Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
MONDEN*******MONDEN********MONDEN*******MONDEN********MONDEN*******MONDEN********MONDEN*******MONDEN********MONDEN********
*****Monden *******Monden *******Monden*******Monden *******Monden *******Monden *******Monden *******Monden*******Monden******
Olt. Dan Ciotoi, Doinița și Ionuț Dolănescu au făcut show la Ziua Comunei Osica de Jos!
 Luni 14 august 2023
Fii satului din localitatea Osica de Jos s-au reîntâlnit și în acest an la marea sărbătoare anuală, organizată duminică, 13 august pe stadionul comunal. Autoritățile locale, sub coordonarea primarului Marian Pistol au pregătit o serie de spectacole invitând artiști de marcă precum Ionuț și Doinița Dolănescu, Dorina Mete, Ștefan Minulescu (cel care a și prezentat evenimentul), Costel David (organizatorul Costel David- Muzic show), manelistul Dan Ciotoi precum și Alex Velea. De asemenea, și-au mai dat concursul copii de la Ansamblul Folcloric ,, Hora Florilor” din Osica de Jos, coordonat de instructorul George Ghiță al lui Porumbelu. 
Copii din acest ansamblu au dovedit, încă odată că frumoasa tradiție a portului și dansului popular, din zona rurală nu va dispărea niciodată.
 Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului. Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Comuna Coteana a marcat 585 de ani de la prima atestare documentară
 Marți 8 august 2023
Într-un hrisov prin care Vlad Dracul întărește lui Taeîncoș lui Stan și lui Colțea "ocină în Coteana pe care s-au înfrățit " , apare pentru prima data la 8 august 1437 sau 1438, numele localității Coteana, despre care se spune că, majoritatea populației era formată din bulgari refugiați din țara lor din cauza deselor războie cu turcii. (...)
Pentru a marca cei 585 de ani de la prima atestare documentară, primarul Ionuț Dima împreună cu Consiliul Local și câțiva fii ai satului, care și-au adus un aport important în dezvoltarea socio-culturală, și nu numai au organizat un eveniment cultural special. Evenimentul organizat pe o scenă amplasată în frumosul Parc Comunal, a avut drept invitați nume sonore ale teatrului și filmului românesc precum actorii Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Tudorel Filimon (nea Popa din serialul ,,La bloc”), Vasile Muraru și Valentina Fătu. 
Tot cu acest prilej, George Smarandache, directorul Muzeului Județean, autor a mai multor cărți de poezie și proză, care a lansat un nou volum numit sugestv ,,Lumea satului”, iar cunoscutul profesor cotenean, Dumitru Tinu a lansat cartea „Coteana – obiceiuri și tradiții. Dicționar Român-Bulgar”.
Despre istoria locală a mai vorbit și  Vivi Viorel Pintea – directorul centrului Județean de Cultură și Artă Olt, originar din comuna învecinată Brebeni.
(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Membrii Grupului ,,Vouă” invitați la zilele Caracalului- surpriza primarului Ion Doldurea
Vineri 18 noiembrie 2022
Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, împreună cu viceprimărița Marina Samiee și consilierii locali au organizat, în perioada 15- 19 noiembrie o serie de evenimente culturale și sportive dedicate împlinirii a 484 de ani de atestare documentară orașului. Festivitățile au debutat marți 15 noiembrie cu un spectacol de teatru pentru copii ,,De-as fi Scufița Roșie” cu actori ai Teatrului Colibri. 
 Zilele următoare au fost dedicate copiilor și adulților deopotrivă, cu simpozioane științifice, lansări de carte, expoziții de pictură, concursuri sportive și muzică populară cu membrii Ansamblul Folcloric „Romanaţi”. 
 De departe cea mai frumoasă seară a fost cea de vineri, 18 noiembrie când autoritățile locale au premiat cele mai longevive cupluri care și-au petrecut viața împreună timp de 50 de ani. Sărbătoriții au fost felicitați personal de către edilul Carcalaului, Ion Doldurea și premiați cu câte 500 lei, o diplomă aniversară și un buchet de flori. 
