Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
Olt. Ziua Comunei Dobrun sărbătorită la superlativ cu cântec, joc şi voie bună!
Vineri 26 august 2021
Atmosferă de mare sărbătoare pe 26 august în localitatea Dobrun, unde fiii satului s-au adunat pentru a petrece împreună Ziua Comunei. Primarul Aurel Bondrescu, a ținut ca de această dată evenimentul să fie unul special, organizându-l pe terenul din spatele noii Săli de Sport, construită de curând pentru elevii și tinerii din Dobrun. 
Având aproape 1600 de locuitori, localitatea Dobrun a cunoscut o dezvoltare fulminantă sub conducerea unui primar ambițios,  care și-a dorit ca și consătenii săi să beneficieze de condiții moderne de trai și dezvoltarea unor afaceri,  care la rândul lor să aducă prosperitate comunității locale.
Așadar, dacă la sfârșitul lunii iulie, Aurel Bondrescu inaugura finalizarea podului de  peste Olteț, care scurtează drumul dintre localitatea  vecină Șopârlița cu 20 de km, una dintre cele  mai mari realizări ale sale în calitate de edil comunei Dobrun,  la sfârșitul lunii august și-a propus să sărbătorească evenimentul prin cântece, joc și voie bună.
Sărbătoarea dedicată Comunei Dobrun a debutat cu un program artistic susținut de Ansablurile de copii ,, Brâulețului” din Pârșcoveni, ,,Mărgăritarul ” din Voineasa   și ,,Dobruneanca” din Dobrun. Seara, cei prezenți au petrecut alături de Ansamblul Profesionist ,,Doina Oltului”, din Slatina, condus de dirijorul Cristian Dumitru și de interpreți îndrăgiți precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Marcela Fota și Aurel Moldoveanu. (...)
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj tv  Georgia Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cungreni au sărbătorit ziua localității cu Niculina Stoican și Trupa Taverna din Slatina
Sâmbătă 14 august 2021
Devansată cu o zi față de cum s-a făcut până acum, Ziua Comunei Cungrea a fost sărbătorită la superlativ.
Dacă anul trecut, de Sf Maria când trebuia să fie sărbătorită ziua localității nu se supenda din cauza pandemiei, anul acesta sărbătoaream în frumoasa localitate ce-a de-a XIV- a ediție. Autoritățile locale au pregătit o serie de suprize muzicale, au cinstit și premiat cuplurile care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsătorie, iar agenții economici au pus la dispoziție răcoritoare mici, bere tuturor celor care au poftit la ceva special la o astfel de sărbătoare.
Așadar, pentru a întreține atmosfera de sărbătoare a localității Cungrea, autoritățile locale au invitat pe îndrăgiții interpreți de muzică populară Niculina Stoica, Trupa Taverna de la Slatina și Cornel Cojocaru.
Primarul localității, Cosmin Vlad împreună cu viceprimarul Gheorghe Stancana și Consiliul Local, au pregătit o serie de surprize muzicale pentru consătenii lor, dar și pentru fii satului plecați pe alte meleaguri.
Tot cu acest prilej au fost premiate și cuplurile care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie cu Diplome  de Recunoștință ,, pentru marele și respectabilul merit de a fi muncit și trăit împreună timp de 50 de ani”.
Iată care sunt familiile premiate de administrația publică locală din Cungrea:  (...)
Sărbătoarea ,, Fii Satului ” de la Cungrea s-a terminat noaptea târziu, cu un superb foc de artificii care au luminat pentru a XI-a oară cerul înstelat al localității din nordul Oltului.
, Redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.


Olt. Petrecere la superlativ la ediția jubiliară de Ziua comunei Urzica

Luni 9 august 2021
Duminică 8 august, în localitatea Urzica s-a desfășurat cea de-a XX-a ediție a Zilei Comunei, un eveniment de mare anvergură având în vedere că anul trecut această frumoasă sărbătoare a fost suspendată din cauza pandemiei.
„Ziua Comunei Urzica”, a debutat, în jurul orelor 20.00 în parcul din spatele Căminului Cultural din localitate, acolo unde este amenajată o scenă în aer liber, foarte frumoasă pe care au evoluat nume de marcă ale muzicii populare oltenești printre care am amiti pe Constantin Măgureanu, fiu al satului, Virginica Neagu, Zorina Bălan, originară tot din partea locului, rapsozii Constantin și Cosmin Gagiu, Robert Târnăveanu și frații Luciana și Marius Bîzgan.
