Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2024PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022-2024EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023Eveniment 2024AdministratieADMINISTRAȚIE 2023- 2024Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2024Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieReligie 2024Emisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentSocialAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
vgtv regional
ADMINISTRAȚIE*********ADMINISTRAȚIE*************ADMINISTRAȚIE**************ADMINISTRAȚIE*************ADMINISTRAȚIE************ADMINISTRAȚIE
ADMINISTRAȚIE*********ADMINISTRAȚIE************ADMINISTRAȚIE************ADMINISTRAȚIE************ADMINISTRAȚIE***********ADMINISTRAȚIE
Argeș. George Voicu de la Bârla, un primar serios și determinat
Vineri 6 martie 2019
Localitate cu o bogată istorie ce se pierde în negura vremurilor, Bârla din județul Argeș a avut norocul ca în ultimii patru ani să fie condusă de George Voicu, un profesor de fizică, care a reușit să schimbe fața localității, în primul său mandat infinit mai mult față de ceea ce au făcut predecesorii săi. În această primăvară, edilul a început lucrările pentru plantarea a 600 de plopi pe marginea drumului în locul vechilor plute care reprezentau un adevărat risc din cauza uscării trunchiului.
În toamnă s-au plantat în zona dintre primărie și târgul comunal, în jur de 100 de platani care au schimbat imaginea localității, deoarece aceasta era dezavantajată de un disconfort vizual creat de tăierea vechilor copaci. Încă de la începutul mandatului, primarul localității s-a declarat interesat de siguranța localnicilor și sănătatea lor, așa că a întreprins multe demersuri pentru realizarea acestor lucruri.
Un prin proiect a fost introducerea rețelei de apă în satul Bădești, unde apa avea o foarte mare încărcătură petrolieră, iar acum se numără 135 de branșamente la această rețea. În toată localitatea există probleme cu sursa de apă, aceasta fiind încărcată cu o concentrație foarte mare de nitrați și nitriți, așa că a fost necesară extinderea rețelei de apă. „Am accesat un proiect care este în lucru momentan, un proiect de 45 de km de rețea de apă. Din cei 100 pe care îi are localitatea, nu este suficient, dar măcar se rezolvă problema în mare parte din localitate. Acum dintre cei 45 de km s-au realizat peste 35” a spus printree altele, primarul George Voicu.
(...) Sursă text Semnalul ORA
Pentru VGtv Georgiana Leulescu- reporter, Ionuț Cocârlău-Redactor, Ing.Grigore Sebeș op. imag editare și montaj
------------------------------------------------------------------------
Argeș. Primarul Ionel Moloiu din Hârsești, un exemplu de urmat
 Vineri 6 martie 2020
Localitatea argeșeană Hârsești, vecină cu Bârla, este condusă de opt ani de Ionel Moloiu, un tânăr primar care se poate mândri cu o serie de realizări, pe care consătenii săi le așteptau de foarte mult timp.
Astfel că, datorită proiectelor realizate de tânărul primar, localitatea este racordată la apă și la canalizare aproape în totalitate, drumurile sunt asfaltate în proporție de 80%, școlile și grădinițele reabilitate, iar noua primărie în valoare de 12 miliarde lei vechi așteaptă să fie dată în folosință. „În anul 2012 am devenit primarul comunei Hârsești. Fiind o localitate din sudul județului Argeș, bugetul este foarte mic, așa că am considerat prioritatea numărul zero, investițiile în infrastructură. ” a declarat tânărul primar pentru VG TV Regional.
Pe timpul celor două mandate ale edilului din Hârsești, s-a promovat, dezvoltat și s-a obținut finanțare pentru un proiect de circa 2,5 mil. euro pe programul european – Măsura 322, prin care s-a înființat prima rețea de apă potabilă și canalizare în satele Hârsești și Ciobani. Tot în cadrul proiectul, s-a înființat un Centru After School, fiind un proiect integrat, care a inclus și dotarea Căminului Cultural. Au fost cumpărate costume populare și s-a dotat imobilul cu un sistem de sonorizare, iar mobilierul a fost schimbat în totalitate. Prim acest program integrat, s-a obținut finanțare și pentru asfaltarea a 6 km de drum comunal. Realizările primarului nu se limitează la acest mare proiect, acesta a reușit extinderea sistemului de apă potabilă și în satul Martologi, în integritate, iar pentru canalizare, există un proiect în derulare. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Reporter Georgiana Leulescu, redactor Ionuț Cocârlău,op. Imagine editare și montaj ing. Grigore Sebeș.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ioana Jenica Dumitru: Transparența la Primăria Ștefănești,  supără!
Vineri 10 ianuarie 2020
   Primărița orașului argeșean Ștefănești, Ioana-Jenica Dumitru se luptă în continuare cu ,,găștile” politice formate în primărie de-a lungul timpului. Unele aparțin fostului primar, Dorin Bărbuceanu, altele viceprimarului Ion Mihalcea.
Colac peste pupăză, consilierii locali, membri ai acelorași găști, nu numai că se ceartă tot timpul între ei, dar de cele mai multe ori se aliază împotriva edilului și nu vor să voteze niciun proiect inițiat de primăriță, dar nici ei nu vin cu alternativă. Problemele sunt foarte multe în administrația de la Ștefănești, iar primărița încearcă din răsputeri să gestioneze situația și să găsească soluții. Însă multe dintre probleme îi depășesc atribuțiunile, fapt ce a determinat-o să se adreseze forurilor superioare, atât administrative cât și politice. Dar cum interesele de grup sunt mult mai puternice decât interesele administrației locale și ale locuitorilor din orașul Ștefănești, mai marii județului au ales să o excludă din partid.
Așa se face că unul dintre cele mai frumoase și bogate orașe argeșene, rămâne subdezvoltat, iar locuitorii sunt cei mai afectați de această luptă a ,,găștilor” politice.
Edilul din Ștefănești ne-a precizat într-un interviu pentru VGtv Regional că a cerut sprijinul locuitorilor de a participa activ la ședințele Consiliului Local să vadă de ce aleșii lor nu votează proiectele care le-ar îmbunătății traiul și ar face Ștefăneștiul un oraș cu adevărat european.
Reporter Georgiana Raicu,  redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag.  Florin Soare, Editare și montaj, Georgiana Leulescu
------------------------------------------
Subprefectul Bughiu nu crede în eradicarea șmecheriilor din instituții!
Vineri 10 ianuarie 2020
Adrian Bughiu, fost și actual subprefect de Argeș, a organizat prima conferință de presă din acest an, la sediul Instituției Prefectului, alături de șeful de la Pașapoarte și cel de la Permise auto pentru a reliefa principalele probleme cu care se confruntă la nivel instituțional. Au fost trecute în revistă, cu abilitatea-i caracteristică, mărețele rezultate ale Instituției Prefectului, atât în vremea când era condusă de pesedistul Emilian Dragnea, iar el era subprefect, dar și acum când de doar două luni, o conduce el din aceiași poziție.  De asemenea au fost discutată o posibilă schimbare legislativă în legătură cu diminuare Adrian Bughiu
efectivelor de urși, iar cu banii obținuți din valorificarea celor vânați să se asigure hrana celorlalți, așa cum era înainte.
      Subprefectul de Argeș așteaptă nominalizarea unui prefect de către actualul Guvern, având în vedere că la această dată funcția executivă este îndeplinită de acesta, iar în cazul în care va fi numit, atribuțiile se vor împărți. Se declară o fire deschis, tocmai pentru acest motiv crede că va colabora bine cu orice persoană care va fi numită în funcția de conducere a Instituției Prefectului Argeș. Bugetul pe anul 2019 a fost de 18.135.000 lei, iar în privința acestei sume, subprefectul Adrian Bughiu a precizat că „parte o sumă mare, dar nu este dacă ar fi să ne referim pentru ce au fost folosiți acești bani. Să nu uităm că am avut mai multe rânduri de alegeri și plata membrilor comisiilor de votare se face de către Instituția Prefectului, deci cea mai mare parte dintre acești bani au mers în zona aceasta” (...) Sursă text Semnalul ORA
Reporter Georgiana Raicu,  redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag.  Florin Soare, Editare și montaj, Georgiana Leulescu

------------------------------------------------------------------------------
Proprietarii de animale din Rucăr speriați din cauza urșilor
19 decembrie 2019
Situată în Nordul județului Argeș, localitatea Rucăr se confruntă cu o problemă aproape imposibil de eliminat. Este vorba de atacurile urșilor care au devenit, potrivit primarului Ionel Dulamă, un pericol nu numai pentru animalele din gospodărie, dar și pentru oameni.
Cele mai mari probleme cu care se confruntă edilul sunt inundațiile și invaziile animalelor sălbatice, în special urșii, care distrug gospodăriile. Acesta a declarat că se află în imposibilitatea de a face ceva pentru a rezolva această problemă, deoarece sunt animale protejate prin lege. „Am făcut memorii la Prefectură, la Ministerul Mediului, la Garda de Mediu, la Garda Forestieră, dar se pare că legislația nu ne avantajează” a declarat primarul localității Rucăr.
Nu este vorba doar de localitatea Rucăr, majoritatea localnicilor din zona rurală spun că animalele sălbatice le atacă și distrug gospodăriile. A crescut foarte mult efectivul de urși, deoarece din 2007 a fost interzisă vânătoare, este important să nu se distrugă ecosistemul, dar trebuie să se aibă în vedere un echilibru și să se știe exact cât efectiv de animale încape în arealul respectiv pentru a optimiza numărul de animale sălbatice Situația este oarecum scăpată de sub control, deoarece animalele sălbatice pot începe să atace oamenii. Atacurile au început să devină tot mai frecvente în zona intravilană a comunei Rucăr. Primarul comunei, Ionel Dulamă, are în vedere să propune ministrului mediului relocarea acestor animale într-un alt habitat, nicidecum uciderea în masă, deoarece susține persoanele care se opun total acestui lucru.
Acesta susține că soluțiile care se vor găsi nu trebuie să fie nici în detrimentul animalelor sălbatice, dar nu trebuie nici să afecteze localnicii. În ceea ce privește creșterea animalelor, primarul își propune să valorifice mult mai bine produsele de origine animală, folosindu-se de fondurile APIA, fără de care localnicii nu s-ar putea descurca, deoarece prețul kilogramului de lână a crescut foarte mult, pentru 1 kg de lână plătindu-se 1 leu, ceea ce nu acoperă nici măcar cheltuielile pentru tunderea oilor. (...) Sursă text Semnalul ORA
Reporter Georgiana Leulescu,  redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag.Editare și montaj, ing. Grigore Sebeș
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Argeș. Jeni Dumitru, o primăriță cât zece bărbați!

 Ioana Jenica Dumitru, primar al orașului Ștefănești,  aflată la primul mandat, se confruntă cu o serie de probleme, atât din partea aparatului administrativ cât și din partea consilierilor locali, care nu vor, nici în ruptul capului să contribuie la dezvoltarea orașului.
Cu toate că este singura femeie primar din Argeș  „doamna de fier” le dă lecții de administrație tuturor opozanților săi și face din orașul Ștefănești, unul dintre cele mai frumoase orașe argeșene, unde sunt stabiliți majoritatea parlamentarilor, politicienilor, a oamenilor de afaceri, etc. Fiind la conducerea unui oraș cu o populație de 15.700 locuitori, implică un efort destul de mare, însă primărița a trecut cu brio de toate încercările. „La ora șapte fără un sfert sunt în primăriei, cam 14 ore pe zi le petrec aici, unde iau la mână toate documentele. La noi se depun sute de cereri,  suntem un oraș care cere mult. Oamenii vor să trăiască într-un oraș modern, cu tot confortul, însă nu știu că nu de primar ține dezvoltarea unei localități” menționează Jeni Dumitru.
Ceea ce a adus echipa VGtv la Primăria Ștefănești, a fost o sesizare din partea doamnei Tatiana Popescu, care locuiește într-un bloc, dintr-un cartier rezidențial,  construit în anul 2010. Femeia reclama faptul că canalizarea nu poate prelua toate apele reziduale care vin de la bloc sau după ce plouă. Astfel că,  toată mizeria iese la suprafață și plutește zile în șir. (...)
Sursă text Semnalul ORA. Reporter Georgiana Leulescu,  redactor Ionuț Cocîrlău, op. Imag.  Florin Soare, Editare și montaj, Georgiana Leulescu
-------------------------
AUTORITĂȚILE JUDEȚENE DEPĂȘITE DE PROBLEMELE PRIMARILOR
Luni 30 aprilie 2018
Colegiile prefecturale din Argeș, la care participă și primarii, au devenit demult o rutină, fără nici un rezultat. Oricât de mult le-ar explica primarii mai-marilor de la județ De la principalul subiect prezentat în ședința de vineri 27 aprilie, 2018, respectiv prezentarea activității Oficiului de Cadastru, s-a trecut la schimbarea subprefectului Gabriel Stoian, iar primarii au continuat cu problemele din localitățile lor. În timp ce unii i-au cerut președintelui CJ Argeș, Dan Manu să ocupe de infrastructura drumurilor județene, alții au adus în discuție problema atacurilor animalelor sălbatice în gospodăriile oamenilor. Emilian Dragnea, prefectul județului, a prezentat Adrian Bughiu, noul subprefect, după ce conducerea ALDE l-a schimbat pe Gabriel Stoian. Această schimbare a fost un subiect de comentarii zeflemitoare din partea unor primari. Astfel că Dumitru Voicu, primarul de la Micești, a ținut să menționeze: ”Bravo, domnule Bughiu! Cum ai venit de la PRM, ai ajuns subprefect! Noi suntem de 20 de ani primari și tot primari am rămas!... Și dacă mă uit mai bine la conducerea județului nu mai e nimeni pesedist pur!”. Fostul subprefect schimbat că n-are cont de Facebook! Schimbarea fostului subprefect, Gabriel Stoian, s-ar datora faptului că acest ar fi devenit incomod în anumite situații. Acesta declara pentru un ziar local că i s-a reproșat că și-a permis să ceară anumite date de la Agenția de Mediu Argeș, cu privire la măsurile luate în privința unor societăți poluante, dar și pentru că i s-ar fi cerut bani să se mențină în funcția de prefect ,,Eu am lucrat 30 de ani în Arpechim. Am plecat de jos şi am ajuns director şi nu am vrut ca banii câştigaţi de mine să-i pun în plic pentru menţinerea funcţiei de subprefect”. Oficial, fostului subprefect de Argeș i s-ar fi reproșat de către Simona Brătulescu, președinta ALDE Argeș, că nu și-ar fi făcut cont de Facebook pentru a promova partidul, dar și că ar fi apărut într-o fotografie cu primărița de la Ștefănești. (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului
Pentru VGtv Regional a consemnat Redactor Georgiana Leulescu,
----------------------------------------------------------------------------------------
Bascov, comuna din Argeș invidiată de multe orașe












Situată la numai 7 km de municipiului Pitesti, resedinta judetului Arges, comuna Bascov are peste 13 000 de locuitori, , este localitatea cu cei mai mulți
plasa economica pentru usa terasa
Argeș Locuitorii din Rucăr terorizați de urși, strigă disperați către autorități
Miercuri 22 septembrie 2021
Ionel Dulamă primarul localității argeșene, Rucăr are mari probleme cu atacurile urșilor asupra animalelor cetățenilor din localitatea sa și-i este teamă că dacă legislația nu se va schimba, chiar și viața oamenilor va fi pusă în pericol. Într-un interviu realizat pentru VGtv Regional, edilul din Rucăr ne-a dezvăluit faptul chiar în noaptea aceea, CSU din localitate, coordonat de el a omorât un urs relocat în 2019 și care a ucis mai multe animale prin gospodăriile oamenilor.
,, Din anul 2016 ursul a devenit un animal protejat de lege și de atunci la nivelul întregii țări sunt astfel de probleme în localitățile montate, unde gospodăriile sunt la limita intravilanului, în imediata apropiere începe pădurea, iar atacurile urșilor din extravilan se răsfrâng și în intravilan, unde noi, autoritățile locale nu avem competențe. Așa că, de atunci ne-au creat mari probleme. NU este numai un urs, nu este numai o zonă afectată! Sunt toate localitățile montate afectate, sunt foarte mulți urși care atacă zi și noapte. Am avut atacuri ziua, cu urși care au devenit agresivi iar oamenii nu mai au puterea să lupte cu ei, așa că vin la noi disperați, ne cer sprijinul. Noi încercăm să facem tot posibilul să îi ajutăm  dar există o barieră legislativă.” ne-a spus, Ionel Dulamă, printre altele. (...)Sursă text Semnalul ORA-SG.
Pentru VGtv: Reporter/ Redactor Georgiana Leulescu, imaginea Ing.Grigore Sebeș , editare și montaj Georgia Sebeș