 Din partea autorităților locale, seniorii caracaleni au avut parte și de un spectacol la superlativ oferit de membrii Grupului ,, Vouă”, care au fost aplaudați la scenă deschisă minute în șir, pentru că timp de o oră au stârnit hohote de râs, făcându-i pe cei prezenți să uite de problemele cotidiene.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro 
========================================================
Olt. Festivalul concurs ,,Floare de Salcâm” de la Urzica, la Ediția X
Luni 30 mai 2022
Locuitorii comunei Urzica din județul Olt, au îmbrăcat haine de sărbătoare, la sfârșitul săptămânii trecute când autoritățile locale au organizat cea de-a X-a ediție a Festivalului- concurs de muzică populară intrumentală și vocală ,,Floare de Salcâm”.
Eevenimentul s-a desfășurat duminică, 29 mai, pe scena amenajată special în satul Stăvaru și a fost susținut de instrumentiștii Ansamblului Orofesionist ,,Doina Oltului” din Slatina, al Centrului de Cultură și Artă Olt, coordonați de dirijorul Cristian Dumitru. Tinerii interpreți de muzică populară din județul Olt, sub 18 ani, care și-au dorit să participe la acest concurs și nu au mai fost la alte concursuri a trebuit să se înscrie până pe 22 mai, a.c. Așadar, potrivit regulamentului fiecare concurent a prezentat câte două melodii, de factură ritmică diferită. Costumul popular a fost, de asemenea obligatoriu juriul evidențiind special autenticitatea locală și specificul zonal. Printre invitații speciali la acest festival- concurs a fost Ștefania Strejescu, care a fost președinta juriului, membră a Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina, care a susținut în încheiere, un frumos program artistic.
 Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S
 Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imagine Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Sebeș
-------------------------------------------------------------
Olt. Cantec, joc și voie bună de Ziua Comunei Crâmpoia
Sâmbătă 21 mai 2022
Ziua Sf. Împărați Constantin și Elena a fost un prilej de mare bucurie pentru locuitorii comunei Crâmpoia, Olt care au î,brăcat haine de sărbătoare cu prilejul celei de-a VIII-a ediție a Zilei comunei Ionel Mirea, primarul localității și Consiliul Local au ținut să revină la tradiția începută în 2016, de a petrece împreună cu toți săteni o zi sfântă cu cântec, joc și voie bună.
Din păcate, restricțiile pandemiei care a afectat întreaga lumea întrerupă această frumoasă sărbătoare a crâmpoienilor, oameni harnici și gospodari, dornici de a marca așa cum se cuvine o zi de mare importanță creștină.
 Așa că, autoritățile locale au pregătit o serie de surprize muzicale dar și premierea a nu mai puțin de 37 cupluri care în ultimii trei ani au împlinit 50 de ani de căsătorie. Realizatorul acestui spectacol, îndrăgitul interpret Costel David a adus pe scena din localitate nume sonore ale muzicii populare romțânești, printre care amintim pe Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Olguța Berbec, Dorina Mete, Romică David, Ștefan Minulescu, ultimul prezentând și evenimentul. (...)
 Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S
 Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imagine Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Sebeș
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Petrecere de 8 martie la SLATINA realizată de VGtv Regional
Miercuri 9 martie 2022
Iată că după doi ani de restricții pandemice în care au fost interzise, printre altele și toate petrecerile private, sau publice, VGtv Regional a continuat seria spectacolelor de dedicate Zilei Femeii de 8 Martie, de această dată locația fiind la Restaurantul Senator din Slatina.
 Ne-am bucurat de prezența, printre alții, a numeroși oameni de cultură nu numai din Slatina, dar și din Drăgănești Olt, Scornicești, Balș și Craiova, care și-au dorit să petreacă alături de cei dragi, această frumoasă zi specială.
Printre aceștia am aminti, originari din orașul Drăgănești Olt,  pe poeta Liliana Ghiță Jianu și soțul său, interpret de romanțe și muzică ușoara, Bebe Jianu, care ne-au încântat cu o poezie de dragoste, dar și cu o melodie foarte frumoasă dedicată femeilor.
De departe ,,vedetele” acestui eveniment dedicat Zilei Femeii, au fost copiii membrii ai Ansamblului ,, Călușul Junior” de la Scornicești, coordonat de instructorul  Ana Mirela Răduleanu. 