Orchestrația muzicală a fost asigurată de traful Fraților Plotogea de la ,,Doina Gorjului”.
După ce copii din localitate au dat o reprezentație de dansuri populare specifice zonei de sud a Oltului, primarul localității Ion Spiridon a premiat cu diplome și premii în bani, trei cupluri care  împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie.
Spectacolul ce s-a desfășurat, așa cum am spus, pe scena Teatrului de Vară a fost prezentat de către Adriana Ștefan de la Etno Tv și organizat la superlativ  de Veronica Măgureanu.
Printre invitații speciali pe care primarul localității Ion Spiridon a ținut să îi aibă alături, am putea aminti pe senatorul Liviu Voiculescu, preșdinte PNL Olt, deputatul Adrian Chesnoiu, Victor Iacobescu inspector școlar general al ISJ Olt, etc. (...)
Sursă text Semnalul ORA-S
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
Reporter Georgia Sebeș, Redactor Georgiana Leulescu, imaginea Ing. Aurel Grigore Sebeș
Festivalul Călușul Oltenesc ediția I s-a încheiat în Sâmburești la superlativ!
 Luni 29 iunie 2021
Festivalul Călușul Oltenesc, Ediția I s-a încheiat duminică 27 iunie la Sâmburești, acolo unde toate formațiile și ansamblurile prezente au ridicat ștacheta călușului din zona Olteniei la cel mai înalt nivel. Așadar, la acest spectacol călușeresc și-au dat concursul ansamblurile din Sâmburești, Pleșoiu, Optași Măgura, Brâncoveni, Colonești, Voineasa, Osica de Jos, Scornicești și Fărcașele. Înainte de spectacol, ansamblurile călușerești au dat reprezentații în toate satele localității, respectiv Sâmburești, Stănuleasa, Cerbeni, Mănulești, Cerbeni, Tonești, Lăunele, Ionicești. După ce au fost premiate toate ansamblurile și formațiile invitate, seara s-a încheiat cu un recital de excepție al interpreților Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” din Slatina, respectiv Maria Ghinea, Victorița Cică, Gabriel Zăvoeanu, Ion Crețeanu, Ștefania Strejescu, Marinela Dobrițoiu, Marian Toma, etc.
Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii
De Rusalii, se leagă şi alte tradiţii şi obiceiuri, care diferă de la o regiune la alta. În unele zone, oamenii îşi împodobesc casele şi gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul şi bolile. Ramurile de tei au o simbolistică aparte în această sărbătoare: se crede că teiul fereşte gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor. Flăcăii le aduc din păduri, după care se sfinţesc la biserică, iar credincioșii le iau acasă şi le pun la icoane.(...) Amănunte text Semnalul ORA.
 Redactor/reporter Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Festivalul ,,Călușul Oltenesc” de la Corbu, un adevărat regal de dans și muzică populară
 Luni 22 iunie 2021

 În cea de-a doua zi a Festivalului ,,Călușul Oltenesc”  care s-a desfășurat, luni 21 iunie în localitatea Corbu, și-au dat concursul  nu mai puțin de nouă ansambluri folclorice din Corbu, Șopârlița, Perieți, Poboru, Potcoava, Valea Mare, Colonești, Pârșcoveni și Scornicești. 
Și aici, ca și la Vâlcele membrii ansamblurilor și formațiilor de dansuri populare  și-au demonstrat talentul în fața a sute de spectatori veniți special pentru acest eveniment.
  Tot cu acest prilej, primarul localității Corbu, Constantin Dinuț a premiat opt cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, felicitându-i pentru longevitatea lor și asigurându-i de tot sprijinul său. 
Felicităm și noi trainicele cupluri din Corbu, respectiv  Georgeta și Victor Albulescu, Lucreția și Nicolae Borțosu, Doina Maria și Petre Alexe, Rodica și Dumitru Ciucu, Ioana și Gheorghe Ilie, Maria și Valeriu Popescu, Elena și Ilie Stancu, Floarea și Paul Turturică.
Orchestrația muzicală a fost asigurată de instrumentiștii Ansamblului Profesionist ,, Doina Oltului” din Slatina, iar soliștii vocali au încheiat activitatea Festivalului ,, Călușul Oltenesc”, cu un adevărat regal muzical.
