pentru a le îmbunătății traiul, dar mai ales că nu au adus niciun leu pentru investiții din fonduri europene. (...) Amanunte în Semnalul ORA. 
Redactor Georgiana Raicu, VGtv Regional, www.vgtvregional.ro
Adaugă text aici
Olt. Organizația USR Olt a dat startul sărbătorilor de iarnă la Slatina
 Sâmbătă 14 decembrie 2019
Filiala USR Olt, coordonată de Silviu Anton, a organizat o super-petrecere cu toți șefii organizațiilor locale, la un restaurant din Slatina. Potrivit lui Anton, această petrecerea avut drept scop recunoștința față de toți membrii care au muncit în campaniile electorale din acest an, atât de la europarlamentare cât și de la prezidențiale. ,, Era nevoie de o astfel de întâlnire, de socializare, de o distracție acum înaintea sărbătorilor de iarnă. Țin să mulțumesc pe această cale, tuturor organizațiilor locale dar și alegătorilor noștri care au avut încredere în noi și în proiectele USR. Chiar dacă nu am avut un rezultat extraordinar în Olt, faptul că am putut atrage simpatia unor oameni dintr-un județ ,,roșu”, pentru noi înseamnă foarte mult! Înseamnă că lumea își dorește și altceva, își dorește o viață mai bună, mai sigură, cu locuri de muncă, cu infrastructură, fără să mai fie îngrijorați pentru ziua de mâine. Trebuie să nu ne mai mulțumim cu puțin și să credem în schimbare, să fim mai exigenți cu politicienii și să fim atenți cui acordam votul. Mulți s-au obișnuit cu puțin, trăiesc în mizerie și neajunsuri, crezând că nu se poate face mai mult. Însă, copii lor care vin din străinătate, care văd altfel lucrurile, dar și cei care muncesc din greu aici, nu mai sunt de acord să trăiască ca în lumea a treia.
Sunt ferm convins că lucrurile se vor schimba în curând, că societatea românească nu va mai dori să fie umilită și cumpărată din patru în patru ani! Sunt convins că țara noastră nu va rămâne o enclave de sărăcie în mijlocul Europei! Și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, urez tuturor românilor, oriunde s-ar afla multă sănătate, bucurii, împliniri pace și liniște sufletească! La mulți ani!” a transmis prin intermediul nostru, președintele USR Olt, Silviu Anton. (...) Sursă text Semnalul ORA. Redactor Georgiana Leulescu, VGtv Regional