 Din orașul Balș, am avut plăcerea să o avem printre noi pe prof. Georgeta Giurea, poet și președinte al Asociație Liga Scriitorilor, Filiala Olt, care și-a dat concursul prin recitarea unor poezii proprii, dar și cu câteva surprize muzicale, melodii dedicate mamei, în general.
Craiova, a fost reprezentată de ing. Gheorghe Duduială, editorialistul revistei noastre Semnalul Oltului,, Râmnicului, Argeșului și Severinului,  care și-a lansat o nouă carte cu acest prilej, numită sugestiv ,,România destrămată sufletește”. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA-S
 Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. imagine Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Sebeș
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Primarul din Pleșoiu, Valeriu Măndescu a premiat cuplurile longevive
Marți 7 septembrie 2021
Nașterea Sf Marii, sau Sf Marie Mică, cum mai este denumită în popor, sărbătorită în fiecare an pe 8 septembrie, era un prilej de mare sărbătoare în comuna Pleșoiu Olt.
În această frumoasă zi de toamnă, pleșoienii serbau ,, Ziua Legumicultorului” un omagiu adus truditorilor pământului, cunoscut fiind faptul că această zonă este una foarte bogată în legume care ajung nu numai în piețele Slatinei, dar și în cele din centrul și nordul țării.
Din păcate anul trecut, ca și în acest an frumoasa sărbătoare a fost suspendată din cauza pandemiei cu Covid- 19, însă chiar dacă anul 2021 a fost unul destul de greu încercat, primarul localității Pleșoiu, Valeriu Măndescu nu a uitat de consătenii săi care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie.
Astfel că, azi 7 septembrie a.c., autoritățile locale din comuna Pleșoiu, au premiat cinci cupluri care au petrecut nu mai puțin de jumătate de secol împreună, au făcut case frumoase, gospodării de invidiat și, mai ale, copii frumoși care au ajuns oameni importanți în viața socială și care îi fac mândri pe părinții lor, demonstrând în acest fel că educația primită nu a fost în zadar. Evenimentul a avut loc în grădina cu flori din fața primăriei, unde cele cinci cupluri au primit câte o diplomă de onoare, un buchet de flori și un premiu în bani, în valoare de 1000 de lei. Iată care sunt cele cinci cupluri: Paraschiva Marin și Maria, Bodescu Dan și Elisabeta, Găneșanu Marin și Simioana, Marin Ion și Ecaterina și Moraru Ion și Elisabeta. Primarul Valeriu Măndescu, împreună cu angajații primăriei le-a urat viață lungă împreună, sănătate și bucurii din partea celor dragi.
----------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Interviu cu Corneliu Colpacci despre viață, politică, cultură și valori adevărate
 Sâmbătă 28 august 2021
(...)Rar întâlnim oameni cu adevărat educați, patrioți, demni și incoruptibili, care n-și găsesc locul în această societate degradantă, care sunt ținuți în umbră, îndepărtați sistematic din funcții fără nicio explicație, ignorați și amenințați.
Printre acești oameni extraordinari este și inginerul Corneliu Colpacci, profesor la Liceul Metalurgic din Slatina, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Olt, autor al unor cărți de excepție numită sugestiv ,, Praf de stele îmbrățișând pământul”, prima lansată în 2018 , iar cea de-a doua, care trebuia lansată în 2020, din cauza pandemiei a fost lansată, anul acesta în iulie 2021.
Împreună cu acesta, reporterul VGTV Regional, dr. ing. Aurel Grigore Sebeș, a încercat să afle câteva răspunsuri despre viață, politică, istorie, cultură și valori adevărate, despre care Corneliu Colpacci amintește în cărțile sale, într-un mod cât se poate de simplu și totodată, concret.
Întrebat ce l-a determinat să abordeze asemenea subiecte, scriitorul Corneliu Colpacci, ne-a dezvăluit că scrie de mai mult timp, încă din copilărie. ( ...) Sursă text Semnalul ORA.
Redactor Georgiana Leulescu, reporter Aurel Grigore Sebeș, op, imag. editare și montaj Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro.