(...) Mai multe în revista Semnalul ORA.
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Festivalul de Folclor ,,Călușul Oltenesc” a debutat la Vâlcele
 Duminică 20 iunie 2021
În 2019 s-a desfășurat la Slatina, cea de-a XXI ediție a Festivalului ,, Călușul Românesc”, la care participau formații de călușari și ansambluri  populare din aproape toate localitățile din Olt dar și din țară sau din  Republica Moldova, Bulgaria, Polonia și Serbia acolo unde s-a păstrat nealterate dansurile populare, dar mai ales, acest spectaculos dans popular străvechi. Astfel că, slătinenii și nu numai, în cei 21 de ani s-au bucurat de multitudinea costumelor și dansurilor populare, de muzica autentică a fiecărei regiuni prezentate de ansamblurile folclorice, de frumusețea tinerilor care au prezentat cu mândrie portul popular specific zonelor din care proveneau.  Din păcate, pandemia care a cuprins întreaga planetă, a întrerupt acest mare festival popular, însă anul acesta autoritățile județene au reluat obiceiul, dar într-un alt format. Astfel că, această frumoasă sărbătoare tradițională a fost împărțită pe parcursul acestei săptămâni, între șase localități din Olt, respectiv Vâlcele ( 20 iunie), Corbu 21 iunie, Osica de Sus ( 23 iunie), Brastavățu ( 25 iunie), Pleșoiu ( 26 iunie) și Sâmburești( 27 iunie).
Așadar, această frumoasă sărbătoare dedicată virtuozității dansurilor și cântecelor populare oltenești, dar mai ales a Călușului, a debutat la Vâlcele, unde au participat ansambluri și formații populare atât din localitate, respectiv ,,Colelia” și ,Rândunica” cât și din Dobrun, Mărunței, Brastavățu, Ghimpețeni și Sâmburești.(...)
La acest eveniment care a debutat la Vâlcele,  au participat sute de săteni, iubitori de folclor dar și autoritățile locale și județene printre care am aminti pe Marius Oprescu, președintele CJ Olt, vicepreședintele Virgil Delureanu, primarul Alexandru Taifas, deputatul Marius Iancu, etc.(...) 
Mai multe în revista Semnalul ORA .Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Greviștii de la Astra Rail Industries Caracal nu-și cer decât drepturile salariale!
Luni 31 mai 2021
Astăzi a fost a opta zi de protest spontan a muncitorilor de la Astra Rail Industries (Romvag) Caracal, în care aceștia și-au cerut drepturile salariale, sau cel puțin majorarea salariului cu 500 lei. Obosiți de munca fizică la care sunt supuși de către conducerea fabrici de vagoane de la Caracal, și supărați că doleanțele lor nu sunt luate în seamă, peste 500 de muncitori, înfruntă ploaia și frigul de afară, dar nimeni din conducerea Astra Rail nu le aude strigătul. Nu vor decât să muncească, dar nu plătiți ca niște sclaveți, fără a se ține cont de drepturile salariale ale Contractului Colectiv de Muncă. ,, Suntem de opt zile în acest protest spontan de muncă, început pe data de 20 mai, la două zile după colegii de la Severin, pentru ne-a ajuns cuțitul la os! Colegii noștri de la Arad, din cadrul aceleiași multinaționale, Astra Rail Idustries, au salariile aproape duble față de noi! Numai vorbim de condițiile de muncă, nu mai vorbim de faptul ni s-au tăiat toate sporurile”, ne-a spus pentru început, noul lider de sindicat, Paul Stancu.
Dumitru Buzatu, vicepreședintele noului sindicat, ne-a precizat, că domnia sa ia în mână puțin peste 2.000 de lei, în condițiile în care lucrează ore suplimentare dar și sâmbetele. Cam același salariu îl ia și liderul de sindicat, Paul Stancu, care este lăcătuș.
 Oamenii sunt spun că până acum, chiar dacă au avut un lider de sindicat, pe Viorel Șerbănescu, un pensionar de 73 de ani, cumnat cu directorul de producție Schaiber, nu au fost  reprezentați niciodată în demersurile lor și din acest motiv au salariile mai mici decât colegii lor de la Severin și Arad, care sunt angajați pe aceleași meserii și fac aceleași operațiuni în construcția de vagoane.(... )
Mai multe în revista Semnalul ORA de luni 7 iunie a.c.
Interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Bătrânica de la Deveselu mai speră într-o justiție corectă!
 Miercuri 9 Martie 2021


Vă dezvăluiam în numărul trecut al revistei noastre că, Tanti Costina Ștefan, de la Deveselu, o femeie în vârstă de 73 de ani, se luptă cu un sistem corupt dar și cu autorități locale de peste 30 de ani, pentru a-și recăpăta un drept moștenit de la socrul său, Tudor Dovan, fost deținut politic în vremea comunismului. Acesta fusese condamnat, la începutul colectivizării, adică prin 1958, la zece ani închisoare pentru că era denumit ,, chiabur”, adică avea și el câteva de ha de pământ, o casă animale și o batoză de grâu, confiscate în totalitate de comuniști. Nu a executat decât cinci ani, pentru că i s-au retras acuzațiile dar ceea ce îi fusese confiscat, nu s-a mai întors niciodată la familia sa.
Spuneam tot în numărul trecut că, soția și fiul său, rămași pe drumuri își înjghebaseră între timp o căsuță amărâtă și acolo l-au primit pe bietul om după cei cinci ani de detenție. Nu a mai trăit decât cinci ani dar între timp îi murise și unicul fiu, motiv pentru care înfiase băiatul sorei sale, care avea să fie mai târziu soțul Costinei.
Nu mai insistăm să amintim faptul că bieții oameni au încercat să își recupereze casa pe timpul comunismului și cum au fost refuzați pe motiv că aveau una deja( cea construită ulterior din chirpici) și nici cum în rea a funcționat, primăria, dispensar uman și veterinar.
Vrem să punctăm faptul că, după revoluție când toată lumea făcea cerere pentru retrocedarea unor bunuri confiscate de comuniști, autoritățile locale au dat titlu de proprietate lui Petre Pițur, (șoferul unui patron care are o asociație agricolă, care se instalase în ea de pe timpul comunismului), cu toate că începuse un litigiu al familiei Ștefan prin care trebuia să demonstreze cu tot felul de acte că imobilul cu tot ce avea în curtea sa, le aparținuse. (...) Mai multe în revista Semnalul ORA- S de luni 15 martie a.c. Interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Revendicări salariale ale sindicatului polițiștilor, și la Prefectura Olt
 Luni 22 februarie 2021 Polițiști din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, au sosit la Slatina, în fața Prefecturii Olt, pentru a-și arăta nemulțumirea față de salariile pe care le primesc, salarii care nu au mai fost modificate din 2009. Potrivit lui Cristel Ioțu, liderul de sindicat al polițiștilor din Olt și vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, caravana de protestatari a pornit ieri din fața Prefecturii Timiș, au trecut pentru a protesta la Drobeta Turnu Severin, la prefectura Mehedinți iar azi dimineață au pichetat prefectura Dolj, după care au ajuns la Slatina, urmând ca mâine să ajungă la prefectura Argeș și în mai multe locații din București. ,, Au venit colegi polițiști din toată țara, este o caravană cu coleg veniți tocmai din Satu Mare, Maramureș, Constanța, Neamț, Timiș... Noi avem o listă de revendicări pe care am pus-o la dispoziția Guvernului încă din decembrie 2020, împreună cu Cartel Alfa, generată de faptul că în campania electorală s-a promis faptul că se va respecta legea, adică se va majora salariul minim pe economie, se va respecta Legea 153/ 2017 pentru salarizarea la nivel unitar în domeniul bugetar. Bineînțeles că această situați cu ceea ce înseamnă unitar nu a fost respectată, pentră că noi polițiștii, suntem încă plătiți la nivelul anului 2009. Situația este foarte gravă! Noi ne sptrigăm disperarea pentru că, așa cum am văzut în ultima perioadă, încă de anul trecut polițiștii au fost în prima linie cu medicii. Dar, am avut acea situație, anormală din punctul nostru de vedere că prefecturile și-au acordat un spor de covid de 30%, în timp ce polițiștii sunt plătiți la nivelul anului 2009, cu toate că din 2017 există o lege, care nu a fost respectată până în prezent. Frustrările s-au acumulat, noi suntem la capătul răbdărilor iar cetățenii trebuie să înțeleagă că dacă subfinanțăm Poliția sau Ministerul Apărării Naționale, subfinanțăm siguranța cetățeanului. 
