Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****

Olt. Victor Iacobescu, șeful ISJ Olt: Pandemia a evoluat peste așteptări în învățământ!

  Marți 19 ianuarie 2021

  Cu toții am constatat că pandemia apărută la începutul anului trecut COVID, a cam dat peste cap activitatatea din toate domeniile de pe întreg mapamondul.
Excepție nu face nici Învățământul care a trebuit fi resetat din temelie, trecându-se de la sistemul clasic la unul complet nou, online.
Din păcate, cel puțin la noi în țară pandemia a luat prin surprindere autoritățile publice, care a trebuit să găsească soluțiile necesare pentru desfășurarea orelor de curs în condiții optime și cu rezultatul scontat. În timp ce școlile din localitățile urbane s-au adaptat mai ușor la sistemul online de învățământ, nu același lucru s-a întâmplat cu cele din mediul rural, unde a lipsit fie semnalul la internet, fie telefoanele performante sau tabletele ori calculatoarele.
Despre toate aceste lucruri și gestionarea sistemului de învățământ la nivelul județului Olt, am stat de vorbă cu Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al ISJ. (...)sursă text Semnalul ORA.
Redactor Georgiana Leulescu, Reporter Georgia Sebeș, op. imag. editare și montaj TV, ing.Grigore Sebeș.
VGtv Regional www.vgtvregional.ro.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Olimpicii olteni premiați de autoritățile județene
13 decembrie 2019

