Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024ADMINISTRAȚIE 2024-2025Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023- 2024Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Administrație
Adaugă text aici

Vâlcea. Lungești, o localitate model din toate punctele de vedere
Joi 11 iunie 2020

Situată în partea de Sud-Est a judeţului Vâlcea, comuna Lugești este formată din şase sate: Gănţulei, Stăneşti-Lunca, Lungeşti, Fumureni, Dumbrava, Carcadieşti, aflându-se la 65 de km de reşedinţa de judeţ, la aproximativ 18 km de Municipiul Drăgăşani şi la 40 de km de Municipiul Slatina. În partea de Nord şi Nord-Est se învecinează cu localitatea Ştefăneşti, în partea de Est comuna Grădinari (judeţul Olt), la Sud-Est comuna Strejeşti (satul Strejeştii de Sus – judeţul Olt), în partea de Vest comuna Şuşani, în partea de Nord-Vest comuna Mădulari, iar în partea de Nord comunele Creţeni şi Suteşti. Locuitorii din zonă sunt recunoscuți cultivatori de viță-de-vie, dar și ai cerealelor, legumelor şi frunctelor.
Manifestările culturale sunt nelipsite şi astăzi din centrul comunei Lungeşti, datorită implicării Şcolilor de pe raza comunei şi a Primăriei Comunei Lungeşti, cu concursul Bibliotecii comunale, al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” şi al Sfintei Episcopii a Râmnicului.
Aici găsim una dintre cele mai frumoase așezăminte monahale, Mânăstirea Mamu, cu hramul ,, Sf. Nicolae”, construită pe la începutul veacului al XVI-lea.Se cunosc destul de puține date legate de prima ctitorire dar, se pare, că ea se datorează familiei boierești a Buzeștilor, însă măicuțele mânăstirii spun că este ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu. ( ...)
Sursă text Semnalul ORA S.
Pentru VGtv a consemnat Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. imag și Departament tehnic ing. Grigore Sebeș, www.vgtvregional.ro

Vâlcea. Ocnele Mari și avantajele sale ca stațiune turistică
19 mai 2020

La începutul acestei luni, orașul Ocnele Mari, și-a recăpătat statul stațiune turistică de interes local, după ce autoritățile locale, în frunte cu primarul Mihai Pătru au făcut mai multe demersuri către Ministerul Turismului, în care au prezentat potențialul turistic, dar și resursele naturale și antropice.
Pe lângă Ocnele Mari, alte opt localități din țară au fost declarate orașe turistice de interes național sau local, respectiv Tășnad (jud. Satu Mare), Lacu Sărat (jud. Brăila), cât și Zona Turistică Centrul Istoric – Coridorul Crișul Repede (Municipiul Oradea, jud. Bihor) și Zona Turistică Borlova – Muntele Mic (Comuna Turnu Ruieni, jud. Caraș-Severin) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național. În același context, având în vedere potențialul turistic, dar și resursele naturale și antropice, localitățile Tăuții Măgherăuș (jud. Maramureș), Vama (jud. Satu Mare), Peștișani (jud. Gorj), Jucu (jud. Cluj).
Toate staţiunile turistice sunt promovate de către Ministerul Turismului, fiind cuprinse în materiale de promovare turistice , fluxuri turistice, crescând astfel vizibilitatea şi notorietatea Ocnelor Mari.
(...) Amanunte în revista Semnalul ORA
VGtv Regional: Georgiana Sebeș- Reporter, Ionuț Cocârlău- Redactor, Dr. Ing. Grigore Sebeș- Departament Tehnic, www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vâlcea. Proiect ambițios al primarului: Gaze la Budești până la sfârșitul anului!
19 mai 2019
Localitatea Budești din județul Vâlcea, este una dintre cele mai prospere și frumoase localități rurale vâlcene, acest lucru datorându-se în cea mai mare parte inimosului primar liberal, Ion Vlădulescu.
Fiind așezată la numai o aruncătură de băț de municipiul Rm Vâlcea, localitatea Budești este, de departe, preferata oamenilor de afaceri din Vâlcea sau din alte județe pentru că aici beneficiază de infrastructură modernă, de apă, canalizare dar și de gaze naturale. Deși aflat la primul mandat, primarul Ion Vlădulescu, în localitatea sa ai de lucru peste 3000 de persoane, care sunt angajate la peste 100 de firme, construite în parcul industrial aflat pe 80 de ha.
Astfel că, la bugetul local intră anual aproximativ o jumătate de milion de euro, bani pe care administrația de la Budești îi folosește pentru dezvoltarea comunei și, totodată la ridicarea nivelului de trai al locuitorilor.
Pentru a afla care este secretul și cum a reușit primarul Ion Vlădulescu, ca pe parcursul unui singur mandat, localitate Budești, Vâlcea să înregistreze o dezvoltate fulminantă, i-am adresat câteva întrebări pentru revista noastră. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA S.
VGtv Regional: Georgiana Sebeș- Reporter, Ionu Cocârlău- Redactor, dr. ing. Grigore Sebeș- Departament Tehnic, www.vgtvregional.ro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AURORA GHERGHINA: FĂRĂ GRIPĂ PORCINA LA VÂLCEA