------------------------------------------------------------------Campion Național la box la numai 14 ani!

    George Alexandru Iliescu, elev în clasa a VII-a la un liceu din Slatina, membru al Clubului Sportiv de Box ARTROM , se poate lăuda cu faptul ca la numai 14 ani este câștigătorul a mai multor medalii și premii la campionate de gen din țară și străinătate.
(...) Semnalul ORA
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu,VGtv Regional www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------
,, Un Crăciun magic”la Restaurantul ,, Berta& Familly” din Slatina
Joi 27 decembrie 2018
Seria sărbătorilor de iarnă organizate de VGtv Regional în colaborare cu Restaurantul ,, Berta& Familly” din Slatina, au continuat cu sărbătoarea Crăciunului, o ediție numită sugestiv ,, Un Crăciun magic!”
Pentru ca atmosfera sărbătorilor să fie cât mai autentică, am invitat, și de această dată, pe membrii Ansamblului Folcloric ,, Zestrea Poboranilor” de la Poboru, Olt,coordonați de instructorul Ana Mirela Răduleanu care au prezentat mai multe colinde, melodii și dansuri populare specifice zonei Oltului. Tot cu acest prilej, un program artistic deosebit l-au făcut doi elevi de la Școala Popualară de Artă din Slatina, Andreea Amza și Nicușor Gheorghe, care la rândul lor au cântat colinde, muzică ușoară dar și populară.
Surprizele au continuat cu prof. Corneliu Colpacci care a citit o ,, Poveste de Crăciun” din noul său volum ,,Praf de stele îmbrățișând Pământul”, acompaniat la chitară de Costi Niculescu, membru al Formației Etno Arabic din Slatina. Un alt moment cultural a fost o adaptare după o poezie a lui Nicolae Labiș scrisă și interpretată de ing. Rodica Diaconescu din Corbu, numita ,, Sunt cea mai frumoasă femeie din oraș”!. În aceiași atmosferă de sărbătoare, un cuplu care a împlinit 16 ani de la căsătorie Victoria și Cristian Bălăceanu au fost felicitați de toți invitații, iar membrii Ansamblului ,, Zestrea Poboranilor” le-au dedicat, lor și nașilor care locuiesc în Grecia, un dans machedonean.
Magia Crăciunului a culminat cu oferirea de dulciuri, o altă surpriză pentru copii prezenți, din partea VGtv Regional și a sponsorilor Constantin Martin și Ion Anuța din Slatina. Seara a continuat în compania Formației ,,Etno Arabic” și a interpretei Mariana Cârstea.
(...) Sursă text Semnalul ORA
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj  VGtv Regional, www.vgtvregional.ro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
,, Un Crăciun magic”la Restaurantul ,, Berta& Familly” din Slatina
Joi 27 decembrie 2018
Seria sărbătorilor de iarnă organizate de VGtv Regional în colaborare cu Restaurantul ,, Berta& Familly” din Slatina, au continuat cu sărbătoarea Crăciunului, o ediție numită sugestiv ,, Un Crăciun magic!”
Pentru ca atmosfera sărbătorilor să fie cât mai autentică, am invitat, și de această dată, pe membrii Ansamblului Folcloric ,, Zestrea Poboranilor” de la Poboru, Olt,coordonați de instructorul Ana Mirela Răduleanu care au prezentat mai multe colinde, melodii și dansuri populare specifice zonei Oltului. Tot cu acest prilej, un program artistic deosebit l-au făcut doi elevi de la Școala Popualară de Artă din Slatina, Andreea Amza și Nicușor Gheorghe, care la rândul lor au cântat colinde, muzică ușoară dar și populară.
Surprizele au continuat cu prof. Corneliu Colpacci care a citit o ,, Poveste de Crăciun” din noul său volum ,,Praf de stele îmbrățișând Pământul”, acompaniat la chitară de Costi Niculescu, membru al Formației Etno Arabic din Slatina. Un alt moment cultural a fost o adaptare după o poezie a lui Nicolae Labiș scrisă și interpretată de ing. Rodica Diaconescu din Corbu, numita ,, Sunt cea mai frumoasă femeie din oraș”!. În aceiași atmosferă de sărbătoare, un cuplu care a împlinit 16 ani de la căsătorie Victoria și Cristian Bălăceanu au fost felicitați de toți invitații, iar membrii Ansamblului ,, Zestrea Poboranilor” le-au dedicat, lor și nașilor care locuiesc în Grecia, un dans machedonean.
