Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023- 2024Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Mehedinți. Ansamblul ,, Mândruțele ” de la Perieți, Olt în spectacol la Balta
Luni 6 iunie 2022

Comuna Balta a sărbătorit pe 5 iunie prima ediție a Festivalului ,, Tudor Vladimirescu- cântec, doine și balade”, eveniment organizat în satul Prejna acolo unde, vestitul pasndur Tudor Vladimirescu a construit o biserică împreună cu slugerul Gheorghe Duncea și care dăinuiește și astăzi.
Cu acest prilej, printre invitații de marcă s-a aflat și  Ansamblul Folcloric ,, Mândruțele” de la Perieți, Olt coordonați de care au deschis evenimentul cu o suită de cântece populare din repertoriul propriu.
Dină păcate, din cauza proastei organizări și prezentări a acestui eveniment care s-a dorit celebru, fetele și nici Ansamblul din care fac parte nu au fost prezentate pentru că se aștepta venirea președintelui CJ, Aladin Georgescu și a stafului politic.
Prezentatoarea evenimentului ne-a spus că așa s-a primit ordinul, chiar dacă cei prezenți la spectacol să prăjeau la peste 30 de grade Celsius.( ...) mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului de luni 13 iunie a.c.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Festivalul ,,Tudor Vladimirescu- cântec, doine și balade”, Prejna
Luni 6 iun. 2022
 Duminică 5 iunie a.c., s-a desfășurat în satul Prejna, comuna Balta prima ediție a Festivalului ,,Tudor Vladimirescu- cântec, doine și balade”, organizat de autoritățile locale și Consiliul Județean Mehedinți. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă la biserica cu hramul ,, Adormirea Maicii Domnului”, construită de vestitul pandur, Tudor Vladimirescu la 1808, după care s-a desfășurat o frumoasă paradă a portului popular alcătuită din o ceată de panduri, locanici, precum și invitați din comunelor învecinate Godeanu și Cireșu, împreună cu primarii acestora.
Această paradă s-a desfășurat de la biserică și până la scena amenajată special într-o zonă, din păcate sub nivelul așteptărilor, printre gropi, tufișuri tăiate recent și resturi de crengi uscate, fără toalete.
 Chiar dacă pe această scenă au urcat nume cunoscute ale floclorului din zonă precum Angelica Stoican, Niculina Stoican, Anica Ganțu, etc, organizarea din partea autorităților locale și a primăriței- cântărețe Irina Zoican, a transformat evenimentul într-unul politic. (...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului de luni 13 iunie a.c..
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Sărbătoarea Liliacului de la Ponoare, o ediție de excepție în mijlocul naturii
Marți 10 mai 2022
Frumoasa Sărbătoare a Liliacului din localitatea mehedințeană Ponoarele, se pierde în negura vremurilor, însă oficial sunt documente care atestă anul 1961, potrivit primarului Georgică Pătrașcu, fiind una foarte cunoscută atât în țară cât și în străinătate, suspendată pentru prima dată doar în perioada pandemiei.
Tot primarul ne-a mai spus că această sărbătoare este dedicată primăverii, simbol al localității Ponoarele. Nu departe de Conacul Boierului se întinde cea mai mare pădure naturală de liliac din România. În mijlocul primăverii, o imagine spectaculoasă verde-violet acoperă peste 20 de hectare de dealuri și văi din Ponoarele. Oameni din partea locului, dar și din localitățile vecine sau din alte județe ale țării, vin aici să se bucure de mirosul florilor de liliac, de aerul curat, de natură, de muzică populară autentică. Sărbătoarea a început sâmbătă seara, 7 mai 2022, ora19, cu foc de tabără și hora satului, în acompaniamentul lăutarilor zonei. ,,Declarată arie protejată prin lege în primăvara anului 2000, Pădurea de Liliac din Ponoarele este și cea mai mare rezervație botanică de liliac din țară, fiind întinsă pe o suprafață de circa 20 de hectare. Aici de întâlnesc pe lângă lilieci și alte tipuri de flori și arbori precum gorunul, gârnița, vișinul turcesc, frăsinica, păducelul, mojdreanul, laleaua și altele. În același timp, acest teritoriu adăpostește șisturi cristaline, calcare, ponoare (relief carstic, cu aspect de pâlnie, format prin dizolvarea la suprafață a unor roci solubile), doline, lapiezuri sau chei.(...)
  Pe scena amenajată special, au urcat numeroși interpreți de muzică populară cunoscuți, printre care amintim pe îndrăgiții Niculina Stoican, Irina Zoican, Anuța Ganțu, Rodica Popescu, George Vulcănescu, Ionuț Tudorescu, Delia Barbu, Marian Medregoniu, etc.(...) Sursă text Semnalul ORA. Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș

Mehedinți. ,,Zilele Severinului 2022” o ediție de succes cu cântec joc și voie bună
LUni 9 mai 2022
Pe Scena I. C. Brătianu, severinenii au aplaudat la scenă deschisă recitalul tinerilor instrumentiști din Orchestrei ”Cetinița” a Centrului Cultural ”Nichita Stănescu”, coordonați de dirijorul prof. Marian Magheru, cu prilejul sărbătorii ,,Zilelor Severinului 2022”. Și-au dat concursul interpreții Ansamblului Profesionist ,,Danubius” al Centrului Cultural ”Nichita Stănescu”, respectiv George Vulcănescu, Maria Usturoi, Săndica Filipescu, Bunceanu Liliana, Marioara Triță Crăiete, Cristina Croitoru, Ionuț Iovănel, Ana Maria Ion Oprișan, Rodica Popescu, Ionuț Tudorescu, Nina Predescu, Ionela Bădălan, Vasile Ciobanu, Angela Magheru și Anica Ganțu. De asemenea, Orchestra Palatului Culturii ,,Teodor Costescu” din Drobeta Tr. Severin ,, Lăutarii Mehedințului”, au acompaniat îndrăgiții interpreți de muzică populară Irina Zoican, Adriana Stoican, Angelica Stoican, Delia Barbu, Alina Moți Drăghia, Marian Medregoniu, Emilia Dorobanțu și Niculina Stoican.
Printre invitați s-a aflat și Ansamblul ,,Maria Tănase” din Craiova, acompaniind interpreții Marius Măgureanu, Lavinia Popa, Lavinia Bîrsoghe, Manuela Moțocu, Aneta Șișu, Cristina Bănățeanu, Livia Dică, Mariana Ionescu Căpitănescu și Constantin Enceanu. ,,După doi ani de pauză, ne putem bucura de zilele orașului. În prima zi, am fost alături de severineni, în mijlocul evenimentelor cultural-artistice.(...)
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mehedinți. Gala Palatului Culturii ,, Teodor Costescu” ediția V
Luni 20 decembrie 2021
Cu prilejul împlinirii a 97 de ani de existență a Palatului Culturii ,,Teodor Costescu” Drobeta Turnu Severin, în Sala ,, Virgil Ogășanu” a avut loc cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor de Excelență, eveniment desfășurat luni, 13 noiembrie, a.c. Cu această ocazie au fost premiați 10 oameni de cultură și de artă locali, care au sprijinit și promovat actul cultural severinean. Pentru cinstirea memoriei unor personalități culturale mehedințene, organizatorii au înființat și două premii speciale, respectiv profesorul Mircea Borcoman și interpretul Petrică Mâțu Stoian. Astfel că îndrăgita interpretă de muzică populară Nina Predescu a primit premiul ,,Petrică Mâțu Stoian”, pentru păstrarea și promovarea tradițiilor românești. ,,Este neașteptat acest premiu primit, mai ales că Petrică Mâțu Stoian mi-a fost foarte bun prieten și coleg. Această distincție mă onorează și îmi dă speranța că, noi oamenii de cultură vom merge mai departe, iar tradițiile noastre nu se vor pierde” a spus emoționată, Nina Predescu. Prezent la acest eveniment a fost și primarul Marius Screciu care a ținut să puncteze că indiferent de problemele survenite asupra comunității locale, și nu numai, actul cultura va continua. ,, Deși această pandemie a redus la maxim activitatea culturală, noi, primăria , Palatul Cultural alături de oameni de bine din județul Mehedinți și Drobeta Turnu Severin, am continuat să avem acte culturale, am continuat să susținem cultura, am continuat să fim alături de severineni cât și de artiști. Să sperăm că în perioada următoare vom scăpa de acest virus și vom putea reveni la lucrurile pe care le făceam înainte, la zilele orașului, la spectacole frumoase, la piese de teatru, lucruri care ne bucură vița de zi, cu zi și ne scot din această însingurare, așa cum au spus și cei premiați, azi. ”. a spus edilul din Drobeta Tr. Severin. (…) Mai multe amănunte la VGtv Regional și în revista tipărită Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului. Redactor Georgia Sebeș, op. imagine Grigore Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Festivalul Daco-Roman de la Drobeta, ediția III-a
Duminică 4 iulie 2021