La sediul Instituției Prefectului a avut loc o nouă şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor, pe tema prevenirii pestei porcine africane. Pentru a afla cum stau lucrurile în județ, subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, a convocat administratorul public al Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Mihăilă, precum și reprezentanții IPJ Vâlcea, DSP, Direcția Silvică, etc. . În cadrul ședinţei a fost prezentată situația controalelor în privința existenței pestei porcine în județ. Astfel că, directorul DSVSA, Mihai Gabriel Miclea a susținut faptul că până în momentul de față nu există niciun focar de infecție cu acest virus, în gospodării sau la agenții economici.
De asemenea, la această întâlnire au mai participat inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, cms.șef Ion Matei și directorul Gărzii Forestiere Vâlcea, Eugen Simionescu.
Concluzia ședinței a fost aceea că, deși la nivel național sunt afectate un număr de 21 județe, până la acest moment, în Vâlcea nu înregistrează cazuri de pestă porcină africană.
Reprezentantul DSVSA Valcea a fost întrebat dacă a retras de pe piață ouăle contaminate aduse de la o fermă din Olt. Acesta a confirmat retragerea unei cantități importante de ouă, însă nu a știut să spună  ce efect au ouăle contaminate asupra consumatorilor. ( amanunte în revista Semnalul ORA)
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu

Vâlcea. Guvernul a alocat 10.000 lei pentru calamități
27 aprilie 2018  Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a făcut, ieri, 26 aprilie , o scurtă introspectivă asupra activității Instituției Prefectului în luna aprilie. Acesta a spus că s-a preocupat îndeaproape de ajutorarea localităților afectate de alunecările de teren  petrecute în urma ploilor sau topirii zăpezii căzute la sfârșitul lunii martie  și începutul lui aprilie.  În urma evaluărilor pagubelor din județul Vâlcea,  Guvernul a alocat 10.000 de lei pentru repararea unor poduri, podețe dar și a drumurilor afectate. De asemenea, o echipă de inspectori condusă de prefect, au verificat depozitarea gunoaielor menajere pe cursurile de apă din 22 de localități.  În urma controalelor, s-a dispus colectarea și eliminarea, prin operator autorizat, a tuturor depozitelor de deșeuri identificate; continuarea acțiunilor de salubrizare și igienizare a zonelor predispuse la abandonări necontrolate de deșeuri; întreținerea corespunzătoare a rigolelor și șanțurilor marginale. Termenul limită este de două săptămâni începând din ziua controlului.  (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmniculuui și Argeșului   Redactor Georgiana Raicu, op. imag., editare și montaj ing. Viorel Raicu  VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

Bani pentru investiții la Dănicei pe situații de urgență
Marți 14 iulie 2020


În bugetul local al primăriei Dănicei au intrat 2. 121.000 RON, ppentru realizarea a patru obiective de interes local, pe situații de urgență.
Prima investiție se referă la o punte pietonală peste Pârâul Trepteanca, sat Linia Vale.
Cel de-al doilea obiectiv se referă la la refacerea și consolidarea DC 182, pe raza satului Glodu.
Al treilea proiect este refacerea și consolidarea drumului sătesc, Colțul Bisericii, în satul Crețu și, în sfârșit, cel de-al patrulea obiectiv se referă la refacerea platformei drum Dealull Sâmburului, în satul Cireșu.
 Despre toate aceste investiții ne-a vorbit, într-un interviu pentru VGtv Regional,  consilierul juridic al localității Dănicei,  Ionuț Voiman.

(...)
VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro
Interviu cu primarul Mihai Pătru