(...) Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului. VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bătrână din Deveselu, bătaia de joc a autorităților locale
Vineri 19 februarie 2021

Constantina Ștefan de 73 de ani din localitatea Deveselu, este purtată pe drumuri de mai bine de 30 de ani pentru a i se recunoaște un drept de proprietate, moștenire de la socrul său, Tudor Dovan, fost deținut politic în vremea comunismului. Bătrâna ne-a povestit, cu multă durere în suflet, despre bătaia de joc la care a fost supusă, de-a lungul timpului de către primarii acestei localități. Necazurile prin care a trecut familia sa, i-au răpit soțul dar și unul dintre cei patru fii. Nici ea nu este sănătoasă. Reumatismul și alte boli datorate stresului cumulat de zeci de ani, au copleșit-o, însă dorința de a recăpăta un bun al familiei sale, pe care să-l împartă nepoților săi, o face să fie puternică să uite de durerea picioarelor, de durerea sufletului...
Ne-a spus cum socrul său, Tudor Dovan, numit de conducerea vremii ,, chiabur” pentru că avea câteva ha de pământ, o casă și animale, a fost arestat în 1958 și condamnat la zece ani închisoare, din care a făcut doar cinci. Casa a fost confiscată de autoritățile locale, iar soția lui și fiul, care era militar au rămas pe drumuri. Între timp, soția sa și-a ridicat o căsuță din bârne, în vecinătatea proprietății sale, confiscate de către regimul comunist. În casa lor a funcționat o grădiniță, după care a fost dărâmată, construită altă casă , pe care autoritățile locale post -decembriste au dat-o cu titlu de proprietate lui Petre Pițur, șoferul unui patron care are o asociație agricolă.
(...) Sursă text Semnalul ORA, din 22 februarie 2021.
Redactor/ Reporter VGtv Regional Georgiana Leulescu, op. imagie ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgiana Sebeș www.vgtvregional,ro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Daniel Tudor, un primar determinat pentru Scornicești
Marți 13 octombrie 2020 Orașul Scornicești se poate numi de acum norocos de vreme ce la cârma sa se va afla, pentru următorii patru ani, liberalul Daniel Tudor.
Cu o experiență în administrația publică locală ca fost viceprimar, actualul primar este bine ancorat în realitatea administrativă, fiind unul dintre cei mai buni și prolifici viceprimari din orașele Oltului.
În peste 90% din cazuri, viceprimarii sunt ,, invizibili” pentru locuitori, însă Daniel Tudor a fost în prim- plan încă de la începutul mandatului de viceprimar. A demonstrat în cei patru ani că poate să schimbe fața localității, chiar dacă uneori i-a fost greu sau a avut împotriva sa chiar pe cei cu care plecase la drumul greu al administrației locale. Scorniceștenii l-au ales în proporție covârșitoare, fiind conștienți de puterea sa de muncă dar mai ales de implicarea sa pe care a demonstrat-o ca viceprimar. Știu că este un om al echilibrului, un om cu care se poate discuta pe orice temă și a cărei ușa va fi deschisă pentru toți cei care îi vor cere sprijinul.
În interviul acordat VGtv Regional, Daniel Tudor ne-a precizat că în această campanie electorală bătălia s-a axat mai mult pe atacuri la persoană, ceea ce el a evitat fiind un om cu principii morale deosebite. ,, Am fost provocat și jignit, nu numai eu dar și echipa mea, însă le-am tratat cu indiferență. Nu am vrut să ne distragă atenția de la ceea ce aveam de făcut. Erau doar minciuni fără niciun fundament”.(...) Sursă text Semnalul ORA-S
Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. imag, editare și motaj, ing. Grigore Sebeș, VGtv Regional, www.vgtvregional.ro
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opt cupluri premiate pentru longevitate la Pleșoiu
 Miercuri 9 septembrie 2020
Ziua ,,Legumicultorului” de la Pleșoiu, a fost sărbătorita anul acesta mai mult simbolic, datorită restricțiilor provocate de pandemia cu SARS COV 2, care a perturbat activitățile culturale din întreaga lume. Primarul localitații, Valeriu Măndescu a hotărât, împreună cu consilierii locali să desfășoare o ceremonie scurtă de premiere a opt cupluri care, anul acesta, au împlinit 50 de ani de căsătorie. Edilul localității i-a felicitat și totodată le-a acordat câte o Diplomă de Onoare și un premiu a câte 1000 lei fiecare.