Magia Crăciunului a culminat cu oferirea de dulciuri, o altă surpriză pentru copii prezenți, din partea VGtv Regional și a sponsorilor Constantin Martin și Ion Anuța din Slatina. Seara a continuat în compania Formației ,,Etno Arabic” și a interpretei Mariana Cârstea.
(...) Sursă text Semnalul ORA
Georgiana Leulescu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
,,Doamne, Doamne, iar mă-nsor!”s - piesă jucată cu  casa închisă!

Vineri 28 decembrie 2018
Un nou spectacol de excepție s-a desfășurat aseară pe scena Teatrului ,, Eugen Ionescu” din Slatina, al cărui regizor, vâlceanul Nicu Cismaru, de această dată, s-a întrecut pe sine.
Piesa în avanpremieră numită sugestiv ,,Doamne, Doamne iar mă-nsor!”, o comedie excepțională în care au jucat Tony Dincă, Eugenia Mateșică, Eva Moise, Valerica Predescu, Aurelia Dincă, Paul Bălășcan și Corina Dașoveanu a fost aplaudată la scenă deschisă de o sala arhiplină a Teatrului ,, Eugen Ionescu” .
“Doamne, Doamne iar mă-nsor” este ultima piesă din acest an, în care minunații noștri actori au reușit ca numai în cinci zile să își învețe cu ,,brio” rolurile și să facă pentru toți cei prezenți o seară excepțională, care va rămâne, cu siguranță, mult timp în amintirea acestora.
 Și dacă avanpremiera s-a jucat la Slatina, premiera spectacolului va fi jucat la Rm Vâlcea, anul viitor.
Redactor Georgiana  Leulescu, op. imag. editare și montaj VGtv Regional, 
Olt. Spectacol extraordinar cu interpreți renumiți, de ziua comunei Coteana
 Luni 14 august 2023 
Ionuț Dima, primarul localității Coteana susținut de Consiliul Local a organizat pe parcursul a două zile- 14- 15 august un spectacol extraordinar cu prilejul sărbătorii anuale ,, Târgul de fete de la Cotenița”, o sărbătoare care își pierde debutul în negura vremurilor, întreruptă doar în perioada comunistă. Ionuț Dima, primarul localității Coteana susținut de Consiliul Local a organizat pe parcursul a două zile- 14- 15 august un spectacol extraordinar cu prilejul sărbătorii anuale ,, Târgul de fete de la Cotenița”, o sărbătoare care își pierde debutul în negura vremurilor, întreruptă doar în perioada comunistă. Totuși, unele izvoare istorice spun că istoria „Târgului de fete” de la Coteana începe imediat după al doilea război mondial, când se numea târgul mireselor, eveniment ce coincidea cu încheierea secerișului, prilej de sărbătoare pentru localnici, dar și pentru a se întâlni sătenii din mai multe comune și uneori a discuta despre căsătorii. (…) Săbătoarea a debutat luni, 14 august cu un spectacol susținut de Dorina Mete, Sorina Dinu, Constantin Ștefan, Violeta Constantin, Ansamblul ,,Mândruțele de la Olt” coordonat de Marin și Liliana Vâlceleanu, Ansamblul Folcloric ,, Hora Florilor” din Osica de Jos, coordonat de instructorul George Ghiță al lui Porumbelu și Ansamblul ,, Cotenița” din Coteana.(...)
 Astăzi, 15 august, când se va desfășura sărbătoarea ,,Târgu de Fete de la Cotenița”, spectacolul dedicat cotenenilor dar și celor care le vor călca pragul va continua cu o paradă a mireselor, dar și cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.
 Evenimentul va fi urmat de un recital de excepție a mai multor interpreți îndrăgiți precum Marian Medregoniu, Marcela Fota, Roberta Crintea, Cornel Cojocaru, Reyna Vox, etc. Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului. Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
a