Sute de olimpici dar și profesorii care i-au pregătit, au fost astăzi premiați de către Consiliul Județean Olt, în cadrul unei gale care s-a desfășurat în sala de spectacole a Palatului Copiilor ,, Adrian Băran” din Slatina.
Autoritățile județene au oferit din bugetul propriu nu mai puțin de 184.500 lei, pentru cele 648 de premii, elevilor olimpici și profesorilor îndrumători. Aceștia au primit între 100 de lei și 6000 de lei, în funcție de performanțele obținute.
La acest eveniment au participat președintele CJ Olt, Marius Oprescu, Daniela Țîrcomnicu, inspectorul școlar general al ISJ Olt, precum și cei doi adjuncți ai săi Luminița Popescu și Victor Iacobescu.
Prima care l-a vorbit celor prezenți au fost noua șefă a ISJ Olt, Daniela Țârcomnicu: Vă mulțumim vouă, elevilor, pentru că ne dați ocazia să trăim astfel de momente, mulțumim cadrelor didactice care se ocupă de acești elevi și, nu în ultimul rând, mulțumim părinților care au știut să îi educe și care au investit mult în educația acestor copii.
Ceea ce aș vrea să subliniez este faptul că noi, toate cadrele didactice, am trecut prin emoțiile pa care elevii noștri le au la concurs. Dar ceea ce nu știu elevii e că noi avem emoții și mai mari în momentul în care ei sunt acolo. Este atâta frumusețe și atâta inteligență în această sală, încât este ceva copleșitor.” a spus aceasta, la fel de emoționată ca și olimpicii premiați. (...) sursă text Semnalul ORA.
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Georgiana Leulescu, dep. tehnic Grigore Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Dana Țîrcomnicu speră într-o redresare viabilă a sistemului de învățământ
Noul inspector școlar general de la Inspectoratul Școlar Județean Olt, Dana Țîrcomnicu, a preluat săptămânile trecute frâiele unei conduceri despre care afirmă că implică o foarte mare responsabilitate. Dana Tîrcomnicu a fost, este profesor de 22 ani, iar din 2016 director adjunct la Colegiul Tehnic Metalurgic, funcție pe care a obținută prin concurs.
În momentul de față, sistemul de învățământ este din ce în ce mai haotic, elevii își găsesc foarte greu locul în societate, nu mai dau importanță școlii și studiului pentru a-și asigura un viitor frumos. Noul inspector școlar general consideră că totul pornește de la profesor: „Profesorul este baza, piesa de bază a sistemului de învățământ românesc. Profesorul trebuie să știe să asculte elevul, să-i gestioneze emoțiile, să-l înțeleagă, să comunice cu el, de aceea, eu cred că cel mai bine ar fi ca profesorii noștri să urmeze niște cursuri de dezvoltare personală. Cred că acesta este aspectul cel mai important, de aici pornește totul. Spun asta pentru că eu, făcând aceste cursuri, mi-am dat seamă că avem nevoie de lucruri foarte mărunte, pentru a face lucruri foarte mari”.
Dana Țîrcomnicu își propune să facă vizite de studiu în școli tocmai pentru a identifica nevoile profesorilor, nevoi care să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale elevilor. Din punctul său de vedere, profesorii au nevoie de o nouă abordare în ceea ce privește procesul de predare, trebuie să adapteze vechile tehnici și să le transforme în ceva noi, iar astfel, elevul la putea fi în centrul atenției, va fi mai creativ. „Un rol important în formarea elevului îl are, bineînțeles, și familia, pe lângă școală, uneori elevii sunt îndreptați spre licee de către părinți, părinții nu sunt de acord cu opțiunile elevilor și de aici pornește totul, părintele obligă copilul să meargă la un liceul teoretic, cu toate că el are înclinații spre partea tehnică. În acest caz, consider că în cadrul școlii ar trebui să aibă loc cursuri de consiliere a elevului care să-l îndrepte spre ramura spre care acesta are înclinații” a declarat pentru VG TV Regional inspectorul școlar general. (...) Sursă text Semnalul ORA, Redactor Georgiana Leulescu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. 72 de studenți au absolvit inginerie economică la Slatina
Vineri 14 iunie 2019
Peste 70 de studenți ai Filialei Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, s-au bucurat, ieri 13 iunie, de evenimentul mult așteptat pe parcursul celor patru ani de studiu și anume ceremonia de absolvire.
Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatrul Facultății în prezența profesorului universitar doctor Dinu Toma, decanul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMVB, directorul filialei Slatina a USAMV, lector univ dr. Victor Tița, prof. dr. Ion Bozgă, fost director al facultății, Adrian Bărbulete, șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Virgil Delureanu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, fostul directorul al filialei Slatina a USAMV, precum și numeroase cadre didactice, studenți, familiile și prieteni ai acestora.
Potrivit directorului Facultății, anul acesta a absolvit cea de-a șaisprezecea promoţie de absolvenţi a instituţiei de învăţământ superior, (...) sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.
Redactor Georgiana Leulescu, VGtv Regional
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Concurs de artă culinară la un colegiu din Slatina
,, Fantezie în bucătărie” a fost tema ediţiei a IV-a a Concursului Judeţean – Expoziţie Culinară organizat de Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina.
În juriu au, printre alții,  fost celebrii master chefi Radu Zărnescu  și Carlo Dragomir, dar și Berta Gal, proprietara restaurantului ,, Berta & Family” din Slatina,  precum și alți experți în materie de artă culinară. Aceștia au rămas impresionați de preparatele culinare prezentate de elevi de la liceele tehnologice de profil din Izvoare, Văleni, Caracal și Slatina.
Precizăm faptul că Radu Constantin Zărnescu este Preşedinte Asociației profesionale
Euro-Toques România, membră în Euro-Toques Internațional (European Chefs Community), organizație fondată în anul 1986 de către Maestrul Paul Bocuse la Lyon, Franța. În anul 2006 a fost unul dintre fondatorii Asociației Culturale Euro Est Alternativ, cea mai importantă organizație profesională din România.
În calitate de Secretar General și Manager în același timp, a demarat mai multe proiecte naționale pentru bucătari și promovarea gastronomiei.
Gazda evenimentului culinar a fost, directorul Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina, prof. Mirela Dumitra, care a declarat:, (...) Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului,  Redactor Georgiana Leulescu, 
=========================================================
Olt. Proiect unic implementat de USAMV, Filiala Slatina
Miercuri 1 august 2018
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a lansat, ieri 31 iulie a.c., la Slatina, în cadrul Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură,un proiect pentru creșterea gradului de competitivitate a angajaților, anteprenorilor și a inteprinderilor care activează în domeniile SNC/SNCDI. La acest eveniment au participat decanul facultății prof. univ. Toma Alecu, directorul unității de învățământ superior de la Slatina prof. Victor Tița, prof. dr. Ion Bozgă, precum și studenți și absolvenți care deja și-au dezvoltat o afacere în domeniul agricol. Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea forței de muncă, a cărei perioadă de implementare se va desfășura între 15 mai 2018- 14 mai 2021. Acesta are o valoare totală de 4.193.397, 59 RON din care 3.564.387, 95 RON din Fondul Social European și din Bugetul Național 545.141, 56 RON. Potrivit inițiatorului proiectului, manager Răzvan Panait, proiectul are ca obiectiv general ,,sprijinirea a cel puțin 502 persoane ( angajați din departamentele de management, resurse umane și antreprenori) precum și a 46 de IMM-uri, având ca scop creșterea gradului de adaptare al activității acestora la dinamica sectoarelor economice potențial competitiv, identificate conform SNC și în în corelare cu SNCDI prin facilitarea accesului la activități, măsuri și instrumente integrate pentru creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor asupra importanței și necesității angajaților la programe de formare profesională, acreditate ANC pentru îmbunătățirea în plan profesional și anteprenorial, cât și pentru sprijinirea înteprinderilor privind planificările strategice pentru anticiparea și adaptarea la schimbare.” (...) Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului Amănunte la VGTV Regional www.vgtvregional.cabanova.com Redactor Georgiana Leulescu
-----------------------------------------------------------------------
Grație pe aripile dansului- concurs pentru copii talentați din Slatina
Joi 16 noiembrie 2017