Frumoasa localitate situată pe malul drept al Oltului este una dintre cele mai cunoscute bazine legumicole din județul Olt, unde locuitorii cultivă din cele mai vechi timpuri legume pe care le comercializează nu numai pe piețele din Slatina dar și din județul Vâlcea sau Sibiu.
Pe lângă faptul că pleșoienii sunt oameni harnici și muncitori, știu să păstreze cu sfințenie tradițiile, meșteșugurile dar mai ales, portul și dansul călușeresc, unic în zona Olteniei prin virtuozitate. Istoricii spun că această localitate este atestată documentar încă din secolul al XIII-lea și începutul secolului al XIV-lea. Totuși, primul document poartă data de 23 iunie 1512-1513, unde se vorbește despre Codrea și Dracia din satul Pleșov. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA. Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www. vgtvregional.ro
-------------------------------------------------
Dezbatere publică pe tema câinilor maidanezi discută la Caracal

Miercuri 15 iulie 2020
Astăzi, în grădina de vară din spatele Primăriei Caracal a avut loc o dezbatere publică privind soluționare problemei câinlor vagabonzi din oraș, la care au participat primarul Liviu Radu, city- managerul Adrian Chesnoiu precum și locuitori ai orașului care au răspuns invitației autorităților locale.
Potrivit lui Chesnoiu, administrația publică din Caracal a realizat, anul trecut ,, un Studiu de Fezabilitate din care rezultă că amenajarea unui adăpost ar greva bugetul local de o sumă exorbitantă, întreținerea anuală de asemenea, fapt care va pune în pericol viabilitatea acestui proiect. În aceste condiții am identificat ca soluție, prevăzută de lege, concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Am avut în vedere două aspecte în documentarea noastră – siguranța populației, pe de o parte, reprezentând interesul general al cetățenilor municipiului nostru și de cealaltă parte respectarea legislației de protecție a animalelor. ”(...)Sursă Text Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional, a consemnat Georgia Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Leulescu. www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Gh. Bădiță: Legea e foarte bună, dar de multe ori e aplicată prost!
Omul de afaceri, Gheorghe Bădiță, administratorul firmei Marconf din Piatra- Olt, este și acum după 12 ani, contrariat de incercările anumitor grupuri de interese de a-i falimenta scoietate, cu toate că aceasta are profit în fiecare an, își plătește salariații și toate dările către stat. Aproape în fiecare zi, Gheorghe Bădiță, are cel puțin câte un proces, pornind de la încercarea insolvenței firmei sale și de fiecare dată constată că se produc infracțiuni grosolane, începând cu dispariția a sute de documente din dosarele cauzei respective, sau chiar dosare întregi, ceea ce îi ridică foarte multe semne de întrebare.
Altele dosare, în schimb, au adăugate coli nescrise, însă numerotate. De cele mai multe ori, Bădiță a sesizat organelor în drept aceste ilegalități, însă mai toate demersurile sale sunt luate în bășcălie, sau pur și simplu ignorate.
Acesta mai spune , într-un interviu pentru VGtv că BRD, banca cu care a lucrat de-a lungul timpului, îi face mari probleme. Astfel că în momentul în care firma a fost băgată în insolvență i s-a pus sechestru pe toate bunurile, inclusiv și pe conturile firmei, astfel că nu a mai putut încasa banii pe lucrări de la firmele creditoare.
Printre cei care s-au înscris la masa credală este și BRD, care ar fi recuperat creanțele pe care firma Marconf le avea către bancă, de trei ori mai mult. Totuși, potrivit lui Bădiță, unitatea bancară nici nu recunoaște achitarea datoriilor și nici nu a notificat acest lucru către firma care se ocupă de insolvența Marconf, astfel că Bădiță are în continuare bunurile sub sechestru. ,(...)Sursă Text Semnalul ORA. Pentru VGtv Regional, a consemnat Georgia Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Leulescu. www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt.Gheorghe Bădiță: La Judecătoria Slatina nu se testează temperatura!
joi 25 iunie 2020

Gheorghe Bădiță de la Piatra Olt, a avut ieri, 23 iunie, a.c., o experiență neplăcută în timpul unui proces pe rol la Judecătoria Slatina. 