  Trei zile de istorie, spectacol, muzică, dans, paradă, demonstrații militare au avut loc la Muzeul Regiunii Porților de Fier (Castrul Roman) din Drobeta Turnu Severin în cadrul Festivalului Daco- Roman ,,Drubeta”, la sfârșitul săptămânii trecute.   Prima ediție a festivalului a început în 2018 din dorința de a se readuce în memoria publicului activitățile, obiceiurile și stilul de viață din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică susținute de membrii asociațiilor prezente la acest eveniment, redând atmosfera unei lumi de acum 1900 de ani.  Vizitatorii au putut admira nu numai parada portului antic, demonstrațiile de luptă, dar și îndeletnicirile oamenilor acelor vremuri precum prelucrarea ceramicii, a metalului, țeserea și coaserea, vestimentației, a textilelor în general.  De asemenea, vizitatorii au mai putut descoperi gastronomia antică, tehnica militară antică, prelucrarea pieilor de animale, muzica şi dansul antic, însă au putut să cunoască și să experimenteze artele şi meșteșugurile antice.

Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA S. Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș,
www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Promovarea Turismului la Severin cu fonduri europene
Vineri 3 iulie 2020

Săptămâna trecută a avut loc la Teatrul de Vara din Municipiul Drobeta Turnu Severin prezentarea unui proiect inedit denumit „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, prezentat de primarul Marius Screciu, proiect ce se derulează împreună cu Primăria Kladovo din Serbia și care are drept scop promovarea potențialul turistic în orașul de pe malul stâng al Dunării.
„Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin.
Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.
Împreună cu vecinii noștri de peste Dunăre am câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro și constă în Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative; Dotarea serviciilor de urgență; Secretele cetăților medievale; (...)
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
Mehedinți. Petrecerea cununiei civile acasă, la Răscolești

Sâmbătă 3 iunie 2023

 După patru ani de relație, eu, Georgiana și Grig Sebeș am spus ,, DA”, din tot sufletul și cu toată convingerea în fața ofițerului de stare civilă, respectiv a domnului primar, Marius Screciu din Drobeta Turnu Severin. 
 Alături de noi au fost câțiva prieteni apropiați, printre care amintim pe Mioara și Ducu Boacără, Lili și Sandu Secu, Mioara și Puiu Epuran, Dănuț și Ramona Savu, Doru Boariu, Petrișor Gheran, Gigi și Elena Apostol, Viki și Gabi Sărăcin, Nelu și Mona Tătucu și preotul Ștefan Manole, de la Biserica Izvorul Bârzii. 
Petrecerea a avut loc acasă la noi, în satul Răscolești din comuna Izvoru Bârzii, situat la doar 5 km de municipiul reședință de județ, într-un cadru foarte frumos creat de noi, cu trandafiri înfloriți de toate culorile. 
Ziua a fost una specială pentru noi, având în vedere că Dumnezeu a ținut la distanță ploaia torențială însoțită de piatră, fenomene naturale care au făcut prăpăd atât în oraș, cât și în localitățile din jur.
 Acest lucru ne-a făcut să ne simțim ocrotiți și protejați atât noi, cât cei care ne-au fost alături. 
 Mulțumim tuturor celor care au împărtășit această bucurie alături de noi! 
Cu drag, Georgiana și Grig Sebeș dir. Grup de presă VGTV REGIONAL, www.vgtvregional.ro