Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Argeș. ,,Expopastoralis” -Sărbătoarea munților și a oierilor din Rucăr

Sărbătoarea dedicată crescătorilor de animale din localitatea Rucăr, Argeș, numită sugestiv ,,Expopastoralis”, a ajuns anul acesta la ce-a de-a 38 ediție, eveniment desfășurat în perioada 8-9 septembrie. Această tradiție este păstrată încă din cele mai vechi timpuri, când ciobanii veniți de pretutindeni s-au pripășit pe aceste meleaguri și au căutat să aibă cele mai bune oi, cei mai harnici câini sau cei mai rapizi și puternici cai.
Comuna Rucăr din judeţul Argeş se află în extremitatea sudică a încântătoarei depresiuni cu valențe istorice şi turistice Bran – Rucăr, pe vechiul drum comercial şi diplomatic al ţării, drum care făcea legătura dintre Braşov şi vechile cetăţi de scaun ale Ţării Româneşti Câmpulung, Târgovişte şi mai târziu, Bucureşti, situat într-o zonă foarte frumoasă și înjurat de munți, între Câmpulung  și  Braşov.
În cadrul evenimentului aflat la cea de-a 38-a ediție, au fost promovate tradițiile muscelene, prilej cu care autoritățile locale au deschis, evenimentul la fel ca și în anii trecuți, cu o paradă a portului popular, dar și a celor mai frumoase exemplare de câini și cai, din centrul localității până la stadion.
Cetatean de Onoare ai comunei Rucar:Predescu Nicolae si Filofteia, Bunel Iosiv si Rodica, Moise si Valeria Baltă, PIon și Magdalena Penică, Nicolae și Rodica Oancea, Mariana și Avram Iosiv, Maria și Gheorghe Răducuț, Valeria și Ion Dulamă, Elena și Ion Iordache, Maria și Nicolae Bunel, Lucica și Ion Duminică Bărăcea, Maria și Vasile Oancea, Cornelia și Petre Cotaru, Lucia și Constanțin Luțescu, Elena și Ion Popasion,  Maria și Nicolae Dumbravă
 Angela și Gheorghe Neculeț, Maria și Zaharia Bârnuță, Maria și Gheorghe Pătran, Filofteia și Nicolae Brănescu, Rodica și Iosif Bunel, Rodica și Nicolae Oancea, Mariana și Iosif Avram, Maria și Gheorghe Răducuț, Magdalena și Ion Penică, Valeria și Moise Baltă, Valeria și Ion Dulamă,Elena și Ion Iordache, Maria și Nicolae Bunel, Lucica și Ion Duminică Bărăcea,Maria și Vasile Oancea, ( citeste mai departe Semnalul ORA).
Georgiana Leulescu
-------------

,Baba Vrâncioaia” din Micești, Argeș, salvează bolnavii de epilepsie

La 90 de ani, tanti Ioana Vlăsceanu, zisă Nolica,  din Micești, Argeș, a demonstrat că e mult mai capabilă de a construi ceva decât primarul din localitate.  Bătrânica este foarte înțeleaptă și cunoscută ca având puteri tămăduitoare pentru bolnavii de epilepsie și nu numai. Așa se face că în curtea ei, dar și în casă vin oameni din toată țara ca să se lecuiască de diferite boli.  Localnicii spun că au apelat de foarte multe ori la bunica Nolica  și că au rezolvat toate problemele.   Localitatea  Micești, din Argeș, aflată la 12 km nord de Pitesti, are în fruntea comunității pe Dumitru Voicu, un primar proțăpit în scaun de șase mandate, fără să se vadă aproape nimic. Anul trecut în martie, primarul Dumitru Voicu, fost cercetat în  Dosarul „Consultanţa” în care a fost implicat deputatul Mircea Drăghici pentru trafic de influiență, dar și  alți 20 de edili argeșeni, . Despre edilul din Micești se știe doar că a fost implicat în tot felul de  scandaluri,  care l-au făcut mai degrabă un om de temut decât unul respectat.  Oamenii din comună vorbesc cu frică despre trăsnăile lui Mitică Voicu și despre faptul că în cele șase mandate n-a făcut mare lucru. ,, Dacă avem alimentare cu apă e din cauza faptului că ne-a fost băgată cu japca și nu pentru că primarul ar fi dorit acest lucru! De canalizare nici nu poate fi vorba! Prin localitatea noastră trece o conductă de gaze către Mioveni, însă primarul găsește tot felul de motive pentru a nu ne racorda. În realitate, Voicu are afaceri cu unii care vând lemne de foc și atâta timp cât există păduri în jurul nostru, nu vedem gaze la sobe!” ne-a spus un localnic din satul Brânzari.  Revenind la bunica Nolica, puterile ei tămăduitoare  s-ar afla într-un cuțit fermecat a cărei vârstă se perde în negura anilor. Bunica Nolica spune că-l are de la bunica ei.   (...) Mai multe amanunte Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului www.semnaluloltuui.wordpress.com   Redactor Georgiana Leulescu Tel. Babei Nolica 0756.632.760

Eveniment
Argeș. Mica Unire sărbătorită inedit la Câmpulung
 Vineri 25 ianuarie 2018
  Primăria orașului Câmpulung Muscel, a găzduit un eveniment deosebit,  sub denumirea ,, Mica Unire în Muscel” organizat de Simina Chiperi, președinta Asociației ,, Regalia”, fiica primarului din Rucăr, Ionel Dulamă, cu prilejul marcării celor 160 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri.  La inițiativa Siminei, au fost invitate mai multe ansambluri de copii din localitățile muscelene, respectiv Rucăr, Mihăiești, Lerești, Stoenești, Schitu Golești, Dâmboviciara și Grupul Folcloric al Școlii Populare de Artă din Pitești, coordonat de interpreta Elena Sima, care au prezentat câte un program artistic cu muzică populară, cântece patriotice, dansuri, costume populare dar și preparate culinare specifice zonelor respective.
 Așa că, Sala de festivități a Primăriei Câmpulung, a  devenit pe perioada desfășurării festivităților, un mic muzeu al portului și cântecului popular muscelean. În deschiderea evenimentului, Simina Chiperi, a primit din partea prof. de istorie  Vlad Tuod, Diploma de ,, Ambasador al Unirii” pentru merite deosebite și activitatea sa din ultimii doi ani.
  Primarul Câmpulungului, Liviu Țâroiu, ne-a declarat că este pentru prima dată când un astfel de eveniment se desfășoară în localitatea sa și este bucuros că Simina Chiperi s-au gândit să reunească toate localitățile muscelene într-o atmosferă de sărbătoare, prilejuită de marcarea a 160 de ani de Unirea Principatelor Române.
Printre invitații acestui eveniment am remarcat pe senatorul Gheorghe Martin, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Constantin Ivan, viceprimarul localității Dâmbovicioara Dorin Oltean, primarul comunei Rucăr Ionel Dulamă și Maria Cotenescu, consilier județean.
În spiritul acestei frumoase sărbători, evenimentul s-a încheiat cu o horă a Unirii în care s-au prins toți cei prezenți. 
Georgiana Leulescu, www.vgtvregional.ro

Eveniment