La intrare în incinta instituției de justiție toți justițiabilii au intrat fără a fi testați, spre surprinderea sa. În sala de judecată, avocatul părții adverse și-a scos masca, acuzând faptul că nu poate respira și nici vorbi, iar pe fața sa curgea transpirația abundent. 
 În momentul în care Bădiță a sesizat problema completului de judecată, a fost apostrofat și dat afară pe motiv că perturbă ședința. (...)
 Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA S 
 Pentru VGtv Regional a consemnat Georgia Sebeș, reporter Georgiana Leulescu, op. imag. eitare și montaj ing. Grigore Sebeș

-==================================================-

Olt. Afaceristul Gheorghe Bădiță se luptă cu un sistem corupt de 12 ani
 Miercuri 17 iunie 2020
 Sunt de apreciat oamenii care luptă până în pânzele albe pentru a-și face dreptate singuri, pentru că de cele mai multe ori Legea e oarbă, interpretabilă sau, pur și simplu, încălcată cu aroganță și nesimțire. 
Unul dintre acești luptători cu ,, morile de vânt ale justiției” este și afaceristul oltean Gheorghe Bădiță, administratorul firmei Marconf SRL de la Piatra Olt. 
În urmă cu câțiva ani societatea era foarte prosperă, era văzută bine și avea lucrări de calitate, nu numai în Olt dar și în alte județe din țară.  În prezent, firma mai are doar 10% din angajați. Gheorghe Bădiță a dezvăluit problemele a dezvăluit că problemele au început să apară încă din 2008, când firma avea peste 300 de lucrători și 100 de ingineri, cu un salariu net de 3.000 de euro, dar și foarte multe lucrări de mare amploare, în domeniul construcțiilor.
 „În perioada 2008-2012, AFAF-ul a desfășurat peste 300 de controale, practic în fiecare zi a fost câte un control la firmă. Când voiam să plec la muncă mă așteptau și îmi spuneau că intenționez să mă sustrag controlului. Apoi mă întorceam și răspundeam întrebărilor puse de ei. Controalele respective s-au încheiat cu un RIF și o decizie de impunere în valoare de 2,6 milioane, în 28.02.2012” a declarat pentru VGTV Regional Gheorghe Bădiță.
Sursă text Semnalul ORA
Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. imag, editare și motaj, ing. Grigore Sebeș,
-----------------------------------------------------------
 Olt. Șefa Parchetului Olt mulțumită de activitatea procurorilor olteni!
Vineri 17 ianuarie 2020
Cam asta a fost concluzia șefului Parchetului Olt, prim- procuror Anca Anuța, după ce a prezentat bilanțul activității desfășurate anul trecut, cu toate că există deficit de procurori, volumul de lucru este foarte mare, iar scandalurile mediatice se țin lanț.Olt. Potrivit bilanțului prezentat de prim procurorul Anca Anuța, vineri, 17 ianuarie, la sediul instituției, Parchetul Olt, dar și cele locale din Balș, Caracal au lucrat cu deficit de procurori. ,,Si în anul 2019 ne-am confruntat cu un deficit de procurori. Se pare ca anual procentul este în scădere. Iar dacă în anul trecut gradul de ocupare era de 74%, în 2019 a fost de 67%. Parchetele cu deficit major de procurori, aproape la limita blocajului, au fost Parchetul Slatina și, în ultima parte a anului trecut, Parchetul Balș, care a funcționat cu un singur procuror, care a desfășurat atât activitate de conducere, cât si de execuție. În prezent, să spunem că ne-am reglat la acea unitate de parchet, schema fiind de 50% ca urmare a transferului unui coleg de la PJ Craiova la Parchetul Balș. Si Parchetul Slatina, la un moment dat, a funcționat cu trei procurori dintr-o schemă de 12, trei procurori care erau cu experiența redusă, având în vedere ca erau stagiari, iar prim-procurorul era, de asemenea, delegat funcția de prim-procuror adjunct fiind, de asemenea, vacantă. Deficit a fost si Parchetul Olt, noi funcționând cu opt procurori dintr-o schema de 13, din cei opt trei având funcții de conducere, dar în egală măsură au desfășurat și activitate de execuție, pentru a realiza un echilibru al activității. Totodată, și Parchetul Corabia înregistrează deficit de personal, însă ei stau mai bine, gradul de ocupare fiind de 75%. Cel mai bine stă Parchetul Caracal, care, din fericire, aproape în totalitate anul trecut a funcționat cu o schema completă" a afirmat prim-procurorul Parchetului Olt, Anca Anuța.(...) Sursă text Semnalul ORA
Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Georgiana , editare și motaj, ing. Grigore Sebeș,
----------------------------------------------------------------------------------------
În ziua de Bobotează s-au botezat caii la Slatioara pentru a 27-a oară!