Atelierul Intercultural din Slatina, a fost gazda primei ediții a concursului de dans modern și muzică ușoară, numit sugestiv ,,Grație pe aripile dansului”. Competiția, organizată de Primăria Slatina în colaborare cu Palatul Copiilor ”Adrian Băran” Slatina și Inspectoratul Școlar Județean Olt, s-a adresat copiilor de la școlile slătinene, cu vârsta cuprinsă între 5-18 ani, dar și copiilor de la alte cluburi ale copiilor din județ.
Potrivit organizatorilor, manifestarea și-a propus realizarea unui schimb de experiență, a unei confruntări interdisciplinare estetice și artistice între muzica ușoară și dansul modern, promovarea în egală măsură a muzicii ușoare autentice și a dansului modern, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorii interpretative coregrafice în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și a dansului modern. Juriul concursului a fost alcătuit din profesori de specialitate de la Palatul Copiilor ”Adrian Băran” din Slatina, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, ai Consiliului Local și Primăriei municipiului Slatina. 
 Programul competiției a mai cuprins, pe lângă secțiunea de muzică ușoară și dans modern, încă două categorii, respectiv design vestimentar și modeling. La finalul competiției, s-au acordat premii celor mai talentați interpreți și dansatori și au constat în diplome și medalii, pe fiecare categorie de vârstă și genuri de dans, dar ceilalți au primit câte o cutie de bomboane de ciocolată. 
 Redactor Georgiana Leulescu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Început de an universitar la USAMV Filiala Slatina
Marti 3 octombrie
Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina,  din cadrul Facultăţii de din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, și-a deschis porțile pentru a XVIIII-a oară, marți 3,  octombrie.
 Emoțiile vizibile pentru toți studenții, mai ales pentru ,,bobocii” care au au pășit pentru prima dată în într-o instituție de învățământ superior.
Începând din acest an Filiala universitară de la Slatina, are un nou director. Profesorul de libi străine, Victor Tita, l-a înlocuit pe prof. dr. Ion Bozgă. 
 Festivitățile deschiderii noului an universitar au început cu ,, Gaudeamus igitur”
La ceremonia deschiderii noului an universitar au participat decanul facultății de la București- prof.dr. Dinu Toma, Victor Tita, directorul facultății, Silviu Neacșu, prefectul de Olt, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, Gabriela Șerban, inspector școlar, Gigi Ernest Vâlceleanu, viceprimarul Slatinei. 
După ce au urata un bun venit tutror la deschiderea noului an universitar 2017-2017, Victor Tița a ținut să puncteze că facultatea a împlinit 18 ani de la înființare, grație unor profesori deosebiți dar și a autorităților locale și județene, care de-a lungul timpului au făcut  totul pentru că la această facultate studenților să li se asigure cele mai bune condiții pentru aprofundarea studiilor. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA, de luni 8 octombrie.
 Redactor Georgiana Leulescu
Olt. Situație incredibilă la școlile oltene! Directori mai puțini decât posturile libere!
 luni 20 decembrie 2021

Potrivit lui Victor Iacobescu, inspector general al ISJ Olt, nu mai puțin de 57 de instituții de învățământ oltene au rămas fără conducere, în urma concursului de acum două luni. Pentru ocuparea posturilor vacante de directori și directori adjuncți, s-au înscris 244 de candidaţi, dar la proba scrisă s-au prezentat 233, fiind admişi doar 155. La proba de interviu, Iacobescu a mai precizat că 27 de candidaţi nu s-au prezentat la examen, prezentând diverse motive. ,,După rezultatele contestaţiilor, după ce s-a terminat concursul, avem 54 de unităţi şcolare unde nu avem director. Dar, sunt 57 de posturi, pentru că în unele unităţi este vorba şi despre postul de director adjunct”, a declarat Victor Iacobescu. Deși șeful Inspectoratului Școlar de la Olt, Victor Iacobescu a precizat că ,,trierea ” candidaților nu s-a făcut pe criterii politice, această situație este fără precedent, existând două posibilități: fie cadidații nu mai sunt stăpâni pe cunoștințele manageriale ale unei unități de învâțământ, fie sunt speriați de cerințele cu privire la pandemie! (...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului (www.semnalulora.wordpress.com)
Pentru VGtv Regional: Redactor: Georgiana Leulescu, Reporter ing. Grigore Sebeș, op. imag, editare și montaj, Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
Olt. Victor Iacobescu, șeful ISJ Olt: Pandemia a evoluat peste aștep