Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024Politică 2025EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024Eveniment 2025AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024ADMINISTRAȚIE 2024-2025Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024- 2025Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023- 2024Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional

Olt. Criză de procurori la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina

Astăzi, 30 ianuarie 2019, în cadrul unei conferințe de presă susținută de prim procurorul Anca Anuța, șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt,  a fost prezentat bilanțul instituției pe anul trecut, din care a reieșit situația dificilă cu care se confruntă din cauza lipsei procurorilor. Cel mai grav este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, unde din cei 12 procurori  câți ar fi trebuit să fie, acesta funcționează cu doar patru.  Potrivit prim-procurorului oltean, deficitul major de procurori a îngreunat foarte mult rezolvarea dosarelor, astfel că s-a reușit finalizare lor  în doar 33%  din cazuri.  „Aş remarca deficitul major de procurori la Parchetul Slatina, care este prevăzut cu o schemă de 12 procurori, zece funcţii de execuţie şi două de conducere, însă anul trecut, în medie, gradul de ocupare a fost de 33,33%, adică opt posturi vacante din cele 12, deci cam patru procurori au lucrat la această unitate de parchet, în condiţiile în care volumul de activitate este foarte mare. Numai în 2018 au fost 24.117 lucrări, inclusiv dosare penale, dintre acestea fiind soluţionate 14.514 lucrări”. (...)
Redactor Georgiana Raicu, op. Viorel Raicu, VGtv Regional

---------------
,Moșule, am fost cuminte!”, spectacol organizat de VGtv Regional
 Luni 19 decembrie 2018
Se spune ca Sfântul Nicolae a ajutat trei sărmane fete din orașul său, aducându-le dar de zestre, noaptea, fără a fi văzut. Familia în care trăiau cele trei surori era foarte săracă, încât tatăl lor plănuia să-și vândă fetele, crezând că astfel va scăpa de sărăcie. Nimic nu-l impresiona pe crudul tată, nici lacrimile fetelor și nici rugămințile mamei… Sfântul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuința sa și, pe furiș, într-o noapte a aruncat o pungă plină cu galbeni în camera fetei celei mari. Astfel ea a reușit să se mărite curând cu un băiat bun și harnic. La fel a făcut Moșul si în următorii doi ani, așa că sora cea mijlocie si apoi cea mică au reușit să se așeze la casele lor. De atunci și până in zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, cei dragi nouă, și în special copiii, primesc daruri, de la Moșul care nu li se arată niciodată.
Această pildă de omenie și dăruire ne-a inspirat și pe noi când am organizat o petrecere-spectacol la Restaurantul ,,Berta& Familly” din Slatina, numită sugestiv ,, Moșule, am fost cuminte!” și dedicată celor care și-au serbat ziua numelui de Sfântului Nicolae dar și tuturor copiilor cuminți. Spectacolul a debutat cu Patrick Becheru, de 11 ani din Balș, care a interpretat două frumoase melodii populare, după care a urmat debutul unei fetițe de numai 9 ani, Andreea Iacob de la Rotunda, care la rândul său a cântat fără cusur ,,Acasă-i România”. A urmat Karolla Cazan, tot de la Balș, cu un monolog scris de ea, denumit ,, Vreau la balamuc!”. Un moment foarte frumos l-au avut surorile Deea și Dalia Iotu. Prima a interpretat un monolog dedicat Marii Uniri ,, O dorință la 100 de ani”, scris de profesorul Bogdan Bobărelu. În schimb, sora ei mai mică, Dalia a recitat o poezie despre iarnă cu titlul ,, Iarna Daliei”. (...) Sursă text Semnalul ORA Redactor și prezentator Georgiana Raicu, op. Imagine, editare și montaj TV ing. Viorel Raicu. VGtv Regional, www.vgtvregional.ro

ZIUA ARMATEI ROMÂNE MARCATĂ SPECIAL LA SLATINA
 Joi 25 octombrie 2018
Manifestările dedicate Zilei Armatei Române au debutat la Slatina la Monumentul Comemorativ Ecaterina Teodoroiu, de la intrarea în oraș dinspre Craiova, monument dezvelit în 1925, în prezența Reginei Maria și a mamei „eroinei de la Jiu“, care au venit special, pentru prima dată, în reședința județului Olt. Aici, în prezența  autorităților locale și județene, printre care am aminti pe Silviu Neacșu, prefectul judeţului Olt, Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, dar și cei doi vicepreşedinţi ai C.J. Ioan Ciugulea și  Virgil Delureanu, primarul Slatinei, Emil Moţ, viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, şefi de instituţii din subordinea MAI, șefi ai deconcentratelor din Olt precum și reprezentanții principalelor partide politice de la PSD, PNL, ALDE, etc., a fost oficiat un serviciu religios de un sobor de preoți ai Episcopiei Slatina.  De asemenea  comandantul Centrului Militar Județean Olt, locotenent-colonel Marius Mariea a înmânat câte o distincție cu emblema de onoare pentru trei veterani de război din cel de-Al Doilea Război Mondial, distincție conferită de șefului Statului Major al Armatei . Cei trei premiați au fost venerabilul col. ( r)  Dumitru Mihai, singurul veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial prezent întotdeauna la astfel de manifestări, col. (r)  Dumitru Balaban și col. ( r  ) Vasile Gavrilă, cărora le-a parvenit prin intermediul lui Nicolae Ionuș președintelui Asociației Veteranilor și Văduvelor de Război,.  Col. (r ) Dumitru Mihai, în vârstă de  a ținut să evoce câteva momente emoționante de pe frontul de luptă la care a participat: „În ziua de 25 octombrie 1944 mă aflam la porțile Careiului. La ora 6.00 a început atacul final, eliberând ultima brazdă de pământ sfânt al Transilvaniei, răpită mișelește prin dictatul de la Viena din 30 august 1940. În această zi festivă urez Armatei Române și celor aflați la datorie alături de forțele NATO succes în pregătirea militară și multă sănătate. Trăiască Armata Română!“.    (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului și Oltului.   Redactor Georgiana Raicu, op. TV Viorel Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Iuliean Horneț: Suntem o țară bogată cu cei mai mulți săraci!


Inventatorul centralelor termice pe peleți ce îi poartă numele, Iuliean Horneț, a ținut să explice, într-un interviu pentru televiziunea VGtv Regional, despre importanța păstrării unui mediu curat, ecologic care să ne facă viața mai frumoasă și sănătoasă. Acesta a inventat în urmă cu peste zece ani, o centrală termică care să ardă peleți, cu randament de 98%. Centrala ecologică a rezutat în urma unor cercetări asidue, vreme de patru ani, împreună cu fratele său, regretatul Aurel Horneț, cel care s-a ocupat de dinamica arderilor iar el de partea mecanică şi de automatizare a centralei. A fost o cercetare 100% privată, începută în 2002, toate experimentele fiind făcute acasă la ei, unde au amenajat un atelier cu tot ceea ce a trebuit pentru a obține una dintre cele mai reușite centrale termice pe peleți din lume. Din păcate staul român, la acea vreme nu le-au recunoscut invenția, cei doi fiind nevoiți să o breveteze în Canada.
(...)
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
================================================


Olt. Ediție jubiliară la ,, Întâlnirea cu Fii Satului” din Tătulești
Marți 18 septembrie 2018



  Dan Vasile, primarul localității olteneTătulești, a organizat sâmbătă 15 septembrie, cea de-a X-a  ediție a sărbătorii ,, Întâlnirea cu Fiii Satului”, zi marcată cu cântec, joc și voie bună împreună cu toți consătenii săi, de aici sau plecați pe alte meleaguri.
Sărbătoarea a debutat cu  premierea celor mai buni elevi din localitate.Au primit câte o Diploma de Excelență elevii Mihaela Alexandra Rădulescu, Stefania Corina David, Silviu Nicolae Bărăgan, Larisa Alexandra Colacanu și Alexandra Mihaela Neacșu. De asemenea, singurul copil născut în acest an, Teodorescu Andrei Ilie, i-a fost conferită Diploma de Onoar.
 Familia Ilie și Victoria Popa a primit Diploma de Onoare pentru sărbătorirea în acest an a jumătate de secol de căsătorie, iar Ioana Țucă a primit  Diploma de Onoare și recunoștința autorităților locale fiind cel mai vârstnic cetățean din comuna Tătulești.
 Festivitățile dedicate ,, Intâlnirii cu Fii Satului” de la Tătulești a continuat cu Ansamblul ,,Mărțișorul ” de la Corbu,  recunoscut nu numai în județul nostru, dar și în țară și străinătate datorită premiilor primite pentru virtuozitatea și originalitatea dasurilor și cântecelor populare oltenești.
Pe scenă au mai urcat Ansamblul ,, Călușul” din Scornicești, Ansamblul  ,, Zestrea Poboranilor” de la Poboru,
  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
-----------------------------------------------------------------------------------
Olt. Sărbătoarea localității la Spineni de Sf. Marie Mică
 Luni 10 septembrie 2018
Ziua sfântă de 8 septembrie când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului a fost prlej de sărbătoare și pentru locuitorii din comuna olteană Spineni, când autoritățile locale au hotărât să fie marcată cea de-a IV-a ediție a  Zilei Localității, zi în care, de patru ani încoace, fiii satului vin din toate colțurile țării darși din străinătate, se reîntâlnesc și petrec împreună una dintre cele mai frumoase zile de peste an.  Primarul localității Spineni,  Dănuț Sărpău a reușit, și de această dată cu ajutorul sponsorilor și Consiliului Local să facă din această sărbătoare una la superlativ.   Asdtfel că în deschiderea evenimentului, au urcat pe scenă micuții membrii ai Ansablului ,, Vedea - Vedița” din Argeș, după care primarul a ținut să premieze cuolurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, pe cele care au cnsimțit în acest an să își unească destinele la Starea Civiulă dar și în fața lui Dumnezeu. Edilul nu a uitat nici părinții celor 18 copii născuți în acest an și  i-a premiat cu o diplomă și o sumă de bani. ,, Sunt extrem de bucuros că în localitatea noastră tinerele familii se stabilesc aici, fac copii frumoși și sănătoși, copii care vor duce mai departe continuitatea noastră pe aceste meleaguri, copii care vor păstra cu sfițenie tradițiile populare și care se mândresc cu această comună, oriunde,  în țară și în lume. Sunt familii cu 4-5 copii, știu că le este greu pentru că timpurile sunt grele, înă noi cei din administrația publică locală încercăm să le oferim minimum de confort pentru un trai cât se poate de onorabil.  Sunt onorat și totodată impresionat de cei care se întorc din străinătate  și își construiesc gospodării frumoase în localitate. Sunt oameni  harnici și respectați în sat dar și în țările unde și-au găsit un loc de muncă și pentru acest motiv le doresc sănătate și tot binele din lume! De asemenea, admir hărnicia și vivacitatea localnicilor noștri care au trecut demult de vârsta a doua și care nu contenesc nicio clipă cu treburile gospodărești sau cele din câmp. Așa am fost educați noi, cei de la țară să ne respectăm prin muncă, cinste și corectitudine”, ne-a declarat primarul Dănuț Șerpău, mândru de consătenii săi.  (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului și Oltului.
  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. ,,Sărbătoarea pâinii” și a cântecului popular la Scornicești
 Luni 3 septembrie 2018 Sfârșitul lunii august a fost dedicat, în orașul Scornicești, tradiției populare, oamenilor ce trudesc la munca câmpului, secerișului dar și ,, pâinii cea de toate zilele”. În acest context s-a desfășurat, vineri 30 august, în orașul Scornicești, cea de-a XXIV ediție a ,, Sărbătorii Pâinii”, sărbătoare ce a adunat nu numai localnicii dar și locuitori ai comunelor învecinate, pentru a marca una dintre cele mai frumoase sărbători de vară într-un mod cât mai frumos. Ioan Prioteasa, edilul orașului, împreună cu viceprimarul Daniel Constantin și CL Scornicești, au pregătit și de această dată o serie de surprize scorniceștenilor, menite să asigure un climat de sărbătoarea cu cântec, joc și voie bună. Așadar, evenimentul a debutat cu reprezentați ale Ansamblulrilor ,, Călușul Scornicești” , sub coordonarea coregrafului Nelu Ene, dar și a ,, Zestrei Poboranilor” din localitatea vecină, Poboru, înființat cu trei luni în urmă. Membrii celor două ansambluri au urcat, rând pe rând, pe scena amplasată special în centru orașului și și-au demonstrat virtuozitatea dansului popular românesc dar și a cântecelor specifice acestei zone. Surprizele muzicale au continuat, în prima parte a sărbătorii cu recitaluri al micuței Emilia Ogea, elevă a îndrăgitei interprete Victorița Cică, dar și al colegului de breaslă, Florin Claudiu Ene, jurnalist la Ziarul de Olt. Partea a doua a acestui eveniment a continuat cu decernarea de Diplome aniversare, pentru 23 de cupluri care împlinesc în acest an50 de ani de căsătorie. Iată care sunt cuplurile premiate: Filofteia și Florea Geru, Vasilica și On Radu, Marcela și Ilie Bănoiu, Eugenia și Dumitru Nițuică, Elna și Gheorghe Dumitrana, Niculina și Nicolae Șerbana, Niculina și Nicolae Stancu, Iulia și Ion Voicu, Ioana și Marin Diaconescu, Niculina și Marin Albăstroiu, Leana și Florea Niculae, Viorica și Florea Săndulescu, Domnica și Ion Constantinescu. Ecaterina și Stan Trașcă, Elena și Ion Citireag, Maria și Marin Pârvu, Aneta și Victor Anghel, Ioana și Gheorghe Mitrache, Floarea și Iile Marinescu, Alexandra și Victor Geicu, Irina și Teodor Stanciu, Elena și Ion Arambașu, cărora le urăm, la rândul nostru ,, Mulți ani cu sănătate!” Sărbătoriții au mai primit din partea autorităților locale câte un buchet de flori și o sumă de bani. Ultima parte a ,, Sărbătorii Pâinii” de la Scornicești a fost întreținută cu recitaluri de excepție de către doi îndrăgiți și cunoscuți interpreți de muzică populară, respectiv Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristi Bănăţeanu și taraful ce-i poartă numele. Petrecerea s-a încheiat, seara târziu și a fost dedicată, în exclusivitate, tinerilor prezenți la acest eveniment, care au dansat și cântat pe melodiile frumoasei MIRA, până la miezul nopții. Mai multe amănunte într-o înregistrare video la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj Viorel Raicu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priseaca și-a sărbătorit ziua cu cântec joc și voie bună
Luni 20 august 2018

Situată la numai câțiva km de municipiul reședință de județ, comuna Priseaca, din județul Olt, se zbate să supraviețuiască- ca aproape oricare localitate olteană, din cauza îmbătrâniri locuitorilor, a lipsei locurilor de muncă dar și a unor conjuncturi politico –econimice care au afectat grav aproape tot sudul țării. Și aici, tinerii au plecat în străinătate pentru a asigura un trai decent, atât lor cât și familiilor lor. Însă, de fiecare dată aceștia se întorc la locul numit cu mândrie ,, acasă” , își construiesc gospodării frumoase, așa cum au văzut în țările de unde vin. Este meritul lor indubitabil că localitatea este în permanentă schimbare, la acest lucru contribuind și autoritățile locale, în frunte cu primarul Gheorghe Florea, care fac tot posibilul să ofere prisăcenilor condiții decente pentru un trai modern. Așa că în ultimii ani au fost asfaltate aproape toate străzile din satele comunei, a fost introdusă apa curentă și canalizarea, au fost modernizate școlile și grădinițele, iar proiectele cu alte obiective așteaptă să fie aprobate și finanțate. Ce-a de-a doua sărbătoare dedicată de autoritățile locale comunei oltene Priseaca, s-a dovedit a fi la înălțimea tuturor celor prezenți. Gheorghe Florea, primarul localității, a dorit să facă o surpriză plăcută consătenilor săi și chiar a reușit, invitând nume sonore ale muzicii populare românești, dar și de divertisment. Evenimentul a avut loc pe terenul de sport din spatele primăriei Priseaca, unde autoritățile locale au construit o scenă impozantă. Sărbătoarea a debutat dimineața când la au fost depuse coroane de flori la monumentul construit în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din cele două Războaie Mondiale. După miaza, festivitățile au continuat cu evoluția pe scenă a Ansamblului ,, Flori de Măr” de la Curtișoara sub conducerea instructorilor Daniel și Luminița Dumitru, Ansamblul ,, Călușul Scornicești”, instructor artistic Nelu Ene, Ansamblul ,, Zestrea Poboranilor” coregraf Ana Mirela Răduleanu, coordonat de primarul din Poboru, Iulian Bărăscu. (...) Amanunte în revista Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului. Pentru VGtv Regional, redactor Georgiana Raicum, op. imagine editare si montaj, ing. Viorel Raicu, www.vgtvregional.ro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Show la Stoenești cu Cove, Dorina Mete, Petrică Mâțu Stoian și alții
Duminică 1 iulie 2018

 Localnicii din Stoeneștiul Oltului și-au pus și anul acesta straie de sărbătoare la ediția a XVII-a festivităților dedicate localității desfășurate în cadrul Bâlciului Anual. Evenimentul organizat de primarul Alexandru Damian, viceprimarului Cristian Dumitru Sfetcu și consilierii locali, s-a desfășurat sâmbătă 30 iunie, pe terenul de sport al comunei aflat pe malul Oltului. Tot cu acest prilej s-a desfășurat și ce-a de-a doua ediție a Festivalului de folclor interjudețean ,, Trandafir de Romanați”, unde și-au dat concursul mai multe ansambluri de copii din localitățile învecinate. Pe scena amenajată pe stadionul comunal au urcat ansamblurile folclorice ,,Trandafir de Romanaţi” din Stoeneşti, ,,Florile Grădinilor” din Grădinile, ,,Românaşii” din Deveselu, precum şi grupul instrumental ,,Romanaţi”, tot din Deveselu. Primarul Alexandru Damian a oferit câte o Diploma și o medalie fiecărui ansamblu, urându-le succes pe mai departe, lansând totodată invitația de a participa la ziua localității Stoenești, si anul viitor. Festivitățile dedicate Zilei Comunei Stoenești, au continuat cu recitalurile unor interpreți de marca ai muzicii populare românești, precum Dorina Mete- fiică a satului-, Olguța Berbec, Petrică Mâțu-Stoian, Alexandru Lilea, Vasile Ciobanu, Gabriel Coveșanu (Cove de la PRO TV), Mihai Ștefan Minulescu- prezentatorul evenimentului, precum și Costel David, organizatorul spectacolului și director artistic al ,, Show Music”. (...)Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului și Oltului.
  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ministrul Daea, de doi ani promovează oaia...sau invers!

  Sâmbătă 23 iunie, a.c ., ministrul Agriculturii Petre Daea, a venit la Slatina, la invitație vicepremierului Paul Stănescu, pentru a promova campania ,, Alege Oaia”, o acțiune menită să continue organizate de Ministerul Agriculturii programul de dezvoltare rurală în zootehnie, început din toamna anului trecut. Ministrul Daea a ținut să fie prezent la primele ore ale dimineții, în Piața Zahana, una dintre cele mai importante piețe din Slatina, unde în grabă mare, a strâns mâinile întinse ale precupețelor și vorbit despre succesul programului ,,Tomata 2018”, dar și despre faptul că în Olt, sunt cei mai mulţi legumicultori înscrişi. Unii producători i-au precizat ministrului că într-adevăr fac producții bune dar că prețul tomatelor este foarte mic, în comparație cu preț de cost, nu sunt fabrici de procesarea legumelor și nici depozite frigorifice și că, de cele mai multe ori legumele se strică și sunt nevoiți să la arunce. Programul de vizită al ministrului Agriculturii Petre Daea la Slatina , a continuat, la fel ca și anul trecut, pe Esplanada din centrul Slatinei, unde autoritățile locale au amenajat standuri cu animale dar și cu produse animaliere. Locuitorii blocurile turn din zona Esplanadei au fost din nou nemulțumiți de faptul că au fost,, asaltați” nu numai de fumul grătarelor agenților economici, dar și de mirosul de urină și balegă al animalelor aduse – oi și capre- în țarcuri postate pe spațiul verde al esplanadei. Unii spuneau că autoritățile locale ar fi trebuit ca o astfel de manifestare să fie organizată fie în Pădurea Strehareți, fie la Căcâna. (...)Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului și Oltului.
  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
 
Vicepremierul Paul Stănescu a petrecut de 1 Mai alături de olteni
Miercuri 2 Mai 2018
Peste 2.000 de slătineni social- democrați s-au adunat de 1 Mai, la primele ore ale dimineții, la Pădurea Căcâna, de pe malul stâng al Oltului, pentru a petrece la iarbă verde, cu muzică bere rece și mici oferiți de conducerea PSD Olt. La acest frumos eveniment au participat nume sonore din politica Oltului precum vicepremierul Paul Stănescu, deputații Marius Iancu și Alexandru Stănescu, Marius Oprescu Președintele CJ Olt, vicepreședinele Virgil Delureanu, Emil Moț, primarul Slatinei și viceprimarii Ernest Vâlceleanu și Claudiu Stăncioiu, numeroși șefi de deconcentrate. Aceștia au făcut mai întâi ,,o baie de mulțime” trecând pe la toți petrecăreții, aflați, fie la mesele aduse de agenții economici, fie amplasați prin pădure, unde și-au pus grătarele personale alături de familie.Pe scena amplasată special cu această ocazie, chiar în mijlocul pădurii, au urcat membrii Ansamblului profesionist, Doina Oltului din Slatina precum Maria Olteanu, Neta Soare, Cătălin Bărbulescu, Dorina Mete, Gabriel Zăvoianu, etc. Mulți dintre cei prezenți s-au prins în hore și sârbe și au jucat pe melodiile îndrăgiților interpreți și au petrecut așa, până seara târziu.( ...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului și Oltului.
 Mai multe amănunte la VGtv Regional, http://www.vgtvregional.cabanova.com, Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu

OZiua Veteranilor sărbătorită de autorități pe ,,repede înainte”   
Ziua Veteranilor de Război a fost instituită în anul 2007, printr-o Hotărâre de Guvern, fiind sărbătorită în fiecare an la data de 29 aprilie. Regele Carol I, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), a introdus Titlul de ,,Veteran de Război”, prin Înalt Decret la data de 29 aprilie 1902, după 25 de ani de la decretarea la 29 aprilie 1877 a mobilizării oștirii pentru cucerirea Independenței de Stat a României, în care s-au sacrificat zece mii de ostaşi din cei 58.700 care au constituit Armata de Operaţii. Prin Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902, se prevedea la art. 2: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se va pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare.” Din punct de vedere al provenienței, titlul de veteran a fost moștenit de la romani. În armata romană, veteran reprezenta un ostaş roman care după 25 de ani de serviciu militar era declarat cetăţean roman şi era împroprietărit. Pe teritoriul Daciei Romane, aceşti veterani au avut o contribuţie determinantă în procesul etnogenezei poporului român. De asemenea, merită precizat faptul că, în perioada medievală, voievozii români au continuat să cinstească vitejia ostașilor eroi prin împroprietărire şi chiar ridicarea în ranguri boiereşti.  Oficialitățile oltene grăbite să plece în minivacanță   Pentru a marca această importantă zi, autoritățile din Olt, au organizat vineri 27 aprilie, anticipat, o ceremonie desfășurată la Monumentul Eroilor  situate în fața Casei de Cultura a Tineretului din Slatina.  Festivitățile, au debutat cu un tedeum oficiat de un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților, după care a urmat o alocuțiune despre luptele eroice din cel de-al doilea Război Mondial, prezentat președintele Asociației Veteranilor de Război col ( r) Mihai Dumitru.  La evenimentul dedicat Veteranilor de Război au luat parte, printre alții, Silviu Neacșu, prefectul de Olt, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, primarul Slatinei Emil Moț, deputatul Marius Iancu, șefi ai instituțiilor MAI și reprezentanți ai principalelor partide politice din Olt. Ceremonia a fost scurtă. Depunerile de coroane și defilările prin fața  reprezentanților instituțiilor publice  au fost făcute, conform planului, pe ,, repede înainte”. Oficial- din cauza câtorva picături de ploaie. Neofial- din cauza minivacanței de 1 Mai la care se grăbeau oficalitățiile oltene…  ( ...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului,
 Pentru VGtv Regional: Redactor Georgiana Raicu, , op. imag.  editare și montaj ing. Viorel Raicu.
==============================

Olt. Spectacol cultural- distractiv organizat la Restaurantul Berta & Familly din Slatina
 Vineri 20 apriliei 2018
Odată pe lună, VGtv Regional organizează, în preajma unei zile importante sau chiar în acea zi, un spectacol cultural- distractiv, cu ansambluri folclorice renumite, cu recitaluri de poezie sau melodii în primă audiție, la Restaurantul Berta& Familly din Slatina.  Scopul inițial al evenimentului este de a reuni, într-un cadru plăcut, oameni de afaceri sau de cultură, politicieni, primari, dar și persoane care doresc să  își promoveze domeniile în care lucrează.  Pasul doi al acestui eveniment este să găsim sponsori pentru a ajuta elevii din familii sărace, foarte buni la învățătură și care  riscă să abandoneze școala din cauza lipsei fondurilor necesare continuării cursurilor.  De această dată, sărbătoarea Sfântului Gheorghe a fost cea care a reunit zeci  de persoane la petrecerea cultural- distractivă desfășurată la Hanul Cireașov, noua locație a Restaurantului ,, Berta& Familly” din Slatina. Așadar, vineri 20 aprilie, invitat de onoare,  Ansamblul Poarta Olteniei de la GAL Ghimpețeni, Olt, a dat o reprezentație de zile mari, în fața invitaților, motiv pentru care aducem mulțumiri speciale președintelui Constantin Ciobanu, dar și instructorului Marian Stănescu. Patru tineri interpreți, membrii ai ansamblului, și-au dat concursul în fața invitaților, prezentând melodii populare de o intensitate specială, greu de abordat chiar și pentru cei mai renumiți cântăreți deja consacrați.  Este vorba de Vasia Oprea, Roxana Pațanghel și mai tinerii lor colegi Elisa Popovici și Ștefănuț Diniță. Pentru prestația lor, copii au fost aplaudați la scenă deschisă minute în șir, spectatorii fiind încântați și impresionați de vocile lor.  Au urmat o serie de dansuri populare dar și vestitul căluș executat impecabil de membrii ansamblului, din care fac parte și două surori: una de șase ani, iar alta de 15, elevă în clasa a IX, la CNV ,,Nicolae Titulescu” din Slatina. Cea mică le-a mărturisit spectatorilor că dansul călușeresc este foarte greu și obositor, are multe elemente dificile însă îi place foarte mult și îl dansează impecabil.   (...) Sursă text Semnalul ORA  Mai multe amanunte la VGTv Regional, www.vgtvregional.cabanova.com  Realizator și redactor Georgiana Raicu, op. Imagine, editare și montaj ing. Viorel Raicu.
Petrecere de Paște cu toții fii satului din Izvoare
 Luni 9 aprilie 2018   În mai multe zone din România există obiceiuri și tradiții de Paşte păstrate cu sfințenie de la strămoși, ritualuri care aduc frumusețe locurilor și demonstrează că Paștele nu înseamnă, precum în mediul urban, doar masa îmbelșugată și cadouri aduse de Iepuraș. Tradiţiile şi obiceiurile de Înviere sunt cunoscute şi respectate de o mulţime de oameni încă din timpuri străvechi, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre obiceiurile din cea de-a doua zi de Paşte, care nu sunt cunoscute de toată lumea. În zilele de Paşte existau interdicţii aspre, încă din moşi strămoşi, astfel că în prima zi nu era permisă plecarea din sat, nu se mătura prin casă, nu se pregătea mâncare iar masa de Paşte nu se ridica timp de trei zile. Astăzi, în a doua zi de Paşte, se obişnuieşte ca finii să se ducă în vizită la naşi, cu colaci, pască şi ouă roşii, iar copiii merg la părinţi. Nasii trebuie să îi ospăteze pe fini, tradiţia spunând că aceştia mergeau împreună la hora satului.  Spre exemplu, Paștele este o sărbătoare specială pentru locuitorii din Izvoarele Olt, care petrec timp de două zile la ,, Hora Satului”, inițiată de primarul Florian Constantin, în urmă cu cinci ani.  Pe vremuri, fetele de măritat și flăcăii satului, însoțiți de părinți și rude,  se întâlneau la hora satului. În timp ce tinerii își căutau aleasa, invitând-o la joc, părinții discutatu între ei despre zestrea fetelor, hărnicia lor  legată strâns de abilitatea la joc. Locația aleasă de primar pentru petrecerea de Paște, a fost în centrul satului Alimănești, unde a fost montată o scenă pe care au urcat membrii formației ,, Select” din localitate. Viceprimarul  Marin Vișan ne-a spus că tradiția exista  de zeci de ani, când izvoranii se strângeau în centrul satului în ziua de Paște și încingeau hore și sârbe specifice zonei.  Noutatea de acum este faptul că petrecerea de Paște este mai organizată, în sensul că sunt invitate ansambluri folclorice din localitățile vecine, se pot juca în voie, într-o altă locație unde au fost aduse tiribombe sau topogane umflate cu aer.(...)  Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului. ---------------------------------------------------------------------------------------------------
  Jandarmii olteni și-au sărbătorit ziua alături de prieteni
  Marți 3 aprilie 2018
Cu prilejul sărbătoririi a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, marți 3 aprilie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a desfășurat festivitatea dedicată acestei aniversări, în sala mare a CJ Olt. La această festivitate au participat reprezentați ai administrației locale și județene, precum și ai deconcentratelor cu care jandarmii olteni colaborează. Cu această ocazie, comandatul IJJ Olt, col. Dorel Drejoi, gazda evenimentului, a prezentat un scurt istoric al Jandarmeriei Române, după care prefectul Siviu Neacșu a prezentat mesajul premierului, Carmen Dan. De asemenea, adjunctul șefului IJJ Olt, col. Marin Boată, a prezentat mesajul șefului Jandarmeriei Române. Drept recompensă pentru rezultatele obținute pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu opt cadre au fost avansate în gradul următor, 17 ofițeri și 49 subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri, iar 10 ofițeri și 37 subofițeri au fost felicitați. Tot cu acest prilej 2 ofițeri, 1 maistru militar ș i 26 subofițeri, au fost citați prin Ordin de Zi pe Unitate. În perioada premergătoare Zilei Jandarmeriei Române, cu sprijinul Asociației Sportive ”OLTUL 746” Slatina, a fost organizată ”Cupa Jandarmeriei Oltene”, la care au participat echipe din cadrul structurilor inspectoratului. Competiție desfășurată pe următoarele probe : ștafetă, aruncarea mingii medicinale, cățărarea pe frânghie, abdomene și împins de la piept cu bara cu greutăți de 40 kg. Președintele A.S.” OLTUL 746”Slatina, domnul maior Buricata Florin, înmânează diplomele și premiile câștigătorilor, după cum urmează : Locul I și premiul de 500 lei - DETAȘAMENTUL 1 JANDARMI MOBIL Locul II și premiul de 400 lei - DETAȘAMENTUL 6 JANDARMI CORABIA Locul III și premiul de 300 lei - DETAȘAMENTUL 4 JANDARMI CARACAL. În același context, toți colaboratorii IJJ Olt au primit diplome aniversare.(...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului. Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu. VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com =============================================================================
Ziua Porților Deschise la IJJ în Corabia, Caracal și Slatina
  Miercuri 28 martie 2018
Cu prilejul sărbătoririi a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, miercuri, 28 martie a.c.,Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt și-a deschis porțile pentru cetățeni. De asemenea, marți, 27 martie a.c., a fost organizată Ziua Porților Deschise la sediul Detașamentului 4 Jandarmi Caracal și au fost desfășurate activități în spațiul public în orașul Corabia. Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost organizate standuri de prezentare, puncte de contact şi informare, ateliere interactive și exerciții demonstrative specifice jandarmilor. Au fost prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare. În cadrul manifestărilor au fost distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative şi Revista LEGE ŞI ORDINE editată de inspectorat. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege s-a dat statutul juridic armei jandarmeriei şi s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. La 23 iunie 1865, a fost redactat Regulamentul pentru serviciul jandarmeriei de oraş, prin care se stabilea locul şi rolul în noua formă de organizare, în urma căruia, deşi se aflau sub autoritatea Ministerului de Război, jandarmii au fost puşi sub autoritatea Ministerului de Interne. (...) Sură text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului. Pentru VGTv Regional a consemnat Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu
======================================================
Olt. Cupa Presei la Tir, câștigată de VGtv Regional!  
Marți 26 martie 2018 
   Cu prilejul sărbătoririi la 3 aprilie 2018, a împlinirii a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, IJJ Olt, au organizat, astăzi 26 martie a.c., la sediul Inspectoratului,   „Cupa Presei la Tir”, competiție la care au fost invitați să participe reprezentanții acreditați ai mass-media locală și regională . Pentru pregătirea de tragere, căpitan Adrian Leulescu a făcut o scurtă prezentare jurnaliștilor prezenți, a armei de tragere, un pistol Beretta,  precum modul de folosire și ochire a țintei. Jurnaliştii au avut din nou prilejul de a demonstra pregătirea în folosirea armamentului şi abilităţile de buni trăgători, dovadă fiind calificativele foarte bune pe care le-au obţinut. Concursul s-a desfăşurat în poligonul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina şi a constat în executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul Carpaţi – calibru 7,65 mm, la o distanţă de 15 metri, în ţinta piept cu cercuri. Pentru efortul depus şi priceperea de care au dat dovadă, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, domnul colonel Tudor – Dorel DREJOI a acordat tuturor participanților diplome şi le-a mulţumit pentru colaborare şi contribuţia adusă la promovarea imaginii instituţiei. Așadar, Locul I la fete a fost obținutdin nou de Georgiana Raicu- VGtv Regional, Locul II Alina Mitran- Adevărul, iar Locul III i-a fost atribuit Danei Mihăilă, Prima TV Slatina. Locul I la băieți a fost câștigat de Cătălin Fircoiu – Evenimentul de Olt, Locul II Mugurel Georgescu de la Realitatea Oltului, iar Locul III a fost împărțit între Viorel Raicu VGtv Regional și George Pițulescu de la Ziarul de Olt. Felicitări tuturor participanților! Mulțumim organizatorilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi  Olt! Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului. Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.cabanova.com
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
Protestatari arădeni în Greva Foamei la Tribunalul Olt 
 Miercuri 14 martie 2018
  Sute de săteni din comuna arădeană Nădaș, trec printr-un calvar greu de închipuit din cauza unor presupuși moștenitori ai unui boier local, Alexandru și Viorica Colțeu, care s-au folosit de niște acte false pentru a pune mâna nu numai pe terenuri agricole și păduri, deținute de un mare grof, în suprafață de 4534 ha, ci și un sat întreg, dublându-se,  în acest fel, suprafața la 8.762 ha. Povestea durează din 2006, însă oamenii din satul respectiv s-au dezmeticit abia în 2010. Aceștia s-au unit cu toții și au acționat în judecată pe falșii moștenitori și au câștigat procesele aproape la toate, după ce au demonstrat că actele prezentate sunt false și din acest motiv notarul care le-a întocmit, un anume Adrian Vlai, a fost condamnat cu executare de CA Timișoara.  De atunci până acum, oamenii din  satul Nădaș,  au avut nu mai puți de 174 de termene, în care s-au perindat pe la instanțe din Arad, Timișoara, Brașov, București și Olt.  Ieri 14 martie 2018, câțiva reprezentanți satului Nădaș, din județul Arad au declanșat Greva foamei în fața Tribunalului Olt, după ce, decizia de la Judecătoria Ineu, prin care Alexandru și Viorica Colţeu au fost împroprietăriți în 2006, cu peste 8.700 de hectare de păduri şi terenuri agricole din satul lor,  a fost total schimbată de Judecătoria Balş, în septembrie 2017. Astfel, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că testamentul prin care familia Colţeu a moştenit satul este fals, Judecătoria Balş, din judeţul Olt, a admis cererea de revizuire a sentinţei Judecătoriei Ineu, prin care familia Colţeu a primit, pe lângă terenurile grofului, și tot satul Nadăş. (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu, VGtv Regional
-----------------------------------------------------------------
 De  dragul tău- soție, iubită și mamă ”, petrecere de 8 Martie
Vineri 9 Martie 2018 
   Grupul de presă VGTV Regional, continuă seria celebrărilor  cu dedicație la Restaurantul ,,Berta & Familly” din Slatina. Așa că, de Ziua Femeii, sărbătorită pe 8 Martie, sub denumirea ,, De dragul tău- soție, iubită și mamă” s-a desfășurat prima ediție dedicată doamnelor și domnișoarelor, într-un mod special, cel puțin aici în Olt.  Surpriza noastră, oferită invitaților cu prilejul Zilei Femeii, a fost Ansamblul Folcloric ,, Poarta Olteniei” din cadrul GAL Vedea- Găvanu- Burdea, cu sediul la Ghimpețeni, Olt. Relativ tânăr, ansamblul a fost înființat în aprilie 2015 și două luni mai târziu a câștigat Marele Premiu de la Festivalul ,, Călușul Copiilor” de la Slatina. Și tot de atunci a fost numai pe locul I la toate concursurile și festivalurile din țară la care a participat, printre care am aminti Botoșani, Cluj, Tulcea, Alexandria, Constanța, etc.  Din acest ansamblu fac parte zeci de tineri și copii talentați din localitățile care alcătuiesc Grupul  de Acțiune Locală (GAL) Vedea – Găvanu- Burdea, cu sediu la Ghimpețeni, Olt și care prezintă dansuri și cântece populare oltenești din Câmpia Boianului aflată la confluența județelor Olt și Teleorman.  Așadar, o parte din membrii Ansamblului ,,Poarta Olteniei” sub coordonarea președintelui GAL Constantin Ciobanu și a instructorului Coregraf Marian Stănescu, au prezentat o suită de dansuri populare precum și vestitul căluș oltenesc, fiind aplaudați la scenă deschisă de toți participanții. Aplauze pentru vocea lor extraordinară au primit și interpreții Ștefan Diniță, Roxana Pațaghel, Cristina Neagu și Vasia Oprea.    Petrecerea a continuat cu melodii dedicate femeii și interpretate de Livia și Formația ,, Acustic” de la Drăgășani, după care  Liliana Ghiță Boian de la Drăgănești –Olt, a prezentat două dintre  poeziile sale de dragoste, iar soțul ei, col ( r) Bebe Jianu, a interpretat  în primă audiție o romanță, dedicată tuturor mamelor.(...) Sursă text Semnalul ORA.   Prezentator/ Redactor Georgiana Raicu, op. Imagine editare și montaj, ing. Viorel Raicu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. ,,Dragobetele, joacă fetele!”- Spectacol organizat de VGtv Regional
  Luni 26 februarie 2018
Ziua de Dragobete a fost sărbătorită într-un mod cu totul special sâmbătă 24 februarie, chiar dacă timpul de afară arăta mai degrabă că este începutul iernii și nu cel al primăverii.  Televiziunea VGtv Regional a organizat un minispectacol sub denumirea,, Dragobetele, joacă fetele” pe parcursul căruia, Formația ,,Acustic” din Drăgășani a întreținut atmosfera cu cântec, joc și voie bună, la Restaurantul ,,Berta & Familly” din Slatina. În programul destinat acestei frumoase sărbători au fost incluse momente lirice, poezie, romanțe, declarații de dragoste și chiar o prelansare de carte, momente prezentate de Georgiana Raicu, directorul televiziunii online VGtv Regional. În deschiderea evenimentului, cei prezeți au putut afla frumoasa legendă al lui Dragobete, despre care se spune că ar fi fost fiul frumoasei Dochia și al Muntelui Ceahlău, dar și nepot al lui regelui dacilor, Decebal. Momentul liric a fost asigurat de prof. Eugenia Ionela Mateșică, actriță în cadrul unei trupe de teatru din Slatina și Viorel Raicu, directorul adjunct al VGtv Regional. Cei doi au interpretat celebrele Mărturii de dragoste ale lui Liviu Rebreanu și iubitei sale, Fanny Rădulescu. (...) Așa că, toți cei care au participat la eveniment s-au simțit foarte bine, motiv pentru care, pe 8 Martie vom organiza un nou eveniment cu titlul ,,De dragul tău- Femeie, iubită și mamă!”, care va continua sub aceleași auspicii, cu declarații de dragoste, muzică și poezie, dedicate tuturor doamenlor și domnișoarelor prezente.  Mai multe amănunte despre  sărbătoarea ,, Dragobetele, joacă fetele” într-un material filmat pentru VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com   Sursa Text Semnalul Oltului, Ramnicului si Argeșului
Redactor și prezentator Georgiana Raicu, op. Imagine, editare și montaj, ing. Viorel Raicu.
Eveniment
Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*
Olt. Avocatul Abraham la Caracal: Cred într-o justiție dreaptă!

Celebrul avocat Pavel Abraham a fost marți 25 iunie, a.c., la Judecătoria Caracal unde a pledat pentru clientul său, Goman Cristinel, într-un caz controversat, care trenează pe rolul instanțelor de judecată din 2014, însă până în prezent conflictul nu a fost încheiat.
Dosarul are ca obiect o plângere împotriva soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în care victimă figurează Goman Cristinel. „Ceea ce s-a desfășurat astăzi a fost o ședință de judecată în care noi am contestat soluția de renunțare la urmărirea penală de către parchet, și clasarea în alt context. Noi am solicitat restituirea cauzei și să se continue cercetările, urmând a se efectua o serie de acte de urmărire penală pe care noi le apreciem extrem de importante pentru a fi o încadrare juridică corespunzătoare și cei care au greșit să răspundă penal, potrivit legii” a precizat avocatul lui Goman Cristinel.
Amintim că, familia lui Fluture Goman din Drăgănești-Olt este hărțuită și agresată de un clan de interlopi din aceeași localitate din 2015. Poliția nu a luat nicio măsură împotriva agresorilor, iar aceștia se tem să mai iasă din casă sau să mai trimită copiii la școală. Familia se află într-o permanentă amenințare din partea acestor rude care îi amenințe și îi bat fără ca poliția, justiția să intervină, să facă ceva.
Fiului Goman Fluture, Cristinel Goman a avut un ochi scos și a trebuit să efectueze un transplant în Turcia, cheltuindu-se foarte mulți bani. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag. Editare și montaj, Georgiana Leulescu