 Luni 6 ianuarie 2020
Autoritățile locale din Slătioara au organizat azi, de Bobotează, cea de-a XXVII-a  ediție a concursului  ,, Botezul Cailor”, la care au participat 37 de cai frumoși din comunele vecine ale localității dar și din Balș, Costești de Argeș și Roșiori de Vede. Acest eveniment a avut loc ca de obicei, pe izlazul comuna, însă , de această dată,  autoritățile locale, coordonate de primarul Savu Ungureanu, au amenajat o arenă îngrădită în care s-au desfășurat cele două teme de concurs, respectiv Frumusețe și Tracțiune.  Dacă la prima secțiune, cea de Frumusețe, caii și poneii prezenți în concurs, au fost îndelung admirați, la concursul de Tracțiune, cabalinele concurente au primit aplauze la scenă deschisă.  Acestea au trebuit să tragă un buștean de aproximativ o tonă având la dispoziție două minute. Primul cal intrat în concurs, a mișcat bușteanul, doar 0,50 m,  cel de-al doilea 0,60 cm, însă începând cu cel de-al treilea, bușteanul a fost tras nu mai puțin de 36 de m! Recordul a fost bătut de următorul cu 56 metri, după aceea 61 m, și au ținut-o tot așa până când bușteanul a fost plimbat prin toată arena. Cea mai mare lungime pe care a fost tras bușteanul a fost de peste 160 metri! Tradiția botezării cailor la Slătioara, datează de sute de ani, însă a fost întreruptă în perioada comunistă și reînființată în 1993.
Sursă text Semnalul ORA
Redactor Georgiana Sebeș, op. și editor Georgiana Leulescu, VGtv Regional
EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020
,,Sărbătoarea Pâinii” de la Scornicești o nouă ediție de succes
 Sâmbătă 28 august
Ajunsă la cea de-a XXVI-a ediție, Sărbătoarea Pâinii de la Scornicești a fost și de această dată un eveniment cu totul special, organizat de primarul orașului Daniel Tudor și CL Scornicești. Scorniceștiul, cunoscut în special datorită fostului președinte Nicolae Ceaușescu, născut aici, a fost declarat oraș în 1989 și are aproape 12.000 de suflete care au știut să păstreze cu multă dragoste, de-a lungul timpului tradițiile și obiceiurile populare, valori intrinseci ale istoriei naționale, dar mai ales ale acestor locuri.
Dealtfel, ,,Sărbătoarea Pâinii” este dedicată truditorilor pământului dar și dansului și cântecului popular. Într-un interviu recent, primarul orașului ne-a declarat că chiar dacă s-a instalat seceta anul acesta în aproape toată țara, grâul a fost frumos și a depășit 11 tone la hectar, așa că sărbătoarea dedicată pâinii și grâului este una bine-venită. Evenimentul a debutat vineri 28 august, în jurul orelor 19.00, în mijlocul orașului unde a fost amenajată o scenă în aer liber, pe care au evoluat peste 70 de copii ai ansamblului folcloric din oraș sub coordonarea Anei Mirela Răduleanu, Ansamblul ,,Călușu Scornicești”, sub coordonarea lui Nelu Ene. De asemenea și-au mai dat concursul îndrăgiții interpreți de muzică populară Gabriel Zăvoianu, Ileana Lăceanu, Ana- Maria Oprișan, Valentin Samfira, orchestra fraților Cazanoi, din care face parte și acordionistul Alin Langă, originar din Scornicești. Surpriza zilei a fost solista de muzică ușoară Theo Rosse, care a reanimat spectatorii tineri, după ce dansaseră pe ritmuri de muzică populară alături de părinții și bunicii lor. Spectacolul oferit de primarul Daniel Tudor tuturor scorniceștenilor cu ocazia ,, Sărbătorii Pâinii” a fost prezentat de Lavinia Mihaela Tîrzianu, realizatoare de emisiuni folclorice la Etno TV (